Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uimarantojen vedenlaatu Helsingissä on hyvä

Jaa

Helsingin uimarantojen vesinäytteet otettiin tällä viikolla kolmelta läntisen Helsingin suurilta yleisiltä uimarannoilta sekä yhdeltä Vantaanjoen uimarannalta. Kaikki tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä eikä sinilevää havaittu. Uimarannoilta mitatut veden lämpötilat vaihtelevat nyt 16–20 asteen välillä.

Hietarannan uimaranta. Kuva: Lotta Kivikoski
Hietarannan uimaranta. Kuva: Lotta Kivikoski

Näytteet otettiin Hietarannan, Lauttasaaren, Munkkiniemen sekä Pikkukosken rannoilta. Uimavesinäytteistä määritettiin ulosteperäisten bakteerien määrä. Veden hygieeninen laatu oli kaikilla näillä rannoilla hyvä.

Tällä viikolla on meneillään Helsingin 25 uimarannan tarkastukset, joissa käydään läpi muun muassa uimarantojen varustelutasoa ja siisteyttä.

Helsingin kaupungin ympäristöterveysyksikkö seuraa yleisten uimarantojen veden laatua uimakauden 15.6.–31.8. ajan.

Merivesi lämmennyt, sinilevien määrä yhä vähäinen

Meriveden lämpötila Helsingin edustalla on lämmennyt viime viikosta noin 14–15 asteiseksi. Lahtialueilla lämpötilat olivat 19–20 astetta.

Merivesinäytteitä on haettu Töölönlahdelta, Laajalahdelta, Vanhankaupunginselältä sekä kahdelta ulommalta Helsingin edustan näytepisteeltä. Sinilevien määrä lahtialueilla oli hieman lisääntynyt, mutta pintakukintoja ei ollut havaittavissa. Vanhankaupunginselällä valtalajeina ovat tällä hetkellä piilevät.

Alkuviikon voimakkaat tuulet ja sateet ovat sekoittaneet levät pintaveteen. Levien määrän odotetaan runsastuvan tuulen tyyntyessä ja meriveden lämpötilan noustessa.

Tietoa uimavesistä, levätilanteesta, veden lämpötilasta ja merisäästä

Uimavesinäytteiden viimeisimmät tulokset ovat nähtävillä kunkin uimarannan ilmoitustaululla. Lisäksi uimavesinäytteiden tuloksista ja näytteenoton yhteydessä tehdyistä sinilevähavainnoista tiedotetaan kesän aikana Helsingin kaupungin Internet-sivuilla sekä viikoittaisilla mediatiedotteilla.

www.hel.fi/uimavesi

Rantapelastajien päivittämät tiedot valvottujen uimarantojen sinilevätilanteesta ja uimaveden lämpötilasta löytyvät palvelusta

https://ulkoliikunta.fi/

Helsingin edustan vesien tilaa voi seurata Helsingin kaupungin tekemien veden laadun mittausten tuloksia tarkastelemalla seuraavista lähteistä:

www.hel.fi/merivesi (meriveden laatu)

http://meri.hel.fi (veden lämpötila, merisää ja aallokko)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Uimarannat

- ympäristötarkastaja Lotta Kivikoski, puh. 040 3341614, uimavesilaatuvalvonta@hel.fi

- vs. terveysinsinööri Anni Korhonen, puh. 050 4025992, uimavesilaatuvalvonta@hel.fi

Merialue

- tutkija Emil Vahtera, puh. 040 1530388, emil.vahtera@hel.fi

Kuvat

Hietarannan uimaranta. Kuva: Lotta Kivikoski
Hietarannan uimaranta. Kuva: Lotta Kivikoski
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.2.201915.2.2019 16:34:22Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-02-15_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 1.3.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme