Keski-Suomen ELY-keskus

Työttömyys helmikuussa 14,1 prosenttia (Keski-Suomi)

Jaa

Keski-Suomessa oli helmikuun lopussa yhteensä 17 590 työtöntä työnhakijaa. Se on 2 819 (19,1 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin, mutta 458 henkilöä vähemmän kuin kuukausi sitten. Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta on tällä hetkellä 14,1 prosenttia.

Helmikuun nostoja:

  • Työttömyys nousi kaikissa seutukunnissa vuoden takaiseen verrattuna.
  • Alle kymmenen prosentin työttömyyteen ei päässyt yksikään kunta.
  • Työttömyys laski vuoden takaiseen kuitenkin Kyyjärvellä ja Konnevedellä.
  • Pitkäaikaistyöttömien ja lomautettujen määrä jatkoi kasvuaan.
  • Työvoimakoulutuksessa ja valmennuksessa olevien määrä kasvoi.

Ammattiryhmittäin tarkasteltuna työttömien määrä nousi vähiten edellisen vuoden helmikuuhun verrattuna maanviljelijät, metsätyöntekijät ym. -ammattiryhmässä (5,9 %). Työttömyys nousi eniten johtajat -ammattiryhmässä (26,3 %). Perinteisenä suhdanneindikaattorina pidetyssä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijät -ammattiryhmässä työttömyys nousi 17,5 %.

Keski-Suomessa oli uusia avoimia paikkoja helmikuun aikana 3 057, mikä on 47 vähemmän kuin edellisen vuoden helmikuussa. Kaikkiaan helmikuussa oli avoinna 6 968 työpaikkaa, mikä on 616 enemmän kuin vuosi sitten. Työpaikoista täytettiin helmikuun aikana 771, joista 169 täyttyi työ- ja elinkeinotoimiston hakijalla.

Kaikista työnhakijoista oli työssä olevia 11 729, joista 10 287 oli yleisillä työmarkkinoilla ja 1 442 työllistettynä. Työvoiman ulkopuolella olevia työnhakijoita oli 6 503, joista 1 808 oli työllistymistä edistävissä palveluissa ja 3 525 koulutuksessa.

Keski-Suomen työllisyyskatsaus helmikuu 2021

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt:

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yksikön päällikkö Marja Pudas, 0295 024 586
s-posti: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Johtaja Tuula Säynätmäki, 0295 046 050
Palvelujohtaja Minna Orrainen, 0295 046 020
Palvelujohtaja Anna-Kaisa Räsänen, 0295 046 183
s-posti: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Vaikuta nyt! Vesienhoidolla Keski-Suomen vedet hyvään tilaan13.4.2021 08:30:54 EEST | Tiedote

Avovesikausi koittaa pian! Sen myötä tulevat ajankohtaisiksi kysymykset muun muassa järvien veden laadusta, sinilevien esiintymisestä ja veden korkeudesta. Vedet – niin pinta- kuin pohjavedet – ovat kiinteä osa elämäämme. Pohjavesi on maakunnassamme laadultaan pääosin hyvää. Myös suurin osa järvistä ja joista on erinomaisessa tai hyvässä tilassa. Haasteita kuitenkin riittää, jotta EU:n vesienhoidon tavoite järvien, jokien, rannikkovesien ja pohjavesien hyvästä tilasta saavutetaan vuoteen 2027 mennessä. Vesien käyttäjien näkemyksiä kysytään nyt!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme