Uudenmaan ELY-keskusUudenmaan ELY-keskus

Työttömien määrä Uudellamaalla laskenut vuodessa lähes viidenneksellä (Uusimaa)

Jaa

Uudellamaalla oli elokuun lopussa yhteensä 82 373 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 79 501 ja lomautettuja 2 872. Ilman työsuhdetta olevien määrä laski 11 308 (-12,5 %) henkilöllä ja lomautettujen 9 048 (-75,9 %) henkilöllä vuoden takaiseen verrattuna.

Työttömien kokonaismäärä laski 20 356 henkilöllä verrattuna vuotta aikaisempaan. Uudellamaalla lasku oli 19,8 prosenttia, mikä oli Ahvenanmaan (-30,8 %) jälkeen Suomen parasta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuun lopussa 9,3 prosenttia, mikä on hieman enemmän kuin osuus koko maata tarkasteltuna (9,1 %).

Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli alueella yhteensä 7 241, mikä on 3 108 (-30,0 %) vähemmän kuin vuotta aiemmin. Pitkäaikaistyöttömiä alueella oli 36 220, mikä on 9 198 vähemmän kuin vuoden 2021 elokuun lopussa. Pitkäaikaistyöttömien vuosimuutos oli -20,3 %. Yli kaksi vuotta työttömänä olleita oli 22 536 ja vuosimuutos on 18,7 % elokuuhun 2021 verrattuna. Ulkomaalaisia työttömiä alueella oli 17 866, mikä on 2 261 (-11,2 %) henkilöä vähemmän edellisvuoteen verrattuna.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Uudenmaan TE-toimistoon elokuussa 34 583 mikä on 11,8 % prosenttia (3 649 työpaikkaa) enemmän kuin vuotta aiemmin. Koko maan vuosimuutos oli 6,0 %.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita Uudellamaalla 82 373, laskua 19,8 % edellisvuoteen verrattuna.
  • Yli vuoden työttömänä olleiden määrä laskussa (-20,3 %), yli kaksi vuotta työttömänä olleiden määrä kasvanut (18,7 %) edellisvuoteen verrattuna.
  • Uusien avoimien työpaikkojen määrä jatkaa kasvuaan vuoden takaiseen verrattuna (11,8 %).

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Orsaken till och miljökonsekvenserna av ett kemikalieläckage vid Kierto Ympäristöpalvelut Oy undersöks23.9.2022 12:10:00 EEST | Tiedote

Vid Kierto Oy:s anläggning för behandling av farligt avfall i Träskända inträffade måndagen den 19 september 2022 en allvarlig arbetsolycka där kväveoxider frigjordes i luften. Skadan upptäcktes cirka kl. 19.00. Räddningsverket uppmanade dem som bor i närheten att stanna inomhus och stänga av luftkonditioneringen. De fick situationen under kontroll och faran var över ca kl. 22.00. Två anställda fördes till sjukhus på grund av olyckan. Enligt erhållna uppgifter antas spridningen av kväveoxider i omgivningen vara liten. Mellersta Nylands miljöcentral rekommenderar dock att man tvättar grönsaker och frukter som plockats i hemträdgården under de närmaste dagarna, om man vill försäkra sig om att de inte innehåller föroreningar från utomhusluften. Mer specifika orsaker till olyckan och eventuella miljökonsekvenser undersöks. Enligt aktuell information pumpade de anställda som var i företagets kvällsskift blandsyra (salpetersyra, fluorväte och ättiksyra) för behandling till reaktor S10, där d

Kierto Ympäristöpalvelut Oy:n kemikaalivuodon syitä ja ympäristövaikutuksia tutkitaan23.9.2022 12:10:00 EEST | Tiedote

Kierto Oy:n Järvenpään vaarallisen jätteen käsittelylaitoksella sattui maanantaina 19.9.2022 vakava työtapaturma, jossa ilmaan vapautui typen oksideja. Vahinko havaittiin n. klo 19.00. Pelastuslaitos kehotti lähiasukkaita pysymään sisätiloissa ja sammuttamaan ilmastoinnin. Se sai tilanteen haltuun ja vaara oli ohitse n. klo 22.00. Kaksi työntekijää vietiin onnettomuuden vuoksi sairaalahoitoon. Saatujen tietojen perusteella typen oksidien leviämisen ympäristöön arvellaan olevan vähäinen. Keski-Uudenmaan ympäristökeskus suosittelee kuitenkin pesemään lähipäivinä kotipuutarhasta poimitut kasvikset ja hedelmät, jos haluaa varmistua, ettei niissä ole ulkoilman epäpuhtauksia. Onnettomuuteen johtaneita tarkempia syitä ja mahdollisia ympäristövaikutuksia tutkitaan. Tämänhetkisen tiedon perusteella yrityksen iltavuorossa olleet työntekijät pumppasivat käsittelyyn menevää sekahappoa (typpihappo, fluorivety ja etikkahappo) reaktoriin S10, jonka pohjalla oli ollut sakkaa aiemmasta neutralointikäsi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme