Työterveyslaitos

Työpaikoilla tarvitaan uutta vaihdetta monimuotoisuuden johtamiseen

Jaa

Työpaikoilla tarvitaan lisää osaamista ja käytäntöjä monimuotoisuuden johtamiseen ja inklusiivisen, kaikki mukaan ottavan, työkulttuurin luomiseen. Työvoimapula ja kiristyvä kilpailu työntekijöistä kasvattavat tarvetta kansainvälisten asiantuntijoiden osaamiselle. Työterveyslaitos on julkaissut oppaan Monimuotoisuus ja inklusiivisuus asiantuntijaorganisaatiossa. Opas ohjaa työpaikkoja monimuotoisuustyössä ja esittelee kattavasti käytäntöjä tämän työn tueksi.

Työterveyslaitoksen mediatiedote 31.8.2022

Suomalaisten työpaikkojen henkilöstö on monimuotoinen ja monimuotoistuu entisestään. Työntekijät ovat keskenään erilaisia myös monien muiden tekijöiden kuin kielen tai kansallisuuden osalta. Monimuotoisuuden johtaminen ja inklusiivisen työkulttuurin luominen ovat kriittisiä taitoja, joiden avulla luodaan vetovoimaisia työpaikkoja. 

Esteistä on päästävä eroon 

Henkilöstön monimuotoisuus voi tutkitusti olla menestystekijä, mutta vain oikein johdettuna. Suomalaisessa työelämässä on useita esteitä monimuotoisuuden hyödyntämisen tiellä. 

Esimerkiksi syrjintä on yleistä, sitä esiintyy työhönotossa ja se vaikuttaa myös työntekijöiden mahdollisuuksiin edetä työssä. Eri syistä aiheutuvat ulkopuolisuuden kokemukset kuormittavat ja vähentävät sitoutumista työpaikkaan. Työtä on siis tehtävänä, jotta kaikki voisivat työpaikallaan kokea itsensä tervetulleeksi, kuuluvansa joukkoon ja olevansa yhteisönsä arvostettuja jäseniä, toteaa Työterveyslaitoksen johtava asiantuntija Barbara Bergbom.  

Osaamisen hyödyntämisen näkökulma, eli sen varmistaminen, että kaikkien työntekijöiden osaaminen saadaan mahdollisimman hyvin käyttöön, on myös tärkeä syy kehittää monimuotoisuuden johtamisen taitoja, jatkaa erityisasiantuntija Kirsi Yli-Kaitala.

Opas tarjoaa toimintatapoja ja vinkkejä 

Työterveyslaitoksen oppaassa kuvataan, miten organisaatiot voivat lähteä liikkeelle ja kehittää monimuotoisuus- ja inkluusiotyötä pitkäjänteisesti. Se esittelee myös tapoja edistää työkulttuuria, jossa jokainen voi kokea osallisuutta ja yhteenkuuluvuutta.  

Monikielisille työyhteisöille opas esittelee kielitietoisia toimintatapoja, jotka auttavat poistamaan kielestä johtuvia osallistumisen ja osaamisen hyödyntämisen esteitä. Se myös haastaa työnantajat pohtimaan suhtautumistaan työssä vaadittavaan kielitaitoon ja harkitsemaan, voisiko tietyissä tehtävissä pärjätä myös vähäisemmällä kielitaidolla. 

Opas vastaa tämän hetken työelämän tarpeisiin kuvaamalla myös, miten työpaikat voivat varmistaa yhdenvertaisuuden urakehityksessä ja sen, että työpaikalla tarvittava osaaminen saadaan käyttöön.  

Työhönsä sitoutuneet työntekijät ovat organisaatioiden tärkeä menestystekijä. Opas kuvaa käytäntöjä, joiden avulla voi ehkäistä ulkopuolisuuden kokemuksia ja vahvistaa työntekijöiden hyvinvointia sekä sitoutumista työhönsä ja työpaikkaansa.  

Pienetkin teot ja askeleet auttavat inklusiivisemman työkulttuurin luomisessa, muistuttaa Barbara Bergbom. Oleellista on, että inklusiivisuuteen ja sen parantamiseen kiinnitetään työpaikoilla huomiota.  

Opas on laadittu erityisesti asiantuntijaorganisaatioita silmällä pitäen, mutta se soveltuu myös muiden työpaikkojen käyttöön.

Tutustu oppaaseen

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus asiantuntijaorganisaatiossa (ttl.fi)

Lisätietoja 

Johtava asiantuntija Barbara Bergbom, Työterveyslaitos, barbara.bergbom@ttl.fi, 030 474 2957  

Erityisasiantuntija Kirsi Yli-Kaitala, Työterveyslaitos, kirsi.yli-kaitala@ttl.fi, puh. 030 474 2026  

Opas on tehty vuonna 2022 Euroopan sosiaalirahaston tukemassa Moninaisesti parempi -hankkeessa. Opasta varten haastateltiin esihenkilöitä, HR:n edustajia ja maahan muuttaneita asiantuntijanaisia monimuotoisista organisaatioista.

Moninaisesti parempi -hanke 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Hietanenmediaviestinnän erityisasiantuntijaTyöterveyslaitos | Finnish Institute of Occupational Health | Arbetshälsoinstitutet

Puh:+358504773267juha.hietanen@ttl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työterveyslaitos
Työterveyslaitos
Topeliuksenkatu 41 b
00250 Helsinki

+35830 474 1https://www.ttl.fi/

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa.

Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot.

Visiomme on ”Hyvinvointia työstä”, sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Henkilöstön määrä on noin 500.

Lisätietoja:
Tietoa meistä
Medialle-sivulta löydät asiantuntijoiden yhteystiedot ja aiemmat tiedotteemme
Aineistopankki (logot, asiantuntijoiden kuvat)

Twitter: @tyoterveys (fi), @FIOH (en)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työterveyslaitos

Politiikkasuositus: Vanhustyön eettistä kuormitusta vähennettävä panostamalla työhyvinvointiin14.9.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Eettinen kuormitus ja monet muut työn psykososiaaliset kuormitustekijät ovat vanhustyössä muuta sote-alaa yleisempiä. Jotta alan pito- ja vetovoimaa voidaan ylläpitää ja vahvistaa, tulee hyvinvointialueiden panostaa ikäihmisten palveluissa työskentelevien työhyvinvointiin: vähentää työn kuormitustekijöitä ja hillitä niiden haitallisia vaikutuksia. Työterveyslaitos on julkaissut aiheesta seitsemän kohdan politiikkasuosituksen.

Arbete i samband med användning av förmåner vid partiell arbetsoförmåga förlänger arbetskarriären med upp till flera år8.9.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Den totala återstående arbetskarriären förlängs när en person som varit borta från arbetet på grund av sjukdom återvänder till arbetet på deltid med hjälp av partiell sjukdagpenning. Detta förkortar tiden man är arbetslös och på full sjukpension, medan den partiella sjukpensionen förlängs. Personer med partiell sjukpension har dock avsevärt långa arbetskarriärer. Användningen av partiell sjukdagpenning ökar antalet arbetsår särskilt inom den privata sektorn, medan man inom den offentliga sektorn oftare utnyttjar partiell sjukpension. Resultaten grundar sig på två nyligen publicerade undersökningar utförda av Arbetshälsoinstitutet.

Työnteko osatyökyvyttömyysetuuksien käytön yhteydessä pidentää työuraa jopa usealla vuodella8.9.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Koko jäljellä oleva työura pitenee, kun sairauden vuoksi työstä poissa ollut henkilö palaa osasairauspäivärahan turvin osa-aikaisesti työhön. Tällöin lyhenee työttömänä ja täydellä työkyvyttömyyseläkkeellä vietetty aika, kun taas aika osatyökyvyttömyyseläkkeellä pitenee. Osatyökyvyttömyyseläkeläisten työurat ovat kuitenkin huomattavan pitkiä. Osasairauspäivärahan käyttö lisää työvuosia erityisesti yksityisellä sektorilla, kun taas julkisella puolella hyödynnetään enemmän osatyökyvyttömyyseläkettä. Tulokset perustuvat kahteen äskettäin julkaistuun Työterveyslaitoksen tutkimukseen.

Nytt stöd behövs för ledare och unga i arbetslivet efter coronan7.9.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Finländarna bedömer att deras arbetsförmåga är sämre nu än före coronapandemin. Tristess i arbetet blev vanligare inom distansarbete under pandemins första år, och nu är fenomenet förknippat med sämre arbetsengagemang och fler symptom på utbrändhet, dvs. med allvarligare ändringar i välbefinnande i arbetet. Arbetshälsoinstitutets undersökning Miten Suomi voi? visar också att man i arbetsorganisationerna behöver särskilt stöd för personer i ledande ställning och unga arbetstagare.

Koronan jälkeisessä työelämässä tarvitaan uutta tukea johtajille ja nuorille7.9.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Suomalaiset arvioivat työkykynsä nyt huonommaksi kuin ennen koronaa. Siinä missä työssä tylsistyminen yleistyi ensimmäisenä pandemiavuonna etätyössä, nyt ilmiöön liittyvät työn imun lasku ja työuupumusoireiden lisääntyminen eli aiempaa vakavammat työhyvinvointimuutokset. Työterveyslaitoksen Miten Suomi voi? -tutkimus osoittaa myös, että työorganisaatioissa tarvitaan erityistä tukea johtoasemassa toimiville ja nuorille työntekijöille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme