Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i ÖsterbottenPohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten

Työllisyyskatsaus marraskuu: Työttömyyden vähentyminen hidastuu (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)

Jaa
Pohjanmaan ELY-keskusalueella (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa) oli marraskuun lopussa yhteensä 6 333 työtöntä työnhakijaa. Se on 132 (- 2,0 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömiä oli marraskuussa 159 enemmän kuin lokakuussa. Pohjanmaan ELY-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Manner-Suomen alhaisin, 5,6 %. Koko maassa vastaava osuus on 8,9 %. Uusia avoimia työpaikkoja oli avoimena marraskuussa 224 (- 7,7 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Marraskuun aikana avoinna oli yhteensä 4 673 työpaikkaa, mikä oli 571 (- 10,9 %) työpaikkaa vähemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömien määrä pienentyi 382 henkilöllä vuoden takaiseen nähden (- 17,0 %). Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.
Pohjanmaan ELY-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Manner-Suomen alhaisin, 5,6 %.
Pohjanmaan ELY-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Manner-Suomen alhaisin, 5,6 %.

Työttömien työnhakijoiden määrä pienentyi kahdessa viidestä Pohjanmaan ELY-keskuksen seutukunnista. Työttömyys pienentyi vuotta aiempaan nähden Vaasan seudulla 308 henkilöllä (- 10 %) ja Kokkolan seutukunnassa 25 henkilöllä (- 1 %). Sen sijaan työttömien määrä kasvoi Suupohjan rannikkoseudulla 146 henkilöllä (+ 52 %), Pietarsaaren seudulla 43 henkilöllä (+ 5 %) ja Kaustisen seutukunnassa 12 henkilöllä (+ 3 %). Pohjanmaan ELY-keskusalueen seutukunnista alhaisin työttömyysaste oli Pietarsaaren seutukunnassa (4,1 %).

- Suupohjan rannikkoseudun alueella on nähtävissä kohonneet energian hinnan aiheuttamat haasteet kasvihuoneyrityksissä ja siitä aiheutuvat lomautukset, kertoo Mika Palosaari Pohjanmaan TE-toimistosta.

Työttömien työnhakijoiden määrä pienentyi lähes kaikissa ikäryhmissä. Määrällisesti eniten vähennystä oli 60–64-vuotiaiden ikäryhmässä (- 92 henkilöä). Marraskuun lopussa alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 702, mikä on 40 vähemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Työttömien määrä laski 25–29-vuotiaiden ikäryhmässä 24 henkilöllä vuoden takaisesta 664:ään työttömään. Yli 50-vuotiaita oli työttömänä 2 425 eli 125 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin (38 % kaikista työttömistä työnhakijoista). 60–64-vuotiaiden ikäryhmässä oli eniten työttömiä työnhakijoita (964 henkilöä).

Marraskuun lopussa yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli 1 864, mikä on 382 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 23 vähemmän kuin lokakuussa. Yli kaksi vuotta yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli 1 058, mikä on 19 vähemmän kuin vuosi sitten

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pohjanmaan ELY-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Manner-Suomen alhaisin, 5,6 %.
Pohjanmaan ELY-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Manner-Suomen alhaisin, 5,6 %.
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten
Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten
Vaasa: Wolffintie 35 B, 5. krs | Kokkola: Pitkäsillankatu 15
Vasa: Wolffskavägen 35 B, 5 vån. | Karleby: Långbrogatan 15

0295 028 500http://www.ely-keskus.fi/ely-pohjanmaa

Pohjanmaan ELY-keskus tukee alue- ja yhdyskuntarakenteen tasapainoista kehittämistä, kehittää elinkeino-, innovaatioympäristö-, maaseutu- ja työvoimapolitiikkaa sekä edistää osaamista, koulutusta, työperäistä maahanmuuttoa sekä maahanmuuttajien työllistymistä ja kotouttamista. Toimialueeseemme kuuluvat Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Pohjanmaan ELY-keskus julkaisee alueen työllisyyskatsauksen kuukausittain. Työllisyyskatsauksen tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoon. Työnvälitystilasto kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen työnhakija-asiakkaista, työnantajien TE-toimistoihin ilmoittamista avoimista työpaikoista ja työvoimapoliittisista toimenpiteistä. Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisee koko maata koskevan työllisyyskatsauksen, ja ELY-keskukset laativat alueelliset työllisyyskatsaukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten

Sysselsättningsöversikt februari: Andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften inom Österbottens NTM-centrals område var fortfarande den lägsta i Fastlandsfinland (Österbotten, Mellersta Österbotten)21.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Inom Österbottens NTM-centrals område (Österbotten, Mellersta Österbotten) fanns det i slutet av februari sammanlagt 7 280 arbetslösa arbetssökande. Det är 297 (+ 4,3 %) fler än för ett år sedan. Antalet arbetslösa var i februari 65 fler än i januari. Andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften inom Österbottens NTM-centrals område var den lägsta i Fastlandsfinland, 6,4 %. Motsvarande andel i hela landet var 9,7 %. I februari fanns det 3 825 (- 53,8 %) färre nya lediga arbetsplatser än för ett år sedan. Under februari fanns det totalt 11 743 lediga arbetsplatser, vilket var 2 291 (- 16,3 %) platser färre än för ett år sedan. Antalet långtidsarbetslösa minskade med 222 personer (-10,3 %) jämfört med situationen förra året. Uppgifterna framgår av arbets- och näringsministeriets arbetsförmedlingsstatistik.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme