Helsingin yliopisto

Työnantajat haluavat nyt Full Stack -ohjelmoijia – verkkokurssi auttaa koodaria työmarkkinoilla

Jaa

Tänään alkava ilmainen verkkokurssi tarjoaa modernin websovelluskehityksen perustaidot, joita työnantajat nyt haluavat. Työelämässä oleville kurssi on hyvä mahdollisuus päivittää omaa osaamista.

Full Stack -kurssin valikko.
Full Stack -kurssin valikko.

Helsingin yliopisto käynnistää 15. maaliskuuta 2019 ilmaisen verkkokurssin niin kutsutusta Full Stack -ohjelmoinnista. Kurssi toteutetaan yhteistyössä ohjelmistoyritys Houston Incin kanssa. Yhteistyökumppaneina ovat myös Elisa ja Terveystalo. Full Stack tarkoittaa modernia websovelluskehitystä, joka kattaa ohjelmiston kaikki osat ja koko tuotantoprosessin.

– Full Stack on tällä hetkellä työpaikkailmoitusten eniten käytetty termi. Yritykset haluavat ihmisiä, jotka eivät ole esimerkiksi pelkkiä tietokantaspesialisteja, vaan osaavat tehdä kokonaisen tuotteen, sanoo kurssin vastuuopettaja, ohjelmistojärjestelmien yliopistonlehtori Matti Luukkainen.

Kurssiin liittyy myös paljon käytännön yritysyhteistyötä esimerkiksi hackathonien ja vierailuluentojen kautta. 

– Tänä päivänä ohjelmistokehityksen kokonaisvaltainen ymmärtäminen on tärkeää. Kurssi antaa helpon tavan päivittää omaa osaamista ammattilaistasolle, kun kurssikokonaisuus on ajatuksella mietitty, sanoo Houston Incin operatiivinen johtaja Pasi Honkanen

Ohjelmoinnin perusteet hallittava ensin

Full Stack -kurssille osallistuvan tulee jo osata ohjelmoida. Pohjataitoja voi hankkia myös Helsingin yliopiston muilta avoimilta verkkokursseilta. Minimivaatimus on ohjelmoinnin perusteet -verkkokurssi, jota kannattaa täydentää web-palvelinohjelmoinnin verkkokurssilla.

Full Stack -verkkokurssi sopii myös niille, jotka ovat jo työelämässä. It-alalla oma osaaminen vanhenee nopeasti.

– Jos olet vuosia tehnyt tiettyä järjestelmää ja työ loppuu, työnhakijana huomaat, että tekniikat ovat menneet vuosia eteenpäin, sanoo itsekin ohjelmistokehitystä tekevä Luukkainen.

Projektikurssilta näyttöjä työelämään

Full Stack -kurssin suoritettuaan opiskelija voi jatkaa projektikurssille, jossa hän luo kokonaisen ohjelmiston käyttäen Full Stack -kurssilla oppimiaan taitoja. Molemmat kurssit suoritettuaan hän pääsee Elisalle, Terveystalolle ja Houston Incille työhaastatteluun.

– Uskomme, että kouluttautumisen ohella koodari kehittyy parhaiten osaavan ohjelmistokehitystiimin osana. Siksi olemme antaneet haastattelulupauksen kaikille kurssin laajimman suorituksen tekeville, Houston incin Pasi Honkanen sanoo.

Tulevaisuudessa tarjolle on tulossa useita muitakin avoimia verkkokursseja, joilla osaamistaan voi kartuttaa lisää.

– Syksyllä alkaa ohjelmistotuotannon avoin verkkokurssi, joka keskittyy projektinhallintaan ja yhteistyöhön asiakkaan ja tiimin kanssa. Lisäksi tulossa on DevOps Docker -kurssi, joka käsittelee modernia, pilvessä olevien ohjelmistojen operointia, Luukkainen vinkkaa.


Full Stack -kurssi lyhyesti

  • Full Stack -ohjelmoinnin avoin verkkokurssi (MOOC) tutustuttaa JavaScriptilla tapahtuvaan moderniin websovelluskehitykseen.
  • Kurssi aukeaa 15. maaliskuuta 2019 ja jatkuu tammikuulle 2020.
  • Kurssi on toteutettu yhteistyössä ohjelmistoyritys Houston Incin kanssa.
  • Kurssi koostuu kahdeksasta osasta. Sen laajuus on kolmesta kahdeksaan opintopistettä, ja kokonaistyöaika on noin 150 tuntia.
  • Kurssi järjestetään nyt toista kertaa. Aiemmin aloitettuja opintoja voi täydentää nyt aukeavalla kurssilla.
  • Kurssia toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yrityskumppanien kanssa. Mukana ovat esimerkiksi terveyspalveluyritys Terveystalo ja tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys Elisa. Myös uudet yrityskumppanit ovat tervetulleita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ohjelmistojärjestelmien yliopistonlehtori Matti Luukkainen,
Helsingin yliopisto, mluukkai@cs.helsinki.fi
puh. 040 547 7215

Operatiivinen johtaja Pasi Honkanen,
Houston Inc, pasi.honkanen@houston-inc.com
puh. 050 312 1010

Henkilöstöjohtaja Merja Ranta-aho,
Elisa Oyj, merja.ranta-aho@elisa.fi
puh. 050 302 8946

Kehitysjohtaja Ilari Richardt,
Terveystalo, ilari.richardt@terveystalo.com
puh. 041 535 6312

Kuvat

Full Stack -kurssin valikko.
Full Stack -kurssin valikko.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Öljyonnettomuuden sattuessa arktisella alueella suurimpina kärsijöinä olisivat jääkarhut ja merilinnut20.5.2019 14:43:15 EESTTiedote

Ilmastonmuutos aiheuttaa suurta painetta arktiselle luonnolle. Öljyonnettomuus tällä ainutlaatuisella ja herkällä alueella voi johtaa ympäristökatastrofiin. Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen perusteella jääkarhut ja merilinnut ovat suurimmassa riskissä öljyonnettomuuden sattuessa, mutta riski vaihtelee suuresti riippuen vuodon ajoituksesta ja vuotaneen öljyn ominaisuuksista.

Kansalliskirjasto avaa 2000 kirjaa yleisön ja tutkijoiden verkkokäyttöön16.5.2019 11:00:00 EESTTiedote

Kansalliskirjasto on digitoinut 1000 tietokirjaa avoimeen verkkokäyttöön ja 1000 kaunokirjaa tutkimus- ja opetuskäyttöön. Kirjat sijoittuvat kahteen verkkokokoelmaan ja ovat käytettävissä digi.kansalliskirjasto.fi -palvelussa vuoden 2021 loppuun asti. Tekijänoikeuksista on sovittu Kopioston ja kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanaston kanssa. Yhteishankkeen tavoitteena on avata verkkokäyttäjille ja tutkijoille asiantuntijoiden valitsemaa tieto- ja kaunokirjallisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme