Helsingin seudun kauppakamari

Työllisten määrä jatkaa kasvuaan Helsingin seudulla

Jaa

Helsingin seudun tuotannon kasvu jatkui kuluvan vuoden tammi–maaliskuussa. Myös seudun työllisten ja työpaikkojen määrät kasvoivat vuoden takaisesta.

Helsingin seudun tuotanto kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kaksi prosenttia edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Kasvu kuitenkin hidastui hieman ja jäi jälkeen koko maan kasvusta, selviää Helsingin seudun kauppakamarin Toimialakatsaus 2/2018 -julkaisusta.

Tuotanto on seudulla nyt noin 11 % korkeampaa kuin se oli vuonna 2013. Koko maassa kasvua on samaan aikaan ollut reilut viitisen prosenttia.

- Liiketoiminnan kehitys pysyi vahvana lähes kaikilla aloilla. Erityisen vahvaa se oli rakennusalalla sekä useimmilla seudun palvelualoilla. Reaalista kasvua kuitenkin heikentää samanaikainen hintojen nousu, sanoo Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Tatu Rauhamäki.

Työllisyys on kasvanut seudulla koko vuosikymmenen ajan. Työllisten määrä oli viime vuonna 4 % korkeammalla kuin viime vuosikymmenen huippuvuonna 2008. Koko maassa oltiin viime vuonna edelleen kuitenkin 2 % alle vuoden 2008 tason.

- Seudun vahva työllisyyden kasvu on heijastunut erityisesti viime vuosina työtuntien poikkeuksellisenkin jyrkkään kasvuun, Rauhamäki toteaa.

Työllisyyden vuosikasvu oli seudulla keskimäärin 1,4 % ja työtuntien 2,5 % vuosina 2016 ja 2017. Työllisyyden kasvu ei kuitenkaan ole heijastunut työllisyysasteen vastaavaksi nousuksi. Tämä johtuu siitä, että seudun työikäisten määrä on kasvanut lähes samaa tahtia kuin työllisten määrä.

- Helsingin seudulla niin työllisyys, työvoimapula kuin työttömyyskin lisääntyivät vuosina 2016 ja 2017. Tämä kielii omalta osaltaan työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmasta, Rauhamäki muistuttaa.

Helsingin seudun toimialakatsaus 2/2018

Lisätietoja: 

Tatu Rauhamäki
johtaja, Helsingin seudun kauppakamari
tatu.rauhamaki@chamber.fi
050 521 2907

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

KUTSU MEDIALLE: Itä-Uudenmaan yrityspalkinto 2019 haku käynnistyy15.2.2019 09:29:45Kutsu

Helsingin seudun kauppakamarin Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikkö jakaa vuosittain Itä-Uudenmaan yrityspalkinnon. Kauppakamariyksikkö etsii jälleen alueen yrityspalkinnon saajaa. Perinteinen palkinto jaetaan jo 20. kerran. Tervetuloa 28.2. klo 9.00.-10.00 media-aamiaiselle kuulemaan tämän vuoden yrityspalkinnon kriteereistä, taustoista ja tavoitteista. Julkistamme tuolloin yrityspalkinto 2019 haun alkaneeksi. Paikka: Ravintola Zum Beispiel, Porvoo. Ei ennakkoilmoittautumisia. Tervetuloa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme