Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uimastadionin kuutamouinti jakautuu neljälle päivälle

Jaa

Uimastadionilla uidaan tänä syksynä iltahämärässä peräti neljänä iltana. Aiemmin uutisoitiin Uimastadionin kuutamouinnin olevan perjantaina 11.9., mutta nyt torstaista sunnuntaihin 10.-13.9. Uimastadikalle pääsee polskimaan kello 21 asti, uintiaika päättyy 21.30 ja peseytymisaika kello 21.45. Maauimalan alueelta on poistuttava kello 22.00 mennessä. Torstaista sunnuntaihin allasalueella on syysiltoihin sopiva tunnelmavalaistus ja tunnelmaan sopivaa musiikkia. Aiemmin uutisoitu Stadin Juhlaorkesterin perjantain 11.9. musiikkikeikka on kuitenkin peruttu.

Uimastadionilla uidaan neljänä iltana viikossa tunnelmavalaistuksessa. Kuva: Helsingin kaupunki
Uimastadionilla uidaan neljänä iltana viikossa tunnelmavalaistuksessa. Kuva: Helsingin kaupunki

Uimastadionin asiakasmäärää päivitetään tälle internet-sivulle https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/maauimalat-ja-uimarannat/ torstai-, perjantai-, lauantai- ja sunnuntai-iltoina tasaiseen tahtiin. Sisäänpääsyä rajoitetaan tarvittaessa ja mahdollisen jonon muodostuessa jonottajat ohjataan Uimastadionin aidan suuntaisesti ja turvavälejä noudattaen. Pääsylipputyypistä riippumatta kaikki kulkevat sisään saman jonon kautta. Uimastadionin asiakkaita pyydetään huomioidaan turvavälit ja yleiset hygienia- ja turvallisuusohjeet kaikkialla Uimastadionin alueella. Toivomme asiakkailta malttia, ja että jokainen huomioi poikkeustilanteesta aiheutuvat erityisjärjestelyt.

Muista uintietiketti
Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia myös uidessa ulkotiloissa on muistettava vastuullisen uimarin etiketti. Tartunnan riski liittyy lähinnä uimareiden lähikontakteissa tapahtuvaan leviämiseen. Uintipaikoissa on tärkeää noudattaa yleisiä hygienia- ja turvallisuusohjeita tartuntariskin ehkäisemiseksi. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) on julkaissut uintietiketin:

 • Kipeänä jää kotiin!
 • Vältä ruuhkaisia uimapaikkoja.
 • Nauti uinnista läheistesi kanssa, pidä muihin turvaväli uintipaikoissa ja vedessä.
 • Niistä ja yski uimapaikoilla nenäliinaan. Muista hyvä käsihygienia WC:ssä, ulkoliikuntapaikoilla ja lasten leikkipaikoilla.
 • Pidä huoli ympäristöstäsi. Huolehdi roskat roska-astioihin tai vie mukanasi.
 • Tutustu uimapaikan infotauluun ja toimi uimapaikan ohjeiden mukaan. Uimavalvojat ohjeistavat tarvittaessa.
 • Ui turvallisesti:
  o Pidä lapset käden mitan päässä itsestäsi.
  o Ui rannan suuntaisesti, huomioi uintialue.
  o Ui kaverin kanssa.

Uimastadionin uintikausi päättyy sunnuntaina 13. syyskuuta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Teemu Haukilahti
tiimiesihenkilö, Uimastadion
puh. 040 3558622
sähköposti teemu.haukilahti@hel.fi

Kuvat

Uimastadionilla uidaan neljänä iltana viikossa tunnelmavalaistuksessa. Kuva: Helsingin kaupunki
Uimastadionilla uidaan neljänä iltana viikossa tunnelmavalaistuksessa. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Digimedian palvelukonseptihanke vie kohti saumatonta ja tasa-arvoista pääsyä yleisten kirjastojen e-aineistoihin 18.9.2020 08:00:00 EESTTiedote

Suomalaisilla on tällä hetkellä asuinkunnasta riippuen eriarvoiset lähtökohdat saada yleisten kirjastojen kautta käyttöönsä digimediaa, kuten e-kirjoja, e-äänikirjoja ja e-lehtiä. Tätä yleisten kirjastojen merkittävää kansallista kysymystä ryhtyy nyt ratkomaan digitaalisen median palvelukonseptihanke. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa ja Helsingin kaupunginkirjaston vetämässä hankekokonaisuudessa selvitetään lähtökohtia digitaaliselle palvelukonseptille ja tehdään käyttäjälähtöisiä kokeiluja. Hanke kestää toukokuuhun 2021 asti.

Projektet om servicekoncept för digitala medier leder mot en smidig och jämlik åtkomst till de allmänna bibliotekens e-material 18.9.2020 07:59:00 EESTTiedote

För tillfället har finländare ojämlika utgångspunkter beroende på hemkommun vad gäller åtkomsten till digitala medier, till exempel e-böcker, digitala ljudböcker och digitala tidningar och tidskrifter, via de allmänna biblioteken. Nu tar projektet om servicekoncept för digitala medier itu med denna stora fråga som berör de allmänna biblioteken i hela landet. Inom projekthelheten, som finansieras av Undervisnings- och kulturministeriet och leds av Helsingfors stadsbibliotek, utreds utgångspunkterna för ett digitalt servicekoncept och genomförs användarorienterade försök. Projektet pågår fram till maj 2021.

The Digimedia service concept project aims for seamless and equal access to the e-materials of public libraries 18.9.2020 07:58:00 EESTPress release

Depending on their municipality of residence, Finns are currently not equal in terms of their access to the digital media, such as e-books, digital audio books and digital magazines, provided by public libraries. This significant national question for public libraries will now be tackled by a service concept project focusing on digital media. The project, which is funded by the Ministry of Education and Culture and led by Helsinki City Library, strives to determine starting points for a digital service concept and conduct user-oriented trials. The project will last until May 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme