Vaasan kaupunki - Vasa stad

Työpaja Arpeeti on Vuoden työpaikka

Jaa

Vaasan kaupunki palkitsee vuosittain organisaatiostaan yhden tai useamman työyhteisön Vuoden työpaikka -kilpailussa. Vuoden 2018 työpaikka on Kyrönmaan työpaja Arpeeti Tervajoelta. Voitokas työyhteisö toteuttaa mallikkaasti kilpailun tärkeitä teemoja eli työsuojelua ja työhyvinvointia omassa arjessaan.

Arpeeti tarjoaa eri-ikäisille työttömille tukea arkeen ja työelämään siirtymiseen ohjauksen, valmennuksen ja matalan kynnyksen pajatoiminnan keinoin. Arpeetissa työskentelee työpajapäällikkö Kari Haverisen lisäksi yhdeksän työntekijää, joihin kuuluu työvalmentajia, yksilövalmentaja ja työpajasuunnittelija. Valmentautujia on tällä hetkellä kolmisenkymmentä, joista puolet on nuoria.

Arpeetissa työhyvinvointia kehitetään ja toteutetaan monipuolisesti: aikaa varataan esimerkiksi yhteisille keskusteluille ja ajatustenvaihdoille.

- Pyrimme avoimeen ilmapiiriin, jossa asiat puhutaan läpi ja niihin tartutaan heti, eikä mitään jätetä leijumaan. Tärkeimmät asiat jutellaan kasvotusten, joten arjen kohtaamisten lisäksi pidämme viikoittaisia tiimipalavereja ja aivoriihiä. Myös yhteinen Whatsapp on ahkerassa käytössä, kertoo Haverinen.

Aito tahto onnistua yhdessä

Voittoisan työyhteisön tavoitteena on edistää työhyvinvointia niin, että töihin on mukavaa ja mielekästä tulla. Jokainen työntekijä tietää oman tehtävänsä työpaikalla, ja verkostoitumiseen sekä osaamisen kehittämiseen kannustetaan. Yhdessä myös laaditaan toiminnalle tavoitteet ja pelisäännöt, joita kaikki noudattavat.

- Työntekijöiden mielipiteitä kuunnellaan ja ymmärretään työn kehityksessä, heitä arvostetaan ja heille annetaan vastuuta sekä palautetta. Virheitä ei pelätä, vaan myös ne ovat tapa oppia ja kehittyä.

Haverisen mielestä Arpeetin lojaalit ja ammattitaitoiset työntekijät ovat Vuoden työpaikka -tittelin salaisuus. Hän suunnittelee, että 3000 euron palkintoraha käytetään parantamaan työhyvinvointia entisestään.

- Päätämme asiasta yhdessä tiimipalaverissa. Osa menee työpaikan yhteisöllisyyden ja vuorovaikutuksen edistämiseen ja osa tyky-toimintaan, Haverinen paljastaa.

Perinteikäs kilpailu muistuttaa positiivista arvoista

Henkilöstöjohtaja Leena Kauniston mukaan kaupungille työnantajana on tärkeää, että henkilöstö voi hyvin. Vuoden työpaikka -kilpailussa työyhteisöjen tulee osoittaa, että yhteisiä toimintatapoja noudatetaan ja että sovittuja kehittämiskohteita seurataan.

− Kiinnitimme valinnassa huomiota erityisesti siihen, miten työyhteisössä johdetaan työhyvinvointia. Myös tasapuolisuus, avoimuus ja yhteisöllisyys ovat tärkeitä. Palkitsemisella nostetaan esiin arvoja, jotka ovat perustana hyvälle työpaikalle, kertoo valintaraatia vetävä työturvallisuuspäällikkö Tapio Lehto.

Media on lämpimästi tervetullut seuraamaan Vuoden työpaikka -palkintojenjakoa Kyrönmaan työpaja Arpeetille (Tyyristie 2, 66440 Tervajoki) maanantaina 14.1.2019 klo 14.00.

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

-Työturvallisuuspäällikkö Tapio Lehto, tapio.lehto@vaasa.fi, 040 590 5234
-Työpajapäällikkö Kari Haverinen, kari.haverinen@vaasa.fi, 050 549 9996

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tekniska sektorns understöd skars ned på grund av sparkrav – djurskyddsservicen är fortfarande tryggad17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

På grund av sparkrav beviljar Vasa stad i år inget verksamhetsunderstöd till Katthuset i Vasa och Hundgården Kulkuri. Djurskyddsservicen är fortfarande ordnad i samarbete med Hundgården Kulkuri och för det betalas en separat ersättning till hundgården. De lokala frivilliga organisationerna gör ett värdefullt arbete och därför var beslutet om nedskärning inte lätt.

Teknisen toimialan avustuksista leikattiin säästösyistä – eläintensuojelupalvelut turvataan edelleen17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Vaasan kaupunki ei tänä vuonna myönnä toiminta-avustusta Vaasan kissatalon ja Koiratarha Kulkurin toimintaan säästösyistä. Eläinsuojelupalvelut järjestetään edelleen yhteistyössä Koiratarha Kulkurin kanssa ja tästä maksetaan koiratarhalle erillistä korvausta. Paikalliset vapaaehtoisjärjestöt tekevät arvokasta työtä, eikä leikkauspäätös ollut helppo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme