Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Työntekijäjärjestöjen OYSille osoittama suojelutyön määrä pienenee merkittävästi - syöpäleikkaukset tauolle

Jaa

Paikalliset neuvottelut suojelutyön määrästä Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) jatkuivat tiistaina aamu- ja iltapäivällä. Työntekijäjärjestöjen aiemmin jo lupaamaa suojelutyön määrää vedettiin takaisin keskiviikon ja kiirastorstain osalta. Lakkotauosta on sovittu pitkäperjantain aamusta keskiviikkoaamuun saakka.

Suojelutyön määrä pienenee OYSissa huomenna keskiviikkona ja ylihuomenna torstaina merkittävästi. Tällä on vaikusta lähes kaikkeen sairaalassa lakon aikana edelleen käynnissä olevaan toimintaan, mutta eniten päivystykseen, tehohoitoon, leikkaustoimintaan sekä syövän hoitoon.

”Käytännössä keskiviikolle ja torstaille saatu suojelutyön määrä ei riitä syöpäleikkauksien toteuttamiseen, ei myöskään syövän diagnostiikkaan. Tämä on erittäin valitettavaa potilaiden kannalta. Pyrimme kuitenkin turvaamaan potilaille sytostaatti- ja sädehoidot, sekä luonnollisesti hätä- ja päivystysleikkaukset”, kertoo OYSin vs. johtajaylilääkäri Kati Ojala.

Vastaanotto- ja leikkausaikojen peruutukset tulevat nyt niin nopeasti, ettei potilaita välttämättä ehditä informoida hoidon peruuntumisesta. ”Tähän saakka olemme pyrkineet ilmoittamaan hoidon peruuntumisesta tekstiviestein tai soittamalla. Nyt henkilökuntaa on sen verran vähän, ettei potilaita välttämättä ehditä informoida. Toivommekin, että kaikki OYSiin ajanvarauksella tulevat potilaat tarkistaisivat ajankohtaisen tilanteen omaoys.fi -palvelusta”, pyytää Ojala.

OmaOYS -palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.

Lakkotauko pääsiäisen pyhien yli

Työntekijä- ja työnantajajärjestöt ovat sopineet lakkotauosta pääsiäisen ajaksi. Lakkotauko alkaa perjantaina 15.4. klo 6 ja loppuu keskiviikkona 20.4. klo 6.

Koska tauko osuu pyhien ajalle, sairaalassa on tavanomainen päivystystoiminta. Työntekijät saapuvat töihin alkuperäisten työvuorolistojen mukaisesti.

oys.fi/lakko kertoo ajankohtaisen tilanteen

Muutoksia potilaiden hoidossa voi tapahtua nopeasti, eikä hoidoissa ja toimenpiteissä tapahtuvista muutoksista aina ehditä informoida potilaita riittävän ajoissa. OYS pyytää ajanvarauksella sairaalaan tulevia seuraamaan sairaalan viestintäkanavia:

  • omaoys.fi kertoo ajantasaisen tilanteen voimassa olevista ajanvarauksista
  • oys.fi/lakko kertoo kootusti sen hetkisen tilannekuvan sairaalan toiminnasta
  • sosiaalisen median kanaviin (@OYS_sairaala, @oyssairaala) viedään keskeiset muutokset sairaalan toimintaan liittyen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme