HUS

Työsuojelutarkastus Naistenklinikalla, myös työntekijät mukana

Jaa

Aluehallintovirasto tekee Naistenklinikalla sisäilmaan liittyvän työsuojelutarkastuksen 6.9. Työterveydestä ja työsuojelusta vastaavien henkilöiden lisäksi tarkastukseen on kutsuttu mukaan myös Naistenklinikan työntekijöitä.

Tarkastuksessa perehdytään muun muassa sisäilman aiheuttamiin ammattitautiepäilyihin. Siihen liittyen käydään läpi työnantajan suorittamat toimenpiteet, viestintä henkilökunnalle ja Naistenklinikalla tehdyt sisäilmaan liittyvät selvitykset ja tutkimukset. Tarkastuksen arvioitu kesto on noin kaksi tuntia.

HUS:sta tarkastukseen osallistuvat ylihoitaja, työterveyslääkäri, työsuojelupäällikkö ja -valtuutettu sekä osastonhoitajia kolmelta eri osastolta. Lisäksi mukaan on pyydetty työntekijöitä, jotka ovat olleet yhteydessä Aluehallintovirastoon.

Aluehallintovirasto (Avi) toimii lain mukaan alueellisena työsuojeluviranomaisena. Naistenklinikan henkilökunta on ollut yhteydessä Aviin, minkä perusteella tarkastus on päätetty tehdä. Avi suorittaa työpaikoilla vuosittain tuhansia vastaavia työsuojelutarkastuksia. Tarkastuksessa syntyvä pöytäkirja on julkinen, mutta Avi ei tiedota siitä erikseen julkisuuteen. Pöytäkirja valmistuu viimeistään noin neljä viikkoa tarkastuksen jälkeen.

Lisätiedot:
Ritva Lehto
Työsuojelupäällikkö
HYKS-sairaanhoitoalue
puh. 050 427 2123

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

HUSin valtuusto kokoontuu torstaina 14.6. klo 913.6.2018 13:07Tiedote

Arvoisa vastaanottaja, HUS-kuntayhtymän valtuusto kokoontuu huomenna torstaina 14.6. klo 9 osoitteessa Biomedicum Helsinki 1, luentosali 2, Haartmaninkatu 8, P-kerros. Kokous on avoin ja median edustajat ovat tervetulleita paikalle. Valtuuston kokouksen jälkeen HUSin hallitus pitää oman kokouksensa klo 13 HUSin hallintokeskuksessa, Stenbäckinkatu 9. valtuuston esityslista hallituksen esityslista Terveisin Johanna Saukkomaa viestintäjohtaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme