Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Työväenopiston luentokausi starttaa etänä

Jaa

Helsingin työväenopisto välittää verkon kautta kymmeniä luentoja tammikuussa. Luennoilla tarkastellaan muun muassa populismia ja filosofi Gillez Deleuzen ajattelua sekä tutustutaan uutuuskirjallisuuteen, verkkojulkaisuihin ja medialukutaidon perusteisiin.

Vallitsevien koronarajoitusten vuoksi Helsingin työväenopiston luentoja voi seurata tammikuussa ainoastaan verkon kautta. Linkit verkkoluentoihin löytyvät luentokohtaisesti ilmonet.fi-palvelusta ennen luennon alkua.

Tammikuun tarjonta starttaa tutustumalla mielenkiintoisiin ja osin kiistanalaisiin arkeologisiin erityiskysymyksiin. Ensimmäisen kerran kysymys kuuluu, koska ihminen otti tulen käyttöönsä.

Tiistaina 12. tammikuuta YTT Tuula Vaarakallio pohtii ajan hengen mukaisesti populismia ja mitä sillä tavoitellaan. Onko kukaan enää vapaa populismista?

Kirjallisuus puhuu monilla äänillä -sarjan ensimmäisessä osassa tammikuun 20. päivä matkataan afrikkalaisamerikkalaisten naiskirjailijoiden mieskuvaan. Seuraavana päivänä saamme kirjailijavieraaksemme Jukka Koskelaisen, jonka kanssa keskustellaan Cafe Cosmos -teoksesta. Kirjallisuusluennoilla kuullaan myös 1800-luvun suomalaisista runoilijoista ja etsitään suurkaupunkia Mika Waltarin 1930-luvun Helsingissä.

Monipuolisilla taideluennoilla käsitellään muun muassa yksilöllisiä taidekokemuksia, Danten trubaduureja, balettimusiikin kultakautta sekä taidemaalauksen tarvikkeita ja tekniikoita.

Omia verkkovalmiuksia voi kehittää kuuntelemalla puhelimen, tabletin ja tietokoneen käyttäjän digivinkkejä. Verkkojulkaisuja käsittelevä luento puolestaan tarjoaa perustietoutta kotisivuista, html-koodista ja WordPressista.

Luentotarjontaa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä tilanne elää ja verkkoluentojen määrä lisääntyy lähiviikkojen aikana. Verkkoluennot löytyvät ilmonet.fi-palvelusta. Linkit julkaistaan ennen luennon alkua. Kaikki luennot ovat maksuttomia.

Lisätiedot

Asiakaspalvelu
puh. 09 310 88610
ma–to 10–16

Kuva: Pixabay

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
09 310 88599

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 19.1.202115.1.2021 14:10:44 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kevätkauden ensimmäinen kokous pidetään tiistaina 19. tammikuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa lausunto kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolle osoitteeseen Soittajantie 10 toteutettavan uudisrakennuksen hankesuunnitelmasta. Lisäksi lautakunnalle esitetään lausunto osoitteeseen Pieksupolku 5 toteutettavan päiväkotihankkeen hankesuunnitelmasta Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Personalen fick beröm i en kundenkät om småbarnspedagogiken och förskoleundervisningen i huvudstadsregionen13.1.2021 10:30:00 EETTiedote

Esbo, Helsingfors, Grankulla och Vanda genomförde i månadsskiftet oktober–november (19.10–8.11.2020) en gemensam kundenkät för vårdnadshavare till barn i kommunal eller privat småbarnspedagogik eller förskoleundervisning. Kundenkäten skickades till nästan 60 000 vårdnadshavare med barn i kommunal eller privat småbarnspedagogik. Sammanlagt 15 269 svar inkom.

Henkilöstölle kiitosta pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen asiakaskyselyssä13.1.2021 10:30:00 EETTiedote

Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa toteuttivat loka-marraskuun vaihteessa (19.10.- 8.11.2020) yhteisen asiakaskyselyn kaikille kunnallisessa ja yksityisessä varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevien lasten huoltajille. Asiakaskysely lähetettiin lähes 60 000 huoltajalle, joiden lapset ovat joko kunnallisessa tai yksityisessä varhaiskasvatuksessa. Vastauksia saatiin yhteensä 15 269.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme