Helsingin seudun kauppakamari

Työterveyshuolto tulee ottaa mukaan vauhdittamaan rokotuksia

Jaa

Rokotukset ovat tehokkain keino ehkäistä terveyteen ja talouteen liittyviä vaurioita koronan torjunnassa. Ripeästi toteutettavat rokotukset tukevat yhteiskunnan siirtymistä pois rajoituksista. Rokotusten toteuttamiseen tarvitaan nyt mukaan työterveyshuollon osaamista ja resursseja.

Markku Lahtinen: Työterveyspalveluiden kautta voidaan huolehtia siitä, että kaikki rokotteet saadaan mahdollisimman tehokkaasti käyttöön.
Markku Lahtinen: Työterveyspalveluiden kautta voidaan huolehtia siitä, että kaikki rokotteet saadaan mahdollisimman tehokkaasti käyttöön.

Jos kesän aikana tavoitellaan uutta normaalia, jossa ei tarvita tukahduttavia liikkumisrajoituksia, elinkeinovapauteen liittyviä rajoituksia eikä koronasta aiheutuvia lomautuksia tai työpaikkojen menetyksiä, rokotusten toteuttamiseen tarvitaan täydellä teholla mukaan työterveyshuollon osaaminen ja resurssit.

- Olennaista on huolehtia siitä, että yksityisille työterveystoimijoille tapahtuvat rokotetoimitukset voidaan hoitaa keskitetysti jo olemassa olevia jakelukanavia pitkin. Rokotemäärien tulee myös olla riittävän suuria ja ennustettavia, jotta työterveyden kautta yritysten henkilöstölle suunnattavista rokotuksista voi tulla aidosti koronatilannetta helpottava vaihtoehto nyt ja mahdollisissa myöhemmissä kriisitilanteissa. Jakelun uudelleen organisoinnissa ei kannata aikailla enää yhtään, painottaa johtaja Markku Lahtinen Helsingin seudun kauppakamarista. 

Yritykset kaipaavat hallitukselta ja terveysviranomaisilta nopeasti selkeitä linjauksia siitä, miten toimitaan, jotta rokotusjakelu saadaan käyntiin myös yksityisen työterveyshuollon kautta.

- Yrityksissä on valmiutta osallistua rokotuskustannusten kattamiseen, jos yritysten henkilöstön rokotuskanava työterveyshuollon kautta saadaan nykyistä laajempaa käyttöön. Tämä on oiva mahdollisuus, jossa yritykset voivat olla tilanteensa mukaan etulinjassa mukana koronan selättämisessä ja Suomen talouden pelastamisessa, sanoo Lahtinen.

Lahtisen mukaan työterveyspalveluiden kautta voidaan huolehtia siitä, että kaikki rokotteet saadaan mahdollisimman tehokkaasti käyttöön, eivätkä ne jää työvoimapulan tai terveyshuoltojärjestelmän kuormituksen takia antamatta. Työterveyshuollon kautta mahdollistuisi tehokas jakelukanava rokotusten toteuttamiselle ja samalla julkisen terveydenhuollon resursseja vapautuisi muualle.

Yritykset ovat kantaneet koronan vastaisessa taistelussa isoa taakkaa ja huolehtineet huoltovarmuuden kannalta olennaisista toiminnoista, kuten terveysturvallisesta asioinnista kaupassa. Palvelusektorilla monen yrityksen liikevaihdot ovat tippuneet lähes olemattomiin, henkilöstöä on jouduttu irtisanomaan ja tulevaisuuden näkymät ovat heikot kuten on käynyt liian monelle yritykselle esimerkiksi majoitus- ja ravitsemisalalla, tapahtumatuotannossa ja matkailussa.

- Tartunnat ovat huolestuttavasti kasvussa asiakaspalvelutehtävissä olevan henkilöstön keskuudessa. Viranomaisten tulisikin nopeasti muuttaa rokotusjärjestystä. Olennaista olisi, että erityisesti Helsingin seudulla rokotuksia kohdennetaan huoltovarmuuden kannalta olennaisille henkilöstöryhmille, kuten kaupan työntekijöille ja liikennepalveluissa olevalle henkilöstölle, korostaa Lahtinen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markku Lahtinen, Helsingin seudun kauppakamari, johtaja, p. 050 571 3564, markku.lahtinen@helsinki.chamber.fi

Tiina Tikander, Helsingin seudun kauppakamari viestintäpäällikkö, p. 046 878 7540, tiina.tikander@helsinki.chamber.fi

Kuvat

Markku Lahtinen: Työterveyspalveluiden kautta voidaan huolehtia siitä, että kaikki rokotteet saadaan mahdollisimman tehokkaasti käyttöön.
Markku Lahtinen: Työterveyspalveluiden kautta voidaan huolehtia siitä, että kaikki rokotteet saadaan mahdollisimman tehokkaasti käyttöön.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme