Pirkanmaan ELY-keskus

Työttömyys on laskenut Pirkanmaalla kaikissa ikäluokissa vuodentakaiseen verrattuna - työttömyysaste oli kesäkuussa 11,4 prosenttia

Jaa

Työttömiä työnhakijoita oli Pirkanmaalla kesäkuussa yli 12 000 henkilöä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli reilut 1 110 henkilöä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Uusia avoimia työpaikkoja oli edelleen merkittävä määrä, yli 10 700 kpl.

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä oli kesäkuussa 28 263 henkilöä, laskua vuositasolla 12 290 henkilöä, noin 30 prosenttia. Lomautettujen määrä oli 2 607 henkilöä, laskua kesäkuusta 2020 lähes 9 000 henkilöä.

Tampereen seutukunnassa oli korkein työttömyysaste, 11,8 prosenttia ja matalin Lounais­Pirkanmaalla, jossa työttömyysaste oli 7,7 prosenttia.

Työttömyys on laskenut kaikissa ikäluokissa vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski eniten erityisasiantuntijan työssä sekä palvelu-­ ja myyntityössä.

Yli vuoden työttömänä työnhakijana olleiden määrä kasvoi edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä oli 316 212 henkilöä, joista lomautettujen osuus 34 103 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä laski koko maassa vuositasolla 100 661 henkilöllä, eli 24 prosenttia.

Tiedot perustuvat Pirkanmaan ELY-keskuksen tänään julkaisemaan kesäkuun työllisyyskatsaukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija
Juha Salminen
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus edellyttää tarkennuksia Lylyharjun tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmaan14.9.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa Ilmatar Lylyharju Oy:lle tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Hanke sijoittuu Kihniön, Kurikan ja Parkanon kuntien alueille. Arvioitavat vaikutukset ulottuvat myös Satakuntaan. Yhteysviranomaisena Pirkanmaan ELY-keskus edellyttää tarkennuksia YVA-ohjelmaan muun muassa luonnon monimuotoisuuteen liittyen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme