Helsingin kaupunki - Helsingfors stadHelsingin kaupunki - Helsingfors stad

Työn Kuvia ja Hiekkalaatikolla -näyttelyt avautuvat Virka-galleriassa 9.6.2017

Jaa

Työn kuvia 9.6.–1.10.2017
 
Palkkatyö, kotityö, vapaaehtoistyö. Ylityö, yötyö, pätkätyö. Työttömyys! Rytmitalous, robotisaatio, moniosaaja, perustulo ja jakamistalous.

Mihin suuntaan työelämä liikkuu juuri nyt? Epätyypilliset työsuhteet ovat monille tavallisia ja työn etsiminen muuttuu päätyöksi. Työ on joskus intohimoa ja toisinaan se on pelkkä välttämättömyys.  

Virka-gallerian kesänäyttely Työn kuvia tarkastelee työtä ja työn tekemistä Helsingissä. Valokuvaajat Behrang Assadi, Miikka Pirinen ja Katja Tähjä esittävät kolme näkökulmaa tämän päivän työelämään. Miltä voivat näyttää uuden ajan toimistot? Minkälaista on työ avovankilassa? Tai mitä kaikkea tauko voi pitää sisällään?

Näyttelyssä on esillä myös 1.10.2016 - 31.1.2017 gallerian järjestämän ja kaikille avoimen kilpailun kautta löytyneitä valokuva- ja videoteoksia, joita tuli yhteensä lähes 350. Ne tarjoavat yksilöllisen katsauksen työmaille, kotikonttoreihin, freelancerin arkeen ja vaikkapa yksinhuoltajan vapaapäivään.

Katso video, jossa näyttelypäällikkö Kirsi Hasu esittelee Työn Kuvia -näyttelyä Virka-galleriassa:
https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi/videot/video?id=3403

Hiekkalaatikolla 9.6.–1.10.2017

Gallerian toinen kesänäyttely Hiekkalaatikolla kertoo työstä ja leikistä.

Ismo LaulainenOskari Lehtinen sekä Tanja Talaskivi-Munther ovat kuvanneet lapsia leikin tiimellyksessä, nuoria opiskelemassa ammattiin sekä aikuisia, oman alansa ammattilaisia työssään. Hiekkalaatikolla leikkivät niin tulevaisuuden kauppias, opettaja kuin ydinfyysikkokin.

Pienestä pitäen ihminen valmistautuu leikin varjolla aikuisuuteen. Kuvattuna on muun muassa kelloseppä, pienoismallien rakentaja sekä ompelijatar. Laulainen, Lehtinen ja Talaskivi-Munther haluavat kertoa kuvillaan työn tärkeydestä ja siitä miten arvokasta työ on tekijälleen. Valokuvia säestävät Talaskivi-Muntherin runot lapsuudesta.


Näyttelyt ovat avoinna ma-pe 9-19 ja la-su 10-16. Vapaa pääsy.

Virka-galleria sijaitsee Helsingin kaupungintalossa, Kauppatorin kupeessa. Sofiankatu 1, Pohjoisesplanadi 11-13

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Työn kuvia: Näyttelytuottaja Anni Kostamovaara, anni.kostamovaara@hel.fi
p. 040 132 7097

Hiekkalaatikolla: Näyttelysuunnittelija Liisa-Maija Hertto, liisa-maija.hertto@hel.fi p. 040 334 6449

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Anni Sinnemäki Globe Forumissa: Avoin data ilmastopolitiikan edistäjänä14.3.2018 15:36Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki edustaa Helsinkiä kansainvälisessä Globe Forum -tapahtumassa Vancouverissa. Sinnemäki puhuu Vancouverissa Helsingin strategiasta, jossa yhdistyy kaupungin kasvu, kunnianhimoinen ilmastopolitiikka ja vahvat investoinnit tasa-arvoiseen koulutukseen. Hän osallistuu keskiviikkona paneelikeskusteluun datan hyödyntämisestä kestävän kaupungin kasvun turvaamisessa.

Talonrakentaminen vilkasta Helsingissä9.3.2018 11:11Tiedote

Tilastotiedot Helsingin rakentamisesta 2017 ovat valmistuneet ja talonrakentaminen jatkui Helsingissä viime vuonna vilkkaana. Myönnettyjen rakennuslupien ja aloitettujen rakennustöiden perusteella rakennustuotanto myös pysyy runsaana. Vuonna 2017 valmistui kaiken kaikkiaan noin 529 400 kerrosneliömetriä asuin- ja toimitilarakennuksia uustuotantona ja laajennuksina. Määrä on 12 prosenttia enemmän kuin viitenä edellisenä vuonna keskimäärin. Tiedot käyvät ilmi Helsingin kaupunginkanslian tuoreesta tilastojulkaisusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme