Docendo

Työpaikkakiusaaminen oli Hilkka Ahteelle vuosien painajainen

Jaa
Liisa Talvitien kirjoittama elämäkerta Hilkka Ahde – Sinisilmäinen optimisti kuvaa voimanaista parrasvaloissa ja kulissien takana. Tervetuloa kirjanjulkistustilaisuuteen torstaina 20. huhtikuuta klo 13 Werner Söderström Osakeyhtiön toimitiloihin, osoite Lönnrotinkatu 18, Helsinki.
Hilkka Ahde – Sinisilmäinen optimisti julkaistaan 20.4.
Hilkka Ahde – Sinisilmäinen optimisti julkaistaan 20.4.

Hilkka Ahde kertoo kirjassaan avoimesti ilon ja surun hetkistä, joiden keskellä perhe hänen ja Matti Ahteen näkyvien yhteiskunnallisten tehtävien vuoksi eli. Julkisuuden valokeila heijastui voimakkaasti myös yksityiselämään. 

 
Hilkka Ahde (o.s. Riikonen, s. 1957) oli 1970-luvulla rytmisen kilpavoimistelun ensimmäinen suomalaistähti. Kilpaura loppui 19-vuotiaana, kun Hilkka rakastui itseään kaksitoista vuotta vanhempaan kansanedustaja Matti Ahteeseen. 
 
Valkeakoskelainen Hilkka muutti puolisonsa kotikaupunkiin Ouluun, jossa myös lapset Timo, Jussi ja Tiina syntyivät. 
 
Hilkka ei jäänyt kotiäidiksi, vaan opiskeli lastentarhanopettajaksi ja osallistui kunnallispolitiikkaan. Hän eteni urallaan AKT-lehden päätoimittajaksi ja viestintäpäälliköksi. Unelmien työstä tuli lopulta vuosien painajainen. Hän joutui esimiehensä työpaikkakiusaamaksi, ja eri oikeusasteiden jälkeen Hilkka voitti taistelunsa Korkeimmassa oikeudessa. 
 
Eläkeläisvuodet eivät tuoneet odotettua rauhaa. Hilkka toimi sekä äitinsä että syöpään sairastuneen Matin omaishoitajana. Matin kuoleman jälkeen Hilkka teki surutyötä samalla, kun hoiti pitkään 87-vuotiasta muistisairasta äitiään kolmen naisen kommuunissa. Nyt Helsingin kaupunginvaltuustossakin toimiva Hilkka elää aivan uutta elämänvaihetta. 
 
Toimittaja, filosofian maisteri Liisa Talvitie (s. 1955) on kirjoittanut muun muassa Sinikka Sokan, Asko Sarkolan, Matti Eskon, Ilkka Heiskasen ja Heidi Heralan elämäkerrat. 

Liisa Talvitie: Hilkka Ahde, sinisilmäinen optimisti (Docendo 2023), sidottu, 255 sivua.  

Ilmoittautumiset julkistukseen:
tiedotus@docendo.fi

Arvostelukappaletiedustelut: 
tiedotus@docendo.fi – toimittaja, kysy ennakkoon kirjan sähköistä vedosta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Hilkka Ahde – Sinisilmäinen optimisti julkaistaan 20.4.
Hilkka Ahde – Sinisilmäinen optimisti julkaistaan 20.4.
Lataa
Lataa
Liisa Talvitie. Kuvaaja: Ulla-Maija Lähteenmäki
Liisa Talvitie. Kuvaaja: Ulla-Maija Lähteenmäki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Martti J. Karin ja Antero Holmilan kirja kertoo, miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii5.4.2023 02:00:00 EEST | Tiedote

On sanottu, ettei Venäjää voi ymmärtää järjellä. Väite ei pidä paikkaansa. Venäjän järjettömältäkin vaikuttavaa toimintaa voi ymmärtää, kun tietää maan johdon päätöksiin vaikuttavat tekijät. Suomalaisille Venäjän toimintalogiikan ymmärtäminen on elintärkeää. Kirjassa yleistajuisesti kerrottu Venäjän tarina alkaa 800-luvun lopulta ja kulkee tsaarien Venäjän sekä Neuvostoliiton ajan kautta aina Ukrainan sotaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme