Talous ja nuoret TAT

Työyhteisö rakentuu aina vahvalla yhteistyöllä - SAK yhteistyöhön TATin Yrityskylän kanssa

Jaa

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK lähtee mukaan kumppaniksi TATin Yrityskylään, vahvistaen Talous ja nuoret TATin päämäärää tutustuttaa noin 90 000 kuudes- ja yhdeksäsluokkalaista työelämän pelisääntöihin ja mahdollisuuksiin.

TATin Yrityskylässä oppilaat simuloivat yhteiskunnan toimintaa ja toimivat omassa ammatissaan yhden päivän ajan.
TATin Yrityskylässä oppilaat simuloivat yhteiskunnan toimintaa ja toimivat omassa ammatissaan yhden päivän ajan.

-Alkavan yhteistyön tavoitteena on tukea entistäkin syvällisemmin nuorten työelämätaitoja ja antaa eväitä tulevaisuuteen. On tärkeää, että nuoret ymmärtävät roolinsa aktiivisena yhteisön jäsenenä, ja että miten me kaikki yhdessä rakennamme toimivaa työyhteisöä, sanoo Talous ja nuoret TATin toimitusjohtaja Jenni Järvelä.

Yrityskylässä harjoitellaan keskustelu- ja vuorovaikutustaitoja turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä

SAK-yhteistyö vahvistaa TATin oppimiskokonaisuutta, jonka avulla nuori oppii katsomaan työelämää laajana kokonaisuutena, jota ohjaavat yhdessä sovitut pelisäännöt. Hän näkee oman toimintansa merkityksen ja ymmärtää sopimisen ja neuvottelun tarkoituksen työpaikan toiminnassa.  

Suomen suurin palkansaajajärjestö SAK vahvistaa TATin Yrityskylästä saatavaa työelämän asiantuntijuutta ja käytännön tietoa työelämäkysymyksistä. Yhteistyö tukee erinomaisesti Talous ja nuoret TATin tavoitteita, jotta jokainen nuori innostuu työelämästä, hallitsee omaa talouttaan ja haluaa toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä.

-On tärkeää, että nuoret saavat tietoa työelämän oikeuksista ja velvollisuuksista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Odotamme innolla alkavaa yhteistyötä. Yrityskylä on toimiva konsepti ja kumppanuudella tuomme kokonaisuuteen lisäarvoa, sanoo SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Talous ja nuoret TATin Yrityskylä on innostava oppimiskokonaisuus työelämästä, taloudesta ja yrittäjyydestä. Yrityskylän oppimisympäristöt sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Lahdessa, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa, Vaasassa ja joulukuusta lähtien myös Lapissa tavoittaen yli 200 kunnan oppilaat opettajineen. Yrityskylän kokonaisuuden suorittaa jo 85 % kuudesluokkalaisista ja 70 % yhdeksäsluokkalaisista.

SAK on mukana myös Talous ja nuoret TATin mobiilisovelluksessa Duunikoutsissa, joka valmentaa nuoria työelämään.

TATin Yrityskylän toimintaa rahoittavat kunnat, yritykset, säätiöt sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK tukee TATin toimintaa.

Lisätiedot:

Jenni Järvelä
Toimitusjohtaja, Talous ja nuoret TAT
jenni.jarvela@tat.fi
040 556 7156

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

TATin Yrityskylässä oppilaat simuloivat yhteiskunnan toimintaa ja toimivat omassa ammatissaan yhden päivän ajan.
TATin Yrityskylässä oppilaat simuloivat yhteiskunnan toimintaa ja toimivat omassa ammatissaan yhden päivän ajan.
Lataa
Ennen Yrityskylä-päivää kouluissa käydään kymmenen oppitunnin kokonaisuus, jossa tutustutaan talouden ja työelämän perusasioihin. Oppilaat tekevät myös oman työhakemuksensa.
Ennen Yrityskylä-päivää kouluissa käydään kymmenen oppitunnin kokonaisuus, jossa tutustutaan talouden ja työelämän perusasioihin. Oppilaat tekevät myös oman työhakemuksensa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Talous ja nuoret TAT
Talous ja nuoret TAT
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://www.tat.fi

Talous ja nuoret TATin tavoitteena on, että jokainen nuori innostuu työelämästä, hallitsee omaa talouttaan ja haluaa toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. Teemme töitä nuorten työelämä- ja taloustaitojen eteen yhdessä koulujen, yliopistojen, yritysten, kuntien ja säätiöiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Talous ja nuoret TAT

Yrityskylään osallistuminen lisää tutkitusti nuorten ymmärrystä yhteiskunnan toiminnasta ja siihen vaikuttamisesta25.10.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Nuorten Tulevaisuusraportin tutkimuksen mukaan TATin Yrityskylään osallistuneiden nuorten mielestä yhdenvertaisuuden tavoittelu, ilmastonmuutoksen torjuminen ja verojen maksaminen ovat jokaisen velvollisuuksia. Ero on huomattava verrattuna sellaisiin nuoriin, joilla Yrityskylä-oppimiskokemusta ei ole. TATin Nuorten tulevaisuusraportti –tutkimukseen vastasi lähes 15 000 yläkoululaista ja toisen asteen opiskelijaa.

Tulevaisuuslupaus: Maailman suurin etäTET tutustuttaa nuoret ympäri Suomea viiteen eri toimialaan14.9.2021 10:07:34 EEST | Tiedote

Talous ja nuoret TAT järjestää marraskuussa yhdessä viiden toimialan kanssa Maailman suurimman etäTET-viikon teemalla #tulevaisuuslupaus. Mukana ovat Finanssiala, Teknologiateollisuus, Kemianteollisuus, Palvelualojen työnantajat Palta sekä Kaupan liitto. Kokonaan etäyhteyksien avulla toteutettava TET-jakso antaa tulevaisuuden tekijöille, nuorille, työelämäkokemuksia ja auttaa tunnistamaan omia vahvuuksia.

Yrittäjät pitävät Suomen liikkeessä!  – Valtakunnallisena Yrittäjän päivänä 5.9. kiitetään yrittäjiä 3.9.2021 12:47:10 EEST | Tiedote

Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään jälleen sunnuntaina 5.9.2021. Perinteisten tapahtumien sijaan tänä vuonna keskitytään nimenomaan kiittämään yrittäjien tekemästä työstä yhteiskunnan hyväksi. Päivä on kunnianosoitus yrittäjien sitkeydelle samalla kannustaen tavallisia suomalaisia kiittämään haluamiaan yrittäjiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme