Lapinjärven kunta

Työpaikka vaikka heti!

Jaa

Jos haluat löytää työpaikan vaikka heti, saavu ihmeessä Lapinjärvelle Näköalapaikka-messuille 13.9.2018. Messut järjestetään Porlammin liikuntahallissa klo 12-15. Messuilla on noin 40 näytteilleasettajaa eri yrityksistä.

Näköalapaikka-messut yhdistävät työt ja tekijät Lapinjärvellä. Kuva vuoden 2016 messuilta.
Näköalapaikka-messut yhdistävät työt ja tekijät Lapinjärvellä. Kuva vuoden 2016 messuilta.

- Tarjolla on tällä hetkellä yli 30 työpaikkaa ja lisäksi paikalla on yrityksiä, jotka miettivät rekrytointia pidemmällä tähtäimellä, kertoo kunnanjohtaja Tiina Heikka Näköalapaikka-messujen työpaikkatilanteesta.

Messut järjestetään jo neljättä kertaa. Pieni kunta haluaa tukea työllisyyttä. Messut ovat olleet suuri menestys aikaisempinakin vuosina.

- Lapinjärven kunta tekee asioita edelläkävijänä ja haluaa ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia. Yksi näistä on työllisyyden edistäminen ihmislähtöisellä tavalla, Heikka sanoo.

Messut järjestetään yhdessä Uudenmaan TE-toimiston kanssa.

- Uudenmaan TE-toimisto pitää Näköalapaikka-messuja loistavana näytteenä toimivasta yhteistyöstä kuntien ja TE-hallinnon välillä. On hienoa, että pystytään tarjoamaan myös pienempien kuntien työttömille työnhakijoille tämän kaltaisia palveluja heidän omalla alueellaan. Usein erilaiset messut ym. rekrytointitapahtumathan keskittyvät pääkaupunkiseudulle tai Itä-Uudenmaan alueella lähinnä Porvooseen, tuetun työllistymisen palvelulinjan palveluesimies Anne Hirvonen toteaa.

Näköalapaikka-messuille on saatu jälleen kerran erittäin runsas osanottajajoukko työnantajista.

- Työnantajien innostus lähteä mukaan tämän tyyppisiin tapahtumiin on viime aikoina lisääntynyt johtuen nykyisestä työllisyystilanteesta ja sen mukanaan tuomista rekrytointihaasteista, Hirvonen kertoo.

Yhteistyötä yhteisten asioiden edistämiseksi

TE-hallinto näkee tapahtuman luonnollisestikin tärkeänä työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamispaikkana.

- TE-toimisto on ollut merkittävässä roolissa tapahtuman järjestelyissä nimenomaan työnhakijoiden kutsumisessa tilaisuuteen. Työnhakija-asiakkaiden lisäksi TE-hallinto palvelee myös työnantajia ja yrityksiä. Työnantajilla onkin oivallinen tilaisuus tavata messuilla TE-hallinnon asiantuntijoita ja kuulla tarjolla olevista palveluista. TE-hallinto voi esim. myöntää palkkatukea yrityksille työttömien työllistämiseen tai saada asiantuntevaa apua rekrytointiin, Hirvonen kertoo.

- Ilman TE-toimiston panosta messujen järjestäminen olisi mahdotonta. On hienoa, että voimme tehdä näissä yhteisissä asioissa yhteistyötä, Tiina Heikka kehuu.

- Yhtä tärkeässä roolissa ovat myös paikalliset yhdistykset, jotka hoitavat käytännön järjestelyjä. Ilman marttojen kahvilaa, kyläyhdistyksen pöytien messutilan rakentamista tai VPK:n liikenteenohjaamista, olisi kunta pulassa järjestelyjen kanssa, Heikka korostaa yhteistyön voimaa.

- Tapahtuma on tärkeä myös Porlammin kylälle, saamme olla tekemässä yhdessä yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä, Porlammin kyläyhdistyksen aktiivi Mikko Salonen kertoo.

Messuilla on mahdollista heti hakea avoimia työpaikkoja, jättää avoin hakemus suoraan yrityksiin, saada apua ansioluettelon tekemiseen ja verkostoitua muiden yrittäjien kanssa.

Porlammin liikuntahalli sijaitsee osoitteessa Koulupolku 8, Porlammi. Tapahtuman sivut facebookissa löytyvät nimellä Näköalapaikka-messut 13.9.  Alueella on mahdollisuus tutustua Lapinjärven kunnan työelämävalmennuspalveluita ja rekrytointiapua antavaan Taitopaikkaan, osoitteessa Koulupolku 4.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Näköalapaikka-messut yhdistävät työt ja tekijät Lapinjärvellä. Kuva vuoden 2016 messuilta.
Näköalapaikka-messut yhdistävät työt ja tekijät Lapinjärvellä. Kuva vuoden 2016 messuilta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

Naiset - maaseutu kutsuu!8.3.2019 09:00:00 EETBlogi

Me olemme molemmat saaneet kasvaa maatilalla, joka oli automaattisesti sukupuolineutraali ympäristö. Maatilalla oli itsestään selvää, että tyttö osaa yhtä hyvin ajaa traktoria, lypsää lehmän tai leipoa pullataikinan kuin poikakin. Meille keskustelu siitä, kumman sukupuolen edustajat ovat vaikkapa parempia johtajia, vanhempia tai yrittäjiä, tuntuu vieraalta. Kuitenkin näemme omassa työelämässämme, että sukupuoliroolit ovat edelleen vahvasti esillä myös maaseudulla.

Lapinjärvellä pilotoidaan ravinteiden sitomista ojavedestä kierrä-tysmateriaalin avulla21.8.2018 07:00:00 EESTTiedote

Lapinjärven Kirkonkylän jätevedenpuhdistamon purkuojaan asennetaan perjantaina 24.8.2018 ojavesien ravinteiden pidätykseen suunniteltu puhdistuskontti, jossa ravinteita pidättävänä materiaalina toimii ren-gasleike. Pilotoinnin tavoitteena on testata puhdistuskontin toimintoja ravinteiden sitojana ja kaapparina. Samalla voidaan vähentää Taasianjoen ravinnekuormitusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme