Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Työpaikat ilmoittavat puutteellisesti syövän vaaraa aiheuttavista aineista ja menetelmistä

Jaa
Työnantajan on ilmoitettava syöpävaarallisille aineille ja menetelmille ammatissaan altistuvat työntekijät ASA-rekisteriin.

”Valvontahavaintojemme mukaan ammatissaan syövälle altistuneiden rekisteri ei ole yrityskentällä niin tuttu kuin voisi luulla. Myös riskien arviointi syöpävaarallisten kemiallisten altisteiden suhteen on tehty useilla työpaikoilla puutteellisesti”, toteaa tarkastaja Marjo Vänskä aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Lain mukaan työnantajalla on velvollisuus suojella työntekijöitä kemiallisten altisteiden aiheuttamilta vaaroilta. Työsuojeluviranomainen valvoo työsuojelutarkastuksilla, että työpaikkojen kemialliset riskit hallitaan lain vaatimalla tavalla.

”Työnantajan kuuluu ylläpitää listaa työpaikalla käytettävistä kemikaaleista. Kemikaalien toimittajilta saatavasta käyttöturvallisuustiedotteesta saa tietoa kemikaalin vaaraominaisuuksista sekä ohjeet kemikaalin turvallisesta käsittelystä. Käyttöturvallisuustiedote kertoo myös, aiheuttaako kemikaali syöpää tai vaurioittaako se perimää”, opastaa Marjo Vänskä.

Työnantajan on ilmoitettava ASA-rekisteriin syöpävaaralle altistuneet työntekijät. Tiedot edeltävänä vuonna altistuneista työntekijöistä on ilmoitettava Työterveyslaitokselle 31.3. mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Tarkastaja Marjo Vänskä, 029 501 6478, etunimi.sukunimi@avi.fi
Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketTyösuojelu − tervettä työtä!
Työsuojeluviranomaisena huolehdimme siitä, että työ Suomessa on terveellistä, turvallista ja reilua. Valvomme työn tekemistä työpaikoilla. Annamme myös ohjausta ja neuvontaa sekä kannustamme työpaikkoja omaehtoiseen, ennaltaehkäisevään työsuojelutyöhön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto epäilee potilasturvallisuuden vaarantuneen OYS:n nuorisopsykiatrian osastolla24.3.2023 08:08:19 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto teki 21.3.2023 ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin Oulun yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian osastolle. Käynnin taustalla olivat aluehallintoviraston vastaanottamat kantelut ja epäkohtailmoitukset koskien psykiatrisista häiriöistä kärsivien nuorten potilaiden hoidon järjestämistä ja toteuttamista Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme