Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uimavalvojia uimarannoilla maanantaista alkaen

Jaa

Helsingin uimavalvonnan kausi alkaa maanantaina 5. kesäkuuta ja valvontakausi päättyy 13. elokuuta. Tällöin yhteensä 35 rantapelastajaa työskentelee 12 valvotulla uimarannalla.

Aurinkolahden ja Hietarannan uimarannoilla rantapelastajien päivittäinen valvonta-aika on kello 10–20, ja muilla rannoilla valvonta-aika on kello 10–18. Siisti kesä! -nuoria on tänä kesänä 25 ja he siistivät uimarantojen ympäristöjä uimarantakauden ajan. Seurasaaren uimala toivottaa asiakkaat myöskin tervetulleiksi uima-asuissaan keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, muina päivinä saa olla ilman. Kaikilla valvotuilla uimarannoilla on defibrillaattori rantapelastajien apuna.

Uimarannoilla monipuolisia palveluja
Uimarantoja on siivottu kevään ajan. Nyt rannoilla on bajamajat ja rantasuihkut käytettävissä.  Useilla uimarannoilla (Aurinkolahti, Hietaranta, Kallahdenniemi, Laajasalo, Lauttasaari, Marjaniemi, Pikkukoski, Mustikkamaa ja Puotila) on myös kioskeja, jotka avaavat ovensa viimeistään maanantaina 5.6. Uimarannoilla voi myös treenata, kiitos ulkokuntoiluvälineiden, joita löytyy usealta rannalta. Uimarannoille kannattaa tulla pyöräillen, sillä miltei jokaisella rannalla on runkolukittavat pyörätelineet.

Tsekkaa sinilevä- ja veden lämpötila ulkoliikunta-palvelusta
Rantapelastajat päivittävät rannoilla tekemiään sinilevähavaintoja ja veden lämpötilahavaintoja ulkoliikunta.fi-palveluun. Palvelusta tai palveluun luodun linkin takaa löytyy tietoa kaikkien uimarantojen palveluista, kuten onko rannalla pukutiloja, wc ja kioskipalveluja. Palvelussa on mukana myös Espoon ja Vantaan uimarannat.

Uimavedestä otetaan näytteitä
Helsingin kaupunki seuraa säännöllisesti yleisten uimarantojen veden laatua uimakauden ajan (15.6.–31.8.2017). Veden hygieenistä laatua seurataan määrittämällä vesinäytteistä ulosteperäisiä bakteereita. Tänä vuonna Helsingissä on 25 yleistä uimarantaa, joista 12 on suuria yleisiä uimarantoja ja 13 pieniä yleisiä uimarantoja. Uimarannoista kolme sijaitsee Vantaanjoen rannalla ja muut merenrannoilla. Uimavesinäytteiden viimeisimmät tulokset ovat nähtävillä kunkin uimarannan ilmoitustaululla. Lisäksi uimavesinäytteiden tuloksista ja näytteenoton yhteydessä tehdyistä sinilevähavainnoista tiedotetaan kesän aikana Helsingin kaupungin Internet-sivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Uimarantojen kesäesimies
Jukka Lundgren
puh. 09 310 71513

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Loistefestareilla nähdään maaliskuussa yli 500 lahjakasta nuorta esiintyjää – tapahtuman aikataulu on nyt julkaistu17.3.2018 06:00Tiedote

Nuorten kulttuuritapahtuma Loistefestari tarjoaa viikonlopun verran musiikkia 24.–25.3.2018. Loistefestariin osallistuu 63 ryhmää ja yhteensä yli 500 nuorta muusikkoa, jotka astuvat valokeilaan Loistefestarin katselmuksissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Loistefestarin laaja kattaus sisältää suuria kuoroja, rock-bändejä, pop-duoja, räppiä ja heviä, klassista ja kansanmusiikkia. Katselmusten kirjosta nähdään kooste Loistefestarin gaalassa 28.3.2018 Kulttuuriareena Gloriassa.

Loiste-festivalen presenterar över 500 begåvande unga musiker i mars – evenemangens program är ute nu!17.3.2018 06:00Tiedote

Loiste-festivalen är ett kulturevenemang för unga som bjuder på musik 24–25.3.2018. Inalles 63 grupper bestående av över 500 unga musiker har anmält sig till festivalens musikkavalkader som går av stapeln i Helsingfors, Esbo och Vanda. Med är stora körer, rock-grupper, pop-duon, rap och hårdrock, klassiskt och folkmusik. Smakprov av musikkavalkadernas mångfald fås under festivalens gala-kväll på Kulturarenan Gloria 28.3.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme