Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Työttömiä alle 9 000 henkilöä Pohjois-Karjalassa

Jaa

Työttömien määrä on laskenut 16 % vuoden takaiseen verrattuna. Lomautettuja Pohjois-Karjalassa oli huhtikuun lopussa 613 henkilöä.

Pohjois-­Karjalan ELY-­keskuksen alueella oli huhtikuun lopussa 8 929 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä oli laskenut 16 % (1 634 henkilöä) vuoden takaiseen verrattuna.

Työttömien määrän laskusta 31 % (511 henkilöä) aiheutui lomautusten vähenemisestä. Lomautettuja Pohjois-Karjalassa oli huhtikuun lopussa 613 henkilöä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta (71 466 henkilöä) oli Pohjois-Karjalassa 12,5 %. Vuosi sitten osuus oli 14,8 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 9,1 %, vuotta aikaisemmin osuus oli 12,1 %.

Työllisyyskatsaus-sivusto

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan löytyy Työllisyyskatsaus-sivustolta:

Sivustolla ovat myös koko maan sekä kaikkien ELY-keskusalueiden työllisyyskatsausaineistot.

Työnvälitystilasto Tilastokeskuksen StatFin-palvelussa

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston keskeiset tiedot julkaistaan myös Tilastokeskuksen ilmaisessa StatFin-tilastotietokannassa:

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus ja nuorisotyöttömyyden seuranta -dokumentit

Tuore työllisyyskatsaus ja sitä tukeva nuorten työllisyystilanteen seuranta -dokumentti löytyvät PDF-muodossa Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen verkkosivuilta:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eija Ratinen
työvoimapalveluasiantuntija, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
etunimi.sukunimi@ely‐keskus.fi
p. 0295 026 093

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme