Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Työväenopiston kevät tuo väriä elämään – ilmoittautuminen alkaa 28. marraskuuta

Jaa

Helsingin työväenopiston uutuutena voit keväällä opiskella tieteissarjasta tuttua klingonin kieltä sekä suorittaa tekoälyn perusteet -opintokokonaisuuden. Kursseille ilmoittautuminen alkaa ainealoittain porrastettuna marraskuun 28.–30. päivä.

Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 28.11.2022 lähtien.
Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 28.11.2022 lähtien.

Nyt on se aika, kun kannattaa hetkeksi pysähtyä suunnittelemaan kevättä. Työväenopiston laajassa tarjonnassa on jälleen yli 2 300 kurssia ja luentoa – mukana sekä klassikkoja että uutuuksia.

Keväällä voit tutustua Star Trek -tieteissarjan avaruusolentojen kieleen. Klingon on sarjaa varten kehitetty kieli, joka on vuosikymmenien saatossa kehittynyt erikoiseksi ja puhujakunnaltaan kunnioitettavan kokoiseksi keinotekoiseksi kieleksi. Klingon yllättää erikoisella kieliopillaan ja lausumisellaan. Kurssilla opitaan kielen alkeet ja tutustutaan klingonien kulttuuriin.

Mitä on tekoäly? Se selviää Elements of AI: tekoälyn perusteet -opintokokonaisuuden aikana. Kokonaisuus koostuu kuudesta maksuttomasta kurssimuotoisesta luennosta. Aiheina ovat ongelmanratkaisu tekoälyn avulla, tekoälyn käytännön sovellukset, koneoppiminen, neuroverkot sekä tekoälyn yhteiskunnalliset vaikutukset.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta chileläisten pakolaisten saapumisesta Suomeen. Tammikuussa alkavalla elämäkertakirjoittamisen kurssilla muistellaan ja kirjoitetaan omia sekä läheisten kokemuksia pakolaisuudesta ja elämästä Chilessä ja Suomessa. Teksteistä muodostuu kokoelma, joka julkaistaan syksyllä 2023 osana laajempaa 50 vuotta chileläisiä Suomessa -tapahtumakokonaisuutta.

Ilmoittautuminen alkaa 28.–30. marraskuuta

Ilmoittautuminen alkaa ainealoittain porrastetusti 28.–30. marraskuuta klo 10. Ilmoittautua voi osoitteessa ilmonet.fi, puhelimitse 09 310 88610 sekä opiston asiakaspalvelupisteissä Opistotalossa (Helsinginkatu 26), Stoassa (Turunlinnantie 1), Malmitalossa (Ala-Malmin tori 1) sekä Maunula-talossa (Metsäpurontie 4).

Poimintoja keväältä -esite on jaossa työväenopiston toimipisteissä ja Helsingin kirjastoissa viikolla 47. Koko tarjonta löytyy osoitteesta ilmonet.fi.

Lisätiedot

 

Kaikki kurssit, luennot ja tapahtumat

Ilmoittautuminen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 28.11.2022 lähtien.
Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 28.11.2022 lähtien.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Satu Järvenkallas. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 29.11.202228.11.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 29. marraskuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Suomenkielisen jaoston esityslistalla on muun muassa suomenkielisen perusopetuksen luokkamuotoisen erityisopetuksen järjestämispaikat 1.8.2023 alkaen sekä nuorten lukiolinjan lisääminen Helsingin aikuislukioon 1.8.2024 alkaen. Jaoston kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 22.11.202218.11.2022 10:15:06 EET | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 22. marraskuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa vuoden 2022 talousarvion kolmas toteutumisennuste. Tilahankkeista esityslistalla on lausunto Kruunuvuorenrannan palvelukorttelin hankesuunnitelmasta (Kruunuvuorenrannan peruskoulu, Degerö lågstadieskola sekä päiväkoti- ja leikkipuistotilat) sekä päätökset päiväkodin ja leikkipuiston perustamisesta. Esityslistalla on myös lausunto Oulunkylän yhteiskoulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta. Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme