Messukeskus

Työmatkapyöräily on trendikästä

Jaa

Messutapahtumat nostavat esiin ilmiöitä ja trendejä. GoExpossa tänä vuonna pinnalla olevat pyöräilyteemat ovat sähköavusteiset pyörät ja työmatkapyöräily. Työmatkoja voi taittaa tavallisellakin pyörällä, mutta entistä kevyemmät sähköpyörät ovat tehneet työmatkalaiselle pyöräilystä helppoa ja miellyttävää. GoExpossa on testattavana lähes 60 sähköavusteista pyörää ja mukana tapahtumassa ovat kaikki merkittävät valmistajat ja maahantuojat, jotka edustavat kymmeniä eri pyörämerkkejä. GoExpo järjestetään 2.–4.3. Messukeskuksessa Helsingissä.

GoExpossa vertaillaan eri pyörämerkkejä. Kuva: Messukeskus
GoExpossa vertaillaan eri pyörämerkkejä. Kuva: Messukeskus

Sähköavusteisten pyörien esiinmarssi jatkuu vahvana, ja markkinoilla on kuluttajalle yhä enemmän erilaisia vaihtoehtoja. GoExpon sähköavusteisten pyörien testirata on lähes tuplannut mittansa ja mukaan mahtuu ennätykselliset 60 pyörää.

- Sähköavusteisten pyörien myynti Suomessa on viime vuosina kaksinkertaistunut vuosittain, ja uskon, että sama tahti jatkuu edelleen. Myyntitahti on hyvä, ja nyt puhutaan jo sellaisista määristä, jotka ovat merkittäviä liikevaihdollisesti. Eniten myydään matalarunkoista yleispyörää, joka sopii työmatkapyöräilyyn, mutta erilaisten mallien myötä käyttäjäryhmä on laajentunut, kertoo Helkama-Veloxin myyntipäällikkö Harri Halme.

- Sähköavusteisella pyörällä pääsee hikoilematta töihin, kun moottori säästää voimia matkalla. Pyöräily on ekologinen tapa liikkua ja siinä saa raitista ilmaa. Moottorit ja akut ovat kehittyneet niin, että ne ovat kevyempiä, lataus kestää pidempään ja akku on helppo ladata tavallisessa verkkovirrassa. Sähköpyörä tekee työmatkapyöräilyn helpoksi, myös talvella, kehuu Tunturi-Hellbergin markkinointipäällikkö Pirkko Kapraali.

Älä unohda pyörän huoltoa

Vaikka testirata onkin varattu sähköavusteisille pyörille, löytyy osastoilta paljon myös muita pyöriä: tavarapyöriä, läskipyöriä, kaupunkipyöriä, maantiepyöriä ja maastopyöriä. GoExpossa ovat mukana kaikkien suurimpien valmistajien ja maahantuojien merkit sekä sähköavusteisista että muista pyöristä: Ahooga, Babboe, Beixo, BH Emotion, Bianchi, Boostbike, Bulls, Cannondale, Canyon, Conway, Crescent, Cube, E-Bike Manufaktur, Elby, Felt, Ghost, Haibike, Helkama, ISY, Koga, Kreidle, Lapierre, Merida, Nihola, Nishiki, Pelago, Trek, Tunturi, Urban Arrow, Van Nicholas, Van Raam, Victoria ja Winora.

Jos uudelle pyörälle ei ole tarvetta, niin kevään tullen tulee ajankohtaiseksi myös vanhan pyörän huolto. Mikäli pyörällä ei ole talvella ajettu, on keväthuolto ajoturvallisuuden takia välttämätön. Messuilla opastetaan, miten kevyen perushuollon pystyy tekemään itsekin, ja mitä välineitä siihen tarvitaan.

- Renkaiden ilmanpaineet laskevat talven aikana, ja lisäksi pyörä voi olla ketjujen ja vaijereiden osalta ruosteessa. Jos pyörää ei ole syksyllä huollettu, tulee pyörälle tehdä talven jälkeen täydellinen perushuolto ennen ajokauden alkua, muistuttaa pyöräilevä fillarikauppias Mika Saario Velo & Oxygen -pyöräliikkeestä.

GoExpoon kuuluvat Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Ball Sports ja Kuva&Kamera. GoExpo järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 2.–4.3.2018. Lisäksi samaan aikaan ja samalla lipulla pääsee tutustumaan myös Helsinki Horse Fair -hevostapahtumaan. 

Tervetuloa kuulemaan työmatkapyöräilystä lisää GoExpon tiedotustilaisuuteen pe 2.3. klo 11-12.
Katso lisätiedot: http://messukeskus.com/press-release/goexpo-tiedotustilaisuus-2018/

Aiheina:
- Trendikäs työmatkapyöräily - helppo ratkaisu kansanterveyden ja -talouden ongelmiin?
- Vuoden pyörä 2018
- Entiset nuoret liikkujina
- Vuoden retkikohde 2018

Poimintoja GoExpon Fillari-lavan ohjelmista

Miksi et pyöräilisi töihin? | Mikko "Peltsi" Peltola

la 3.3. 11:30

Työmatkapyöräily on mukavaa, helppoa ja arkea piristävää. Siitä tulee hyvä mieli ja se on kehitystä joka pelastaa maailman.

Sähköpyörä työmatkan helpottajana | Riku-Pekka Mikkonen, Tunturi-Hellberg

pe 2.3. 12:40, la 3.3. 11:30

Sähköpyörällä on ainainen myötätuuli - työmatkakin taittuu sujuvasti ja hikoilematta.

Taittopyörä ja juna työmatkalla | Matti Koistinen, Pyöräliitto

pe 2.3. 17:10, la 3.3. 17:10

Työmatkan saa nopeaksi ja tehokkaaksi yhdistämällä taittopyörän ja julkisen liikenteen. Samalla saa ulkoilua, virkistystä ja ehtii tekemään töitä.

Työmatka pyörällä, joka päivä | Päivi Ojakangas, musiikinopettaja

su 4.3. 11:00

Musiikinopettaja Päivi Ojakangas ajaa jokaisena työpäivänä pyörällä kymmenisen kilometriä töihin.

Työmatkapyöräilijän ravitsemusvinkit | Marika Lyly, ravitsemusterapeutti

la 3.3. 16:30

Miten ravinnon tarve muuttuu, kun aloittaa työmatkapyöräilyn?

Sellon kanssa pyörällä töihin | Timo Alanen, Radion sinfoniaorkesteri

su 3.3. 14:10

Pyörällä voi kuljettaa niinkin isoa työvälinettä kuin sello.

Työmatkapyöräily osana hyötyliikuntaa | Kimmo Viljamaa

su 4.3. 10:40

Miten työmatkapyöräilyä voidaan edistää työyhteisössä?

Pyöränhuollon perustyökalut | Velo & Oxygen

pe 2.3. 15:40, la 3.3. 10:30 ja 15:40, su 4.3. 15:40

Mitä välineitä pyörän perushuoltoon tarvitaan?

Pyörän tee-se-itse huoltokohteet | Risto "Velogi" Viitanen

pe 2.3. 13:00 ja la 3.3. 10:50

Jotta pyöräily olisi sujuvaa, on hyvä osata tehdä muutama perushuolto ja -säätö itse.

***

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.goexpo.fi, www.facebook.com/goexpo.fi

#goexpo2018

Lisätietoja pyörähuollosta ja uutuuspyöristä:

Mika Saario, Velo & Oxygen 050 3036 778, mika.saario@velo-oxygen.fi

Pirkko Kapraali, Tunturi-Hellberg, 050 355 9879, p.kapraali@tunturi.com

Harri Halme, Helkama-Velox, 0400 332 273, harri.halme@helkamavelox.fi

Kuvia aiemmista GoExpo-messuista vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/

Median akkreditoituminen: http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/tai paikan päällä Lehdistökeskuksessa.

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Riikka Luomapää, Messukeskus, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, www.goexpo.fi

Kuvat

GoExpossa vertaillaan eri pyörämerkkejä. Kuva: Messukeskus
GoExpossa vertaillaan eri pyörämerkkejä. Kuva: Messukeskus
Lataa
Sähköavusteisia pyöriä pääsee kokeilemaan GoExpon testiradalla. Kuva: Messukeskus
Sähköavusteisia pyöriä pääsee kokeilemaan GoExpon testiradalla. Kuva: Messukeskus
Lataa
BMX-pyöräilyä GoExpossa. Kuva: Messukeskus
BMX-pyöräilyä GoExpossa. Kuva: Messukeskus
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kuljetus-Logistiikka 2019 -messut /avajaispäivän 9.5. pressiohjelma25.4.2019 10:48:25 EESTKutsu

Tervetuloa Kuljetus-Logistiikka 2019 -messuille to-la 9. – 11.5. Messukeskukseen Helsinkiin. Pohjoismaiden suurimpaan kuljetus- ja logistiikka-alan tapahtumaan osallistuu noin 250 yritystä. Mukana ovat kaikki merkittävimmät kuorma- ja pakettiautomerkit, keskeisimmät perävaunu- ja päällirakennevalmistajat sekä trukkien maahantuojat. Logistiikkapalveluja messulla esittelevät kotimaiset ja kansainväliset toimijat. Uutena alueena Liikenneareena, jossa tuodaan esille kuljetusalan mahdollisuuksia. Avajaisissa 9.5. klo 10.30 keskustellaan aiheesta Kohti hiilivapaata liikennettä ja logistiikkaa. Päivän avaa klo 8.30 kierros, jossa tutustutaan uusiin kuorma-autoihin ja pakettiautoihin.

Ensimmäiset Cyber Security Nordic -tapahtuman puhujat on julkaistu23.4.2019 10:49:11 EESTTiedote

Cyber Security Nordic 2019 -tapahtumassa pääpuhujista Rik Ferguson, Perttu Pölönen, Tom Van de Wiele ja Kim Zetter avaavat neljää tapahtuman teemaa. Tänä vuonna teemoina ovat kyberturvallisuuden politiikka, talous, todellisuus ja tulevaisuus. Teemoja avataan sekä yritystalouden että julkishallinnon näkökulmista. Cyber Security Nordic -tapahtuma järjestetään 2. - 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä nyt kolmannen kerran.

Habitaren 2019 Kansainvälinen Ystävä Alberto Alessi: Suomalainen ja italialainen muotoilu ovat toistensa vastakohtia, ja siksi sopivat niin hyvin yhteen17.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Tunnetun italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Suomalaisen muotoilun kanssa pitkään toiminut Alessi valitsee Habitaren kiinnostavimmat sisällöt ja pitää keynote-puheenvuoronsa keskiviikkona 11.9.2019. Habitare on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Italiassa 1921 perustettu Alessin muotoilutalo on yksi maailman tunnetuimpia yrityksiä muotoilun kentällä. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoimaan kuuluu paljon kodin esineitä, kuten astioita ja keittiötarvikkeita, ja monet ovat saavuttaneet ikonisen maineen nykymuotoilussa. Tuotteiden suunnitteluun on vuosien saatossa osallistunut yli kolmesataa muotoilijaa – joukossa myös monia suomalaisia. ”Arvioimme Alessin tuotteiden menestystä neljällä muuttujalla, joita ovat tuotteen funktio, aistinvarainen kuvitteellinen muisti, viestintä ja kieli, sekä hinta. Korkein mahdollinen pistemäärä on 20 pistettä, ja korkein Alessin tuotteen saama pistemäärä on 18 pistettä. Se on

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme