Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL rySähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Uhraa hetki aikaa kodin sähköistykselle

Jaa

Useimmille meistä kodin lattialla lojuvat jatkojohdot, reistailevat valokytkimet, rikkinäiset pistorasiat ja pimeät nurkat ovat turhankin tuttuja. Mitä tehdä asialle?

Tee-se-itse periaate ei päde sähköasennuksiin; maallikon tekemät viritelmät ovat paitsi laittomia myös hengenvaarallisia. Perheen ja kodin turvallisuudesta kannattaakin huolehtia antamalla sähköasennukset ammattilaisen tehtäväksi.

Samalla kannattaa uhrata hetki ajattelemalla korjaamisen lisäksi kokonaisuutta – miten parantaa kodin toimivuutta ja viihtyisyyttä sähköistyksellä.

Sähkömies ideoi ja suunnittelee

Kun korjauksista, remontista tai rakentamisesta on päätetty, kannattaa kutsua sähköurakoitsija käymään. Keskustelun ja ideoinnin pohjalta hän tekee sähkösuunnitelman, joka kertoo mitä asennetaan ja mihin kohtaan. Tässä viisi vinkkiä:

1. Teetä sähkösuunnitelma heti kun rakennus- tai remonttiprojektiin on päätetty ryhtyä. Vältyt jatkossa turhilta muutoksilta ja viivästyksiltä.

2. Kartoita sähkön käyttötarpeet jokaisen perheenjäsenen näkökulmasta, näin tiedät missä ja millaiseen käyttöön sähköä kodissa tarvitaan.

3. Valitse sähkömiehen kanssa energiatehokkaat, tämän päivän tekniikkaa edustavat sähköistysratkaisut. Parannat kotisi toimivuutta ja nostat sen arvoa.

4. Hyvä suunnittelu ja sen mukaisesti toteutetut ratkaisut säästävät myös käyttökustannuksissa.

5. Käytä aina asianmukaiset oikeudet omaavaa sähköistysalan ammattilaista ja tee kirjallinen sopimus työstä. Jätä tarvikehankinta ammattilaisen tehtäväksi.

Tuotteille ja asennukselle saa takuun, kun valitsee yhdessä sähköasentajan kanssa STUL-takuun piiriin kuuluvia ammattilaisvalikoiman laitteet ja tarvikkeet. STUL-takuu korvaa myös vian paikannuskustannukset, laitteen korjaamisen tai uuden asennuksen, jos laite joudutaan vaihtamaan tuotevian takia.

Oman alueen ammattitaitoinen sähkömies löytyy helposti Löydä sähkömies -hakupalvelusta.

Tule messuille ja piipahda sähkömiesten juttusilla

Voit tavata Löydä sähkömies -palveluverkoston urakoitsijoita Omakotimessuilla Vantaan Myyrmäki-hallissa 26.-28.10.2018. Sähkömiesten osaston numero on 9.6. Tervetuloa kysymään neuvoja ja hakemaan vinkkejä oman kotisi sähköistykseen!

Kuvat: Anne Yrjänä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja toimitukselle: Paula Ihamäki, STUL, puh. 041 451 5482, paula.ihamaki@stul.fi , www.löydäsähkömies.fi, www.hyvinvointiasähköllä.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Harakantie 18 b
02601 Espoo

09 547 610http://www.stul.fi

www.löydäsähkömies.fi  on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme