Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Työttömien määrä laski alle kymmenen tuhannen Pohjois-Karjalassa

Jaa

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli toukokuun lopussa 9 804 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä oli laskenut 29 % (3 956 henkilöä) vuoden takaisiin koronan aiheuttamiin suuriin työttömyyslukuihin verrattuna.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain /TEM
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain /TEM

Pohjois-­Karjalan ELY-­keskuksen alueella oli toukokuun lopussa 9 804 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä oli laskenut 29 % (3 956 henkilöä) vuoden takaisiin koronan aiheuttamiin suuriin työttömyyslukuihin verrattuna. Vähennyksestä 73 % (2 893 henkilöä) oli lomautettujen määrän laskua.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta (71 372 henkilöä) oli Pohjois-Karjalassa 13,7 %. Vuosi sitten osuus oli 19,1 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 11,4 %, vuotta aikaisemmin osuus oli 16,5 %.

 

Työllisyyskatsaus-sivusto

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on Työllisyyskatsaus-sivustolla:www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx

Sivustolla ovat myös koko maan sekä kaikkien ELY-keskusalueiden työllisyyskatsausaineistot.

Työnvälitystilasto Tilastokeskuksen StatFin-palvelussa

TEMin Työnvälitystilaston keskeiset tiedot julkaistaan myös Tilastokeskuksen ilmaisessa StatFin-tilastotietokannassa: https://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__tym__tyonv/

Avainsanat

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain /TEM
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain /TEM
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Torikatu 36 A, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme