Pirkanmaan ELY-keskus

Työttömien määrän laskusuunta jatkui elokuussa, Pirkanmaan työttömyysaste 8,1 prosenttia

Jaa

Elokuussa 2022 Pirkanmaan työttömyysaste oli 8,1 prosenttia ja työttömiä työnhakijoita oli 20 329.

Tämän vuoden elokuussa Pirkanmaalla oli työttömiä työnhakijoita noin 4 300 henkeä vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski kaikissa maakunnissa. Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli elokuussa 9,1 prosenttia.

Laaja työttömyys

Elokuussa 2022 Pirkanmaan laaja työttömyys työttömyysasteeksi muutettuna oli noin 13 prosenttia ja kattoi 32 612 henkilöä. Määrä laski hieman heinäkuusta.

Laaja työttömyys tarkoittaa työttömiä työnhakijoita ja lisäksi erilaisten TE-hallinnon toimenpiteiden piirissä olevia henkilöitä, jotka ovat esimerkiksi työkokeilussa, työvoimakoulutuksessa tai valmennuksessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan elinkeino­-, liikenne­- ja ympäristökeskus

Ennakointiasiantuntija Juha Salminen, 
0405 034 993
S­posti:etunimi.sukunimi(at)ely­keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Myyränkankaan tuulivoimahankkeen YVA-menettelyssä tulee täydentää sähkönsiirtoon liittyvien ja ihmisiin kohdistuvien vaikutusten arviointeja21.9.2022 14:57:57 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa ABO Wind Oy:lle Myyränkankaan tuulivoimahankkeen ja siihen liittyvän voimajohdon ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Pirkanmaan ELY-keskus edellyttää joitakin lisäyksiä ja tarkennuksia YVA-ohjelmaan muun muassa luontoarvoihin, ihmisiin ja yleiseen turvallisuuteen kohdistuviin vaikutuksiin liittyen.

Perhevapaalta työelämään -valmennukset jatkuvat – maksutonta tukea Tampereen ja lähiseudun kotivanhemmille edelleen tarjolla19.9.2022 11:29:24 EEST | Tiedote

Maksuttomat Perhevapaalta työelämään -valmennukset jatkuvat Tampereella. Perhevapaalla oleville ja lapsia kotona hoitaville vanhemmille suunnattuun valmennukseen voi ilmoittautua mukaan vielä ensi kesäkuun loppuun asti aiemmasta tiedosta poiketen. Tukea työelämään on ollut mahdollista saada valmennuksesta Tampereen alueella jo reilun vuoden ajan. Mukaan voi tulla myös lähialueilta, kuten Kangasalta, Lempäälästä tai Nokialta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme