Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Työväenopiston esittävän taiteen viikko houkuttaa ja koukuttaa

Jaa

Työväenopiston esittävän taiteen viikko tuo jälleen toukokuun alussa väriä Kallion Opistotaloon. Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua, kokeilla ja viihdyttää muita – mikkiständit odottavat!

Työväenopiston kevätlukukausi päättyy jo neljättä kertaa näyttävästi esittävän taiteen viikkoon 2.–8.5. (ent. teatteriviikko). Estradeille nousevat talven aikana esityksiään hioneet teatteriryhmät, sanataiturit ja impromestarit. Opistotalon käytävillä ja Kallion kaduilla näkyy niin kirjoittajia kuin tanssijoita. Viikkoon mahtuu myös videoita, elokuvaa, musiikkia ja liikunnan pop up -tunteja.

Viikon anti eli kolmisenkymmentä ohjelmanumeroa on poikkileikkaus työväenopiston taideaineiden sisällöistä. Takana on yhteensä satoja harjoitustunteja, naurua, jännitystä ja itsensä ylittämistä. Likoon laittavat itsensä niin opiskelijat kuin opettajatkin.

Ohjelmaa on Helsinginkadulla sijaitsevan Opistotalon lisäksi Kanneltalossa, Vuotalossa, Töölönlahdella, Kampin laiturilla sekä Talvipuutarhassa. Esitysten seuraaminen ja niihin osallistuminen voi toimia myös ponnahduslautana, joka sinkauttaa mukaan työväenopiston matalan kynnyksen harrastuksiin.

Teatterilavalla nähdään työväenopiston ja Kehitysvammatuki 57:n yhteisen Tunneteatterin Peter Pan -seikkailu Mikä mikä -maassa sekä Teatteri Taipen Leipäjono, joka on vinksahtanut kuvaus vinksahtaneesta elämästä. Studionäyttämön Pelikone on musta komedia leikeistä, pelaamisesta ja pelureista. Näytelmä on jatkoa viime kevään Onnellisuuskone-esitykselle.

Kokeilutunteja zumbasta parkouriin

Monikielisten tekstien open mic -illassa mikrofoni on avoin kirjoittajille ja tekstintulkitsijoille. Yleisö pääsee jakamaan sanojaan ja ajatuksiaan muiden kanssa, kirjoittipa sitten arabiaksi, stadiksi, viroksi tai vaikkapa venäjäksi.

Töölönrannan sanataiteellisella aamukävelyllä liike ja ympäristö inspiroivat tuottamaan uudenlaista tekstiä. Mitä pulppuaa paperille, kun ennen kirjoitusharjoitusta tehdään ruumista ja sielua avaavia jumppaliikkeitä?

Sunnuntai toukokuun 6. päivä pyhitetään liikunnalle. Pop up -tunneilla kokeillaan joogaa, asahia, parkouria ja erilaisia tansseja, kuten zumbaa, nykytanssia sekä afrikkalaista tanssia. Päivä huipentuu liikunnan ja tanssin näytökseen.

Kaikkiin viikon tapahtumiin on vapaa pääsy.

Ohjelmatiedot:

hel.fi/tyovaenopisto > Esittävän taiteen viikko

https://www.facebook.com/events/162401107731322/

Lisätiedot:

Satu Luomajoki
koulutuspäällikkö, taideaineet
puh. 09 310 88656
satu.luomajoki@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Satu Luomajoki
koulutuspäällikkö
puh. 09 310 88656
satu.luomajoki@hel.fi

Mari Larkovirta
tiedottaja
puh. 09 310 88599
mari.larkovirta@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala varautuu Superin ja Tehyn työtaistelutoimenpiteeseen19.9.2018 16:44Tiedote

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö (Tehy) ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto (Super) ovat julistaneet jäseniään koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vastustaakseen hallituksen esitystä työsuhdeturvan heikentämisestä alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä. Myös JHL ilmoittaa toimenpiteistään viikolla 39. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa 26.9. klo 6.00 ja päättyy 28.9. klo 23.59. Työtaistelutoimenpide voi vaikuttaa Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen palveluihin. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto saattaa näkyä varhaiskasvatuksen palveluissa. Toimiala tiedottaa työtaistelutoimenpiteen mahdollisista vaikutuksista. Lisätietoja: Satu Järvenkallas, varhaiskasvatusjohtaja, puh. 09 310 43368, satu.jarvenkallas@hel.fi (20.9.) Eeva Tiihonen, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puh. 09 310 58499, eeva.tiihonen@hel.fi (21.9.) Niclas Grönholm, ruotsinkielisten palveluiden johtaja, puh. 09 310 86225, niclas.gronholm@hel.fi Tiina Harju-Kukkula, henkilöstöpäällikkö, puh. 09 310 33939, tiin

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan 18.9. kokouksen ennakkotiedote14.9.2018 12:00Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 18.9. Kokouksen esityslista löytyy verkkosivuiltamme: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-asiakirja?year=2018&ls=11&doc=Kasko_2018-09-18_Kklku_11_El Kokouksen päätyttyä julkaisemme päätöstiedotteen lautakunnan verkkosivulla. Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston 11.9. päätöstiedote11.9.2018 17:43Tiedote

Suomenkielisen jaoston 11.9. kokouksen päätöstiedote on julkaistu toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunnan_suomenkielinen_ja/Suomi/Paatostiedote/2018/Kasko_2018-09-11_Skju_6_Pt/index.html Jaoston esityslistat ja pöytäkirjat löytyvät verkosta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutuslautakunnan-suomenkielinen-jaosto-poytakirjat Lisätietoa jaostosta https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/suomenkielinen-jaosto/suomenkielinen-jaosto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme