Keski-Suomen ELY-keskus

Työttömyys huhtikuussa 13,8 prosenttia

Jaa

Keski-Suomessa oli huhtikuun lopussa yhteensä 17 136 työtöntä työnhakijaa. Se on 4 877 (-22,2 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 645 henkilöä vähemmän kuin kuukausi sitten. Huhtikuu on ensimmäinen täysi verrokkikuukausi edellisvuoteen nähden koronapandemian aikana. Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta on tällä hetkellä 13,8 prosenttia.

Huhtikuun nostoja:

  • Työttömien ja lomautettujen määrässä on hurjaa laskua, vaikka vielä onkin matkaa pandemiaa edeltävään aikaan.
  • Eniten työttömyys laski palvelu- ja myyntityöntekijöiden keskuudessa.
  • Pitkäaikaistyöttömien määrä jatkoi edelleen kasvuaan.
  • Uusia avoimia työpaikkoja enemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta kaikissa muissa kunnissa paitsi Luhangassa, jossa määrä pysyi samana. Suhteellisesti eniten laskua tapahtui Kyyjärvellä (-48,9 %). Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Saarijärvellä (16,6 %) ja vähiten Kyyjärvellä (9,2 %). Alle kymmenen prosentin työttömyyden saavutti myös Muurame (9,9 %).

Ammattiryhmittäin tarkasteltuna työttömien määrä laski eniten edellisen vuoden huhtikuuhun verrattuna palvelu- ja myyntityöntekijät -ammattiryhmässä (-34,2 %). Työttömyys nousi vain maanviljelijät, metsätyöntekijät ym.-ammattiryhmässä (1,5 %). Perinteisenä suhdanneindikaattorina pidetyssä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijät -ammattiryhmässä työttömyys laski -13,3 %.

Työttömistä työnhakijoista oli huhtikuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuja 1 944, mikä on 5 018 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 781, mikä on 281 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Keski-Suomen työllisyyskatsaus huhtikuu 2021

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yksikön päällikkö Marja Pudas, 0295 024 586
s-posti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Johtaja Tuula Säynätmäki, 0295 046 050
Palvelujohtaja Minna Orrainen, 0295 046 020
Palvelujohtaja Anna-Kaisa Räsänen, 0295 046 183
s-posti: etunimi.sukunimi@te-toimisto

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Alueelliset kehitysnäkymät nostavat esiin arvoketjujen merkityksen10.5.2021 13:48:22 EEST | Tiedote

Korona on koetellut Keski-Suomen elinkeinoelämää kaksijakoisesti. Yhtäällä se on ollut jopa buustaajana ja toisaalla vienyt toimintaedellytykset. Ajan ilmiönä otettua digiloikkaa olisi syytä jatkaa sekä arvoketjuja kehittää etenkin tekstiiliteollisuudessa. Muun muassa näihin asioihin kiinnitetään huomiota Keski-Suomen ELY-keskuksen koordinoimassa vuoden ensimmäisessä Alueelliset kehitysnäkymät -raportissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme