Varsinais-Suomen ELY-keskus

Työvoiman kysyntä jatkui korkealla tasolla marraskuussa - työttömien määrä supistui vain hieman

Jaa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun lopussa 20 500 työtöntä työnhakijaa. Marraskuun aikana työttömien määrä nousee yleensä jonkin verran lokakuuhun verrattuna mutta nyt se supistui 200 hengellä. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 4 700 henkilöllä (19 %) eli verkkaisemmin kuin koko maassa yleisesti (20%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 3 500 henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli marraskuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,9 % eli 2,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,6 %).Marraskuussa työttömiä oli rajusti vähemmän kuin vuotta aiemmin kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa. Suurin ero vuotta aiempaan oli Salon seutukunnassa (25%) ja pienin Turun seutukunnassa (17%).Työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (9,4 %) sekä Turun kaupungissa (12,2 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,3 %) sekä kunnista Sauvossa (3,5 %).

Työttömien määrä oli vuoden takaista pienempi kaikkien ELY-keskusten alueilla. Muutos on perustunut pääosin lomautettujen määrän romahdukseen. Työttömien määrän supistuminen oli 13 alueella koko maan vauhtia (=14 %) nopeampaa. Hitainta supistuminen oli Kainuussa (12%) ja Varsinais-Suomessa se oli (19%) aivan kuten Uudellamaallakin. Ahvenanmaalla työttömien määrä aleni vauhdikkaimmin (45%). Ahvenanmaan jälkeen vauhdikkainta supistuminen oli Pohjanmaalla (37%) ja Pirkanmaalla (26%).

Kuluvana vuonna työvoiman kysyntä on ollut poikkeuksellisen vilkasta ja käytännössä kaikilla aloilla osaajia haetaan enemmän kuin viime vuosina. Eniten paikkoja on ollut auki rakentamisessa, jossa työvoiman kysyntä on ollut yli 60% kovempaa tänä vuonna verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen. Teollisuudessa (pl.metalli) on paikkojen määrä yli kaksinkertaistunut verrattuna viime vuoteen. Myös tekniikan alalla, sote-sektorilla ja kuljetuksissa on paikkoja 70% enemmän auki verrattuna viime vuoteen.

Joulukuussa työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä nousee yleensä reippaasti edelliskuukauteen verrattuna.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

-  kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

 -  Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

 -   työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2015 alkaen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomessa 21 800 työtöntä työnhakijaa kesäkuussa26.7.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 21 800 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien määrä kasvaa yleensä reilusti toukokuuhun verrattuna ja tällä kertaa määrä kasvoi 2 200 hengellä. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 3 600 henkilöllä (14 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (18%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 1 400 (53%) henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,5 % eli 1,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,9 %). Kesäkuussa työttömiä oli reilusti vähemmän kuin vuotta aiemmin kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa. Suurin ero vuotta aiempaan oli Salon seutukunnassa (15%) ja pienin Vakka-Suomessa (11%). Työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (10,1 %) sekä Turun kaupungissa (13,1 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,2 %) sekä kunnis

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme