Työeläke-lehti eläkerahavirtojen äärellä

Jaa
Työeläke-lehti analysoi työeläketoimijoiden tilinpäätökset kesäkuun koosteessaan. Työeläkevaroja hallinnoivat eläkelaitokset saivat 223 miljardin sijoitusvaroille viime vuonna keskimäärin 4,8 prosentin keskituottoa.
Annu Kähkönen työskentelee Rovaniemen Minimanissa, ja työtä on riittänyt korona-aikanakin. (Kuva: Karoliina Paatos)
Annu Kähkönen työskentelee Rovaniemen Minimanissa, ja työtä on riittänyt korona-aikanakin. (Kuva: Karoliina Paatos)

Sijoitustuottojen lisäksi lehti kokosi yhteen taulukkoon muun muassa vakavaraisuuden tunnusluvut ja yhtiöiden toiminnan tehokkuutta kuvaavat hoitokuluvertailut laitosten tilinpäätöstietojen pohjalta.

Eläkevaroilla maksetaan suomalaisten työeläkkeet

Vastikään Työeläkevakuuttajat Telan hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi nousseen toimitusjohtaja Jouko Pölösen luotsaama Ilmarinen ammensi markkinoilta viime vuonna parhaan sijoituspotin yhtiöiden välisessä vertailussa.

Työeläketoimijat tavoittelevat sijoitustoiminnassaan tuottoa eläkevarojen kasvattamiseksi, sillä eläkkeiden maksun lisäksi varoilla hillitään työeläkemaksun nousupainetta.

Kertyneillä varoilla eläkelaitokset maksavat suomalaisten työeläkkeitä. Kaduntallaajan lompakkoa rikastuttava kuukausittainen keskieläke on päälle 1 750 euroa. Naisen keskieläke yltää lähes 1 600 euroon, kun mies tahkoaa työuransa aikana lähes 2 000 euron kuukausieläkkeen.

Nuorten työllisyys toipuu koronasta

Eläkerahat kiinnostavat nuoriakin. Eläketurvakeskuksen erikoistutkija Ilari Ilmakunnas osoittaa asiantuntija-artikkelissaan, kuinka jo varhaisella iällä työn ja palkan makuun pääseminen on kerryttänyt nuorille ensimmäiset eläkekarttumat.

Nuorten työllisyys heikkeni merkittävästi koronakriisissä. Tilastokeskuksen erikoistutkija Hanna Sutela toteaa, että koronan jälkeinen paluu entiseen on jo alkanut. Hän näkee nuorten työllisyyden paranemisesta merkkejä.

– Vielä emme ole menettäneet sukupolvea koronakriisin vuoksi, työolotilastot tunteva Sutela toteaa tuoreimmassa Työeläke-lehdessä.

Työeläke 2:2021 (digilehteen)

Eläketurvakeskuksen julkaisema Työeläke-lehti on työeläkealan ammatti- ja sidosryhmälehti.

Tilaa Työeläke-lehden uutiskirje – ja saat lehden käsiisi ensimmäisten joukossa tuoreeltaan.

Lisätietoja:
toimituspäällikkö Anne Iivonen, 050 575 7134, anne.iivonen(at)etk.fi
päätoimittaja Tuovi Rautjoki, 045 138 6123, tuovi.rautjoki(at)etk.fi

Avainsanat

Kuvat

Annu Kähkönen työskentelee Rovaniemen Minimanissa, ja työtä on riittänyt korona-aikanakin. (Kuva: Karoliina Paatos)
Annu Kähkönen työskentelee Rovaniemen Minimanissa, ja työtä on riittänyt korona-aikanakin. (Kuva: Karoliina Paatos)
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työeläke-lehti
Tukkutorinkuja 5 (Kalasatama)
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

TYÖELÄKE on työeläkealan ammatti- ja sidosryhmälehti. ELÄKETURVAKESKUS on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työeläke-lehti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme