Ammattiliitto Pro

Työehtosopimuksesta neuvottelutulos teknologiateollisuuden toimihenkilöille

Jaa

Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuus ry saavuttivat tänään neuvottelutuloksen alan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta. Neuvottelutulos on rakenteeltaan 2+1 vuotta. Palkkoja korotetaan liittojen sopimalla tavalla 3,2 prosenttia ensimmäisen kahden vuoden aikana.

Ammattiliitto Pro ja työnantajajärjestö Teknologiateollisuus ry saavuttivat tänään torstaina 2. marraskuuta 2017 neuvottelutuloksen alan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta. Neuvottelutulos on rakenteeltaan 2+1 vuotta. Palkkoja korotetaan kahden ensimmäisen sopimusvuoden aikana yhteensä 3,2 prosentilla liittojen sopimalla tavalla. Kolmannen vuoden palkat sovitaan erikseen keväällä 2019.

Ensimmäisenä vuonna palkkoja korotetaan 1,1 % suuruisella yleiskorotuksella ja 0,5 %:n suuruisella paikallisella erällä. Toisena vuonna yleiskorotuksen suuruus on 0,9 % ja paikallisen erän 0,7 %. Lisäksi toimihenkilöiden henkilökohtainen palkanosa nousee vähintään 5 prosenttiin ja yläraja 26 prosenttiin.

– On tärkeää, että olemme samalla linjalla kustannusvaikutusten osalta kuin muut, ratkaisun aiemmin tehneet teollisuuden liitot. Neuvottelutulos on tärkeä päänavaus Pron sopimusaloilla ja se vaikuttaa varmasti myönteisessä ilmapiirissä muiden Pron neuvottelualojen sopimusten syntymiseen, toteaa puheenjohtaja Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta.

Malinen pitää merkittävinä varaluottamusmiehen asemaan liittyviä kirjauksia. Varaluottamusmies pääsee nyt tietyissä tilanteissa osallistumaan luottamusmiehen rinnalla työnantajan kanssa käytäviin neuvotteluihin. Myös varaluottamusmiehen suojaa parannettiin.

– Ratkaisua voi pitää kohtuullisena, kun otetaan huomioon jo tehdyt sopimusratkaisut. Molemmille osapuolille jäi myös tavoiteltavaa tuleville työehtosopimuskierroksille. Palkkaratkaisu toivottavasti edistää teollisuuden investointihalukkuutta ja sitä kautta työllisyyttä, arvioi tulosta teollisuussektorin johtaja Anssi Vuorio Ammattiliitto Prosta.

–  Ratkaisulla pyrittiin turvaamaan ostovoimaa ja ottamaan huomioon yritysten kustannuskilpailukyky, sanoo pääluottamusmies ja neuvottelukunnan puheenjohtaja Pasi Heikkinen.

Neuvottelukunta käsitteli tuloksen tänään torstaina 2.11.2017 ja esittää Ammattiliitto Pron hallitukselle sen hyväksymistä. Työehtosopimuksen yksityiskohtaisesta sisällöstä tiedotetaan sen jälkeen, kun molempien sopijaosapuolten hallinnot ovat hyväksyneet ratkaisun.

Työehtosopimus määrittelee noin 25 000 teollisuuden palveluksessa työskentelevän asiantuntijan ja esimiehen työehdot. Prolaiset työskentelevät monipuolisesti teknologiateollisuuden yrityksissä; tuotannossa, suunnittelussa, tuote-, menetelmä- ja sovelluskehityksessä, hallinnossa, ostossa ja myynnissä, it-tehtävissä sekä logistiikkatoiminnoissa. 

Lisätiedot:

Jorma Malinen, puheenjohtaja, puh.050 576 0389
Anssi Vuorio, johtaja, puh. 050 564 5376

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Ammattiliitto Pro
Ammattiliitto Pro
Selkämerenkuja 1A
00180 HELSINKI

09 172 731http://www.proliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ammattiliitto Pro

Kemian työehdoista neuvottelutulos toimihenkilöille7.11.2017 13:38Tiedote

Ammattiliitto Pro ja Kemianteollisuus ry saavuttivat tänään neuvottelutuloksen alan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta. Neuvottelutulos on rakenteeltaan 2+1 vuotta. Sopimus pitää sisällään paikallisesti sopimalla toteutettavat 1,6 prosentin palkankorotukset sekä vuosille 2018 että 2019. Mikäli paikallista ratkaisua ei synny, palkkoja korotetaan kahden ensimmäisen sopimusvuoden aikana yhteensä 3,2 prosenttia liittojen sopimalla tavalla.