Helsingin seudun kauppakamari

Työ tekijäänsä neuvoo – työpaikat entistä tärkeämpiä oppimispaikkoja

Jaa

Lähes jokainen kokee epävarmuutta sekä omasta että organisaationsa puolesta, koska muutokset heilauttavat tilanteita jatkuvasti. Oppiminen ja erityisesti ketterä oppiminen on tapa hallita muutosta.

Ennen ajateltiin, että ihmisten pitää kouluttautua läpi elämän. Elinikäistä oppimista tarvitaan edelleen, mutta niin, että oppiminen tapahtuu työssä ja työn ohessa jatkuvasti, ei vuorotellen.

Yhä useammin työpaikka valitaan sillä perusteella, miten hyvin omaa osaamistaan voi työssä kehittää. Yhä useammin kehittäminen tarkoittaa, että saa tehdä jatkuvasti uusia ja aiempaa haasteellisempia projekteja. Työpaikat ovat entistä tärkeämpiä oppimispaikkoja. Oppimista tapahtuu samalla, kun tehdään itse työtä tai kehitetään sitä.

Tarvitaan yritys- ja toimintakulttuuri, jossa oppiminen on arvo ja osa työtä, ja tarvitaan johtamista, joka kannustaa ihmisiä hakemaan uutta tietoa ja innostaa jokaista kasvamaan ja oppimaan.

Työpaikoilla on mietittävä, miten ja millaisissa olosuhteissa ihmiset voivat parhaiten oppia samalla kun tekevät työtään.

Leenamaija Otala on tekniikan tohtori, tietokirjailija ja yritysjohdon konsultti Pro Competence Oy:ssä. Lisäksi Otala on toiminut professorina ja dosenttina Aalto-yliopistossa, Tampereen Teknillisessä yliopistossa ja Helsingin yliopistossa sekä johtamisen yliopettajana Metropolian ammattikorkeakoulussa. Otala on opettanut lukuisissa businesskouluissa, mm. Estonian Business Schoolissa, jonka Advisory Boardin jäsen hän myös on.

Kauppakamarin kirja Ketterä oppiminen – keino selvitä jatkuvassa muutoksessa ilmestyy perjantaina 6.4.2018.

Tervetuloa julkistustilaisuuteen 6.4. klo 8.00–11.00 kauppakamarille Koulutustila Metropoliin (Kalevankatu 12, 2. krs).

Arvostelukappaleet ja ilmoittautuminen julkistustilaisuuteen kustannus@helsinki.chamber.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:
Katariina Suominen, myyntipäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari
Puh.: 045 7733 2978
Hilkka Vainio, markkinointipäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari
Puh.: 050 563 6368

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Kauppakamari on arvostettu ammattikirjallisuuden kustantaja, joka julkaisee vuosittain kymmeniä ajankohtaisia teoksia mm. juridiikan, johtamisen ja työsuhteen, taloushallinnon ja verotuksen aihealueilta. Muita suosittuja tuotteita ovat mm. www.kauppakamaritieto.fi, ammattilaisen ajantasainen verkkopalvelu, sekä säännöllisesti päivitettävät kansiot.

www.kauppakamarikauppa.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Yksityinen sektori tuottaa jo yli puolet Uudenmaan perusterveydenhuollosta13.12.2018 08:00Tiedote

Sote-ratkaisun antaessa odottaa itseään, Uudenmaan terveydenhuollon markkinat muuttuvat vauhdilla. Yksityisillä lääkäriasemilla tuotetaan jo 54 % perusterveydenhuollon markkinoista. Ilman vuodeosastohoitoa yksityisen toiminnan osuus on 62 %. Suun terveydenhuollosta yksityisen sektorin osuus on peräti 65 %. Luvut perustuvat Helsingin seudun kauppakamarin juuri ilmestyneeseen selvitykseen Uudenmaan terveydenhuoltomarkkinasta.

Kaupan sijaintia säädellään liian tiukasti maakuntakaavassa5.12.2018 08:00Tiedote

Uudellamaalla valmistelussa oleva maakuntakaava säätelee liian tiukasti vähittäiskauppaa. Hallitusohjelman keskeisiä tavoitteita on sääntelyn purkaminen, minkä osana on muun muassa vapautettu kauppojen aukiolo. Lainsäädäntöä muutettiin siten, että kaavoituksessa luovuttiin myytävän tavaran laatuun perustuvasta kaupan sijainnin ohjauksesta. Tavoitteena oli edistää kaupan kilpailua ja mahdollistaa uusien liiketoimintamallien kehittäminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme