Rakli ry

Työympäristöissä trendaavat nyt henkilöstön hyvinvointi ja työntekijöiden kohtauspaikat

Jaa
Vuoden työympäristöteko -kilpailussa etsittiin parhaita työympäristöjä yrityskulttuurin, uusien työvälineiden, fyysisen työympäristön, vastuullisuuden sekä suurten työympäristötekojen kategorioissa. Voittajiksi nousivat vakuutusyhtiö If, suunnittelutoimisto Workspace, muotoilutoimisto Rune & Berg asiakkaanaan PostNord, Mushrooming-palvelun ja kiinteistömanageri Monoman yhteistyö sekä työympäristöjen kehittämiseen erikoistunut Agile Work asiakkaanaan Bluefors. Kaikissa kilpailun voittajateoissa työympäristömuutosta lähdettiin tekemään työntekijäkokemus ja työntekijöiden hyvinvointi edellä.

Vuosittainen työympäristötekokilpailu keräsi tänä vuonna huimat 24 osallistujaa. Voittajiksi valittiin tekoja, joita yhdistävät työhyvinvointi ja työntekijöiden kohtaaminen.

Vakuutusyhtiö If kuunteli herkällä korvalla henkilöstön toiveita ja ideoita uusista toimitiloista, jonne koko organisaatio muutti viime vuoden aikana. Muotoilutoimisto Rune & Berg oli mukana Postnordin pääkonttorin toteuttamisessa, jossa lähtökohtana oli työntekijöiden kohtaaminen ja inspiroituminen. Työympäristöihin erikoistunut Agile Work ja teknologiayhtiö Bluefors tarjosivat työntekijöille virtuaalimatkan uusiin työtiloihin jo ennen tilojen käyttöönottoa.

- Kuten voittajateoista voi huomata, työympäristöjen ja työympäristöjohtamisen kehittämisessä lähdetään nyt työntekijöiden ja tiimien tarpeista. Hybridityö on tullut jäädäkseen ja se näkyy myös kilpailuun osallistuneissa teoissa. Toimistoista halutaan kohtaamispaikkoja, joissa ideoidaan, tehdään yhdessä töitä ja jonne on mieluisaa tulla, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Marita Salo HENRY ry:stä.

Kilpailussa palkittiin myös kaksi sovellusta, suunnittelutoimisto Workspacen Sanoin-sovellus ja Mushrooming.fi-palvelu. Sanoin-sovelluksessa voidaan muun muassa seurata kohtaamisten määrää ja palaverien puheenvuorojen jakautumista osallistujien kesken. Mushrooming teki yhteistyötä kiinteistömanageri Monomon kanssa, ja he tarjoavat ”työtilojen Tinderiä”, jossa työntekijät ja työtilat etsivät sopivia matcheja.

Kunniaa massiivisille muutoksille ja ketterille toimijoille

Vuoden työympäristöteko -kilpailussa oli tänä vuonna viisi eri kategoriaa: yrityskulttuuri ja johtaminen, uudet työvälineet ja teknologia, fyysinen työympäristö, vastuullisuus sekä pääkategoria, johon osallistuttiin isoilla ja kokonaisvaltaisilla työympäristöteoilla. Lisäksi kilpailussa jaettiin neljä kunniamainintaa.

Kunniamaininnan saivat Noste.io, Studio AnnaK, Turun Teknologiakiinteistöt, Porin kaupunki ja Kemira. Kiinteistökehittäjä Noste.io:n luoma työntekijäpolku on urapolku, jonka keskiössä on työntekijän motivaation ylläpitäminen. Studio AnnaK on kiinteistöalan koulutuskeskus Kiinkon hybridikoulutuksiin ja -tilaisuuksiin rakentama tila, joka on toteutettu ensiluokkaisesti. Turun Teknologiakiinteistöjen InfraCity-toimistorakennus on erinomaisesti onnistunut suuri projekti, jossa on huimat 4000 neliömetriä toimistotilaa. Porin kaupungin toimitilamuutto avokonttoriin oli tuomariston mukaan malliesimerkki julkisen sektorin onnistuneesta projektista, jota henkilöstö oli mukana suunnittelemassa. Tuomaristo piti myös Kemiran hienosta tavasta huomioida etätyöntekijöiden työhyvinvointi tarjoamalla henkilöstölleen ergonomiset työpistekalusteet kotiin.

Kilpailun tuomaristossa olivat Marita Salon lisäksi Kristiina Borg CBRE Finlandista, Susanna Kallio Kohinasta, Suvi Nenonen Helsingin yliopistolta ja Tero Helenius Rakka Worksistä.

Fakta: Vuoden työympäristöteko -kilpailu

Järjestäjät Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry ja IFMA Finland ry

Tavoitteena nostaa esiin työympäristöjohtamista ja esimerkillisiä työympäristötekoja.

Kilpailu järjestettiin nyt neljännen kerran.

Vuoden 2022 kilpailun teot ja kilpailusarjat

Lisätietoja kilpailusta

Mikko Östring, johtaja, toimitilat, Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry, puh. 050 301 8933

Maija Ahokas, Head of Sales, Ørn Software A/S, Chairman of the Board, IFMA Finland, puh 044 031 2256

Lisätietoa voittajateoista

Rune & Berg ja PostNord: Raija Mattila, raija.mattila@rbdesign.fi ja Sini-Tiina Sundsberg, sini-tiina.sundberg@rbdesign.fi

Agile Work: Antti Pitkänen Co-Founder, CXO, Agile Work Oy, 050 573 46 45, antti.pitkanen@agilework.fi ja Ingela Waismaa, Brand Manager, Bluefors Oy, 050 5306603, ingela.waismaa@bluefors.com

If: Pirjo Holmén, Head of Premises Finland, 050 562 4047, pirjo.holmen@if.fi

Mushrooming ry ja Tampereen yliopisto: Elina Alatalo, elina.alatalo@tuni.fi, 0442569936

Monoma Finland: Janne Näreranta, j.nareranta@monoma.eu, 0405288505

Workspace: Sini Norta sini.norta@workspace.fi, 050 308 2603 ja Ilona Karlsson, ilona.karlsson@workspace.fi, 045 636 2659

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Rakli ry
Rakli ry
Annankatu 24
00100 Helsinki

http://www.rakli.fi/

Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry on maamme kattavin ja vaikuttavin ammattimaisten kiinteistönomistajien ja rakennuttajien järjestö. Valvomme jäsentemme etua, osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä teemme työtä kestävän elinympäristön puolesta. Tarjoamme myös tutkittua tietoa vastuullisen päätöksenteon tueksi sekä kehitämme toimialaa ja jäsentemme osaamista.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakli ry

Korjausrakentaminen yleistyy – uusi ajoitusmalli tuo realismia aikatauluihin31.3.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Korjausrakentamisen osuus kaikesta rakentamisesta kasvaa koko ajan. Korjausrakentamisen tilaajien, ammattimaisten kiinteistönomistajien, rakennuttajien ja rakentajien avuksi on julkaistu uusi työkalu, korjausrakentamisen ajoitusmalli. Mallin avulla voidaan arvioida eri korjaustoimenpiteiden laajuutta hyödyntäen rakennustöiden kestoa. Samankaltainen työkalu on käytössä jo uudisrakentamisen hankkeissa.

Tampereen seudun kiinteistömarkkinakatsaus: Vahva vire Tampereen vuokra-asuntomarkkinoilla jatkui vuonna 202230.3.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Asuntorakentamisen volyymit ovat laskussa koko maassa, mutta Tampereen seudulla uusia asuntohankkeita käynnistyi edelleen runsaasti vuonna 2022. Toimistojen ja liiketilojen rakentaminen oli puolestaan melko vähäistä. Vahvan kysynnän myötä asuntovuokrien nousu oli viime vuonna Tampereella voimakkaampaa kuin muissa suurissa kaupungeissa. Taloustilanteen epävarmuus ja korkojen nousu heijastuvat kiinteistösijoitusmarkkinoille, ja tuottovaatimukset ovat Tampereen seudullakin kääntyneet nousuun.

Jyväskylän seudun kiinteistömarkkinakatsaus: Asuntojen vuokrat ja käyttöasteet nousussa rakentamisen hidastuessa Jyväskylässä7.3.2023 14:00:00 EET | Tiedote

Taloustilanteen epävarmuus ja korkojen nousu heijastuvat kiinteistösijoitusmarkkinoille koko Suomessa. Jyväskylän kiinteistökauppamarkkinat olivat kuitenkin kohtalaisen vilkkaat vielä vuonna 2022, sillä merkittäviä kiinteistökauppoja tehtiin noin 340 miljoonalla eurolla. Rakentamisen volyymit ovat laskeneet, ja asuntoaloitusten määrä Jyväskylässä jäi vuonna 2022 matalimmaksi sitten vuoden 2008. Keskusta-alueella toimistojen vuokrien odotetaan nousevan, mutta liiketilavuokrien jatkavan laskuaan. Asuntojen vuokrat kääntyivät Jyväskylässä muutaman vuoden nollakehityksen jälkeen nousuun vuonna 2022. Tuotannollisten tilojen näkymät ovat muita toimitilakiinteistösektoreita positiivisempia.

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi uhkaa johtaa Suomessa massiivisiin rakennusten pakkokorjauksiin7.3.2023 13:28:39 EET | Tiedote

Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli on yhdessä Kaupan liiton, Kuntaliiton, MaRan, Suomen Kiinteistöliiton ja Suomen Omakotiliiton kanssa pyytänyt suomalaisia Euroopan parlamentin jäseniä vaikuttamaan siihen, että rakennusten energiatehokkuusdirektiivin (EPBD) uudistamista koskeva esitys muuttuisi parlamentin käsittelyssä. Energiatehokkuusdirektiivin toteutuminen Euroopan parlamentin vastuuvaliokunnan ITREn esittämässä muodossa olisi erittäin kallis, toteuttamisaikataulultaan epärealistinen ja vaikuttavuudeltaan heikko.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme