Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Työmarkkinaosapuolet vahvistavat työelämän kehittämistä kunta- ja hyvinvointialoilla

Jaa

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, JAU ja JUKO ovat sopineet kattavasta työelämän kehittämisohjelmasta kunta- ja hyvinvointialoille. Sopimuksella osapuolet vahvistavat pitkäjänteistä työelämän ja työolojen kehittämistä sekä alojen houkuttelevuutta.

Työelämän kehittämisohjelma sovittiin osana sopimusratkaisua ja osapuolet myös yhteisesti rahoittavat sitä. Ohjelma tukee kuntien ja hyvinvointialueiden kehittämistoimintaa tarjoamalla mm. sparrausta, tuottamalla kehittämistyökaluja, seuraamalla työn murrosta sekä levittämällä hyviä käytäntöjä. Lisäksi ohjelman verkostoissa käynnistetään työnantajien ja henkilöstön yhteisiä kehittämistoimenpiteitä.

Yhteisen kehittämisohjelman lisäksi työmarkkinaosapuolet pitävät edelleen tärkeänä tiivistä yhteistyötä ministeriöiden kanssa, jotta jatkuva rahoitus kehittämistoiminnalle turvataan.

Työyhteisöjen toimivuus ja johtaminen edistävät onnistumista

Työmarkkinaosapuolten tavoitteena on tarjota tukea toimintatapojen uudistamiselle ja yhteistoiminnalliselle kehittämiselle kunta- ja hyvinvointialuetyöpaikoilla, sekä hyvän julkisen työn näkyväksi tekeminen. Muutoksessa työelämän laadun ja tuloksellisuuden merkitys kasvaa.

Henkilöstön saatavuuden ja hyvinvoinnin turvaaminen, rakenteellisissa uudistuksissa onnistuminen, digitalisaation hyödyntäminen ja koronaepidemian jälkihoito vaativat jatkuvaa toimintatapojen kehittämistä ja uudistumiskykyä. Näissä haasteissa työyhteisöjen toimivuus ja johtaminen ovat ratkaisevassa roolissa. Entistä tärkeämmäksi tulee myös johdon, esihenkilöiden ja henkilöstön yhteistyö kehittämisessä.

Työelämän kehittämisen työryhmä Tekry koordinoi myös jatkossa yhteistä valtakunnallista kehittämistoimintaa. Kehittämisohjelman toteutuksesta vastaa vuoden 2023 alussa perustettava palvelutiimi. Kehittämishankkeiden valmisteluun, teemojen kohdentamiseen ja toteuttamisen tueksi perustetaan kehittämisjaokset sekä kunta- että hyvinvointialoille. Niihin kutsutaan syksyn 2022 aikana johdon ja henkilöstön edustajia eri alueilta.

KUNTA- JA HYVINVOINTIALUETYÖNANTAJAT KT

JULKISALAN KOULUTETTUJEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ JUKO RY

JULKISEN ALAN UNIONI JAU RY

Lisätietoja:

KT:n neuvottelupäällikkö Anna Kukka, puh. 050 347 9342
JUKO ry:n neuvottelupäällikkö Anne Mikkola, puh. 040 837 2731
JAU ry:sta JHL:n vastaava työelämäasiantuntija Anne Ranta, puh. 040 701 8223 ja Jyty ry:n työmarkkina-asiamies Marko Heikkinen, puh. 040 713 0150

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

KT:n neuvottelupäällikkö Anna Kukka, puh. 050 347 9342
JUKO ry:n neuvottelupäällikkö Anne Mikkola, puh. 040 837 2731
JAU ry:sta JHL:n vastaava työelämäasiantuntija Anne Ranta, puh. 040 701 8223 ja Jyty ry:n työmarkkina-asiamies Marko Heikkinen, puh. 040 713 0150

Tietoja julkaisijasta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711https://www.kt.fi/

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT on työnantajajärjestö, joka ajaa kuntien, kuntayhtymien ja hyvinvointialueiden etuja työmarkkinoilla, sekä työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kunta- ja hyvinvointialuetyönantajia valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa sekä kolmikantayhteistyössä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme