Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Työttömyyskassat tekivät viime vuonna noin 1,1 miljoonaa ansiopäivärahapäätöstä

Jaa

Täyttä etuutta koskevien päätösten määrä nousi 40 %. Nousu johtuu suurelta osin aktiivimallista, sillä työttömyys laski viime vuonna. Aktiivimallin vuoksi työttömyyskassan on tehtävä ansiopäivärahasta erillinen päätös entistä useammin.

Ansiopäivärahapäätös tehtiin keskimäärin vajaassa kahdessa viikossa. Puolet päätöksistä tehtiin alle viikossa.

Osittaisen työllistymisen ajalta tehtävien päätösten määrä nousi 6 %. Tämä muutos johtuu osittaisen työnteon kasvusta, joka on jatkunut jo vuodesta 2012. Useampi kuin joka kolmas ansiopäivärahan saaja työskenteli viime vuonna osa-aika- tai keikkatyössä tai sivutoimisena yrittäjänä.

Työttömyyskassojen tehtävä on maksaa jäsenilleen ansiopäiväraha työttömyyden aikana. Suomessa on 24 palkansaajien työttömyyskassaa ja kaksi työttömyyskassaa yrittäjille.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Kumpulantie 3
00520 Helsinki

http://www.tyj.fi

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry (TYJ) on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin. TYJ kehittää työttömyysturvaa ja kassojen toimintaa sekä ylläpitää niiden tietotaitoa. Kaikki Suomessa toimivat 26 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme