Finnboat

Uiva 2020 Flytande vauhditti loppukesän venekauppaa

Jaa

Aurinkoinen ja lämmin sää suosi viime viikon lopulla Helsingin Lauttasaaressa järjestettyä Uiva 2020 Flytande -venenäyttelyä. Kokonaiskävijämäärä oli tänä vuonna yli 10 000 henkilöä. Määrä putosi odotetusti jonkin verran, mutta paikalle saapuneet olivat tosimielellä liikkeellä ja venekauppa kävi hyvin. Poikkeuksellinen aika toi lisähaasteita järjestelyihin, mutta kokonaisuutena näyttelyyn oltiin tyytyväisiä.

“Tämän vuoden Uiva oli kaupallisesti todella hyvä. Odotusten mukaisesti kokonaiskävijämäärä jäi jonkin verran edellisvuodesta ja selkeästi veneitä vain katselevat ja näyttelyyn viihtymään tulijat olivat jääneet kotiin. Sen sijaan tosiostajat olivat liikenteessä”, iloitsi näyttelyn järjestävän Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

Uiva venenäyttely järjestettiin tuttuun tapaan kokonaisuudessaan ulkotiloissa: HSK:n laitureilla ja kerhosataman alueella veneisiin pääsi tutustumaan turvallisesti ja veneisiin mentiin vain oman seurueen kesken.

Poikkeusolot aiheuttivat lisätoimia järjestelyihin, mutta valvonta alueella toimi ja näyttelyvieraat toimivat ohjeistuksen mukaisesti. Normaalitilanteesta poiketen kerättiin mm. kaikkien näyttelyssä kävijöiden yhteystiedot, jotta mahdollisen altistumisen tapahtuessa kaikki alueella olleet tavoitetaan.

“Ihmiset noudattivat ohjeita todella hienosti: etäisyyksiä pidettiin ja tarjolla olleita käsidesiä, maskeja ja suojahansikkaita myös käytettiin. Suuri osa kävijöistä ymmärsi hyvin myös tarpeen koota kävijöiden yhteystiedot mahdollisen altistuksen varalta. Alueella olevien henkilöiden kokonaismäärä oli koko ajan tiedossamme, eikä määrättyä henkilölukua ylitetty”, Pajusalo jatkaa.

Venekauppa kävi hyvin

Venekauppa on käynyt tällä kaudella erittäin hyvin ja veneilyn suosio ja venekaupan kasvu näyttävät jatkuvan vielä pitkään.

“Kävijöitä oli aiempaa vähemmän, mutta kaikki kävijät olivat todella kiinnostuneita veneistä ja veneilystä. Kävijöiden joukossa oli myös useita ensimmäisen veneen hankkijoita, joiden kokemukset vesillä liikkumisesta oli hankittu esimerkiksi vesijetillä. Kauppaa tehtiin laidasta laitaan kaikenkokoisista veneistä ja jälleenmyyjämme olivat tosi tyytyväisiä. Moni haluaa veneensä vielä tälle kaudelle, eli kausi jatkuu – ja veneilyn suosion kasvu näyttää jatkuvan myös ensi kesänä”, totesi Janne Mäkelä Bella-Veneet Oy:stä.

“Kausi näyttää jatkuvan pidempään ja ihmiset ovat todella löytäneet veneilyn ja Suomen hienot veneilykohteet tänä kesänä. Kävijämäärän pieni notkahdus ei haitannut, sillä tänä vuonna näyttelyvieraat olivat tosissaan joko ostamassa tai vaihtamassa veneitä. Ensi keväälle onkin jo enemmän ennakkotilauksia kuin mitä oli tämän vuoden keväälle. Etenkin yli 26-jalkaisia veneitä on myyty hyvin ennakkoon”, kertoi puolestaan Bike & Boat Worldin toimitusjohtaja Erkan Fere.

Kalastus kiinnostaa

Kalastusharrastus on myös kasvattanut suosiotaan luontomatkailun ja kesämökkeilyn kasvun myötä ja tämä näkyi myös kalastusvenelaiturilla.

“Näyttelyvieraat kävivät innokkaasti koeajoilla ja jututtamassa esittelijöitä. Kävimme monen kanssa pitkiä keskusteluita ja kävijät olivat tosi kiinnostuneita ja tosissaan hakemassa tietoa ja ideoita oman veneensä varusteluun”, kertoi Kalastajan kanavan Jyri Kuusisalo.

Palveluille riittää kysyntää

Kaikille kävijöille itse veneen hankkiminen tai vaihtaminen ei ole ajankohtaista ja kysyntää riitti myös laajalle valikoimalle veneilyyn liittyviä varusteita ja palveluita. Inkoon Venehotellissa oltiin tyytyväisiä Uivan venenäyttelyn kysyntään talvisäilytyksistä:

”Saimme mukavasti tarjouspyyntöjä moottoriveneiden lämpimästä hyllysäilytyksestä kausihuoltoineen. Tämä on hyvin ajankohtaista, sillä syyskuussa valmistuvan uuden hallin myötä voimme nyt ottaa uusia asiakkaita aiemmin loppuunmyytyyn Venehotelliin”, sanoi Kristian Räme Inkoon Venehotellista.

Seuraava Uiva Flytande -venenäyttely järjestetään elokuussa 2021. Venealan seuraava suurtapahtuma Suomessa on helmikuussa Helsingin messukeskuksessa 12.–21.2.2021 järjestettävä hallinäyttely Vene 21 Båt.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finnboat
Finnboat
Käenkuja 8 A 47
00500 Helsinki

http://www.finnboat.fi/

Finnboat on maamme venealan teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö. Finnboatin jäsenkunta vastaa lähes sataprosenttisesti alan kotimaan liikevaihdosta ja Suomen veneviennistä. Sivulta www.suomiveneilee.fi löydät nopeasti ajan tasalla olevat tiedot jäsenyritysten uusista ja käytetyistä veneistä ja moottoreista sekä tarvikkeista ja muista palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnboat

COVID-19 raised in particular the demand of small motor boats in Finland12.2.2021 05:00:00 EETPress release

The Finnish boat industry experienced both disadvantages and benefits from COVID-19. The latter part of the year showed a strong growth after the sudden stop in the spring 2020: business grew 11 per cent and the boat exports, which had suffered the most during first half of 2020, were back in growth in the second half of the year. Boating industry employs approximately 3,500 people in Finland and the turnover of Finnboat member companies is more than 600 million euros.

Coronaåret ökade efterfrågan på speciellt små motorbåtar12.2.2021 05:00:00 EETTiedote

Finlands båtbransch hade både nytta och besvär av coronan. Efter vårens plötsliga stopp har slutåret präglats av en stark tillväxt: företagens omsättning steg med 11 procent och även båtexporten, som under början av året led stort, uppnådde en tillväxt under årets senare hälft. Båtbranschen sysselsätter i Finland cirka 3500 personer och Finnboats medlemsföretags omsättning överstiger 600 miljoner euro.

Uiva 2020 Flytande satte fart på sensommarens båthandel19.8.2020 12:43:55 EESTTiedote

Ett soligt och varmt väder gynnade Uiva 2020 Flytande-båtutställningen, som senaste veckoslut arrangerades på Drumsö i Helsingfors. Totalantalet besökare i år översteg 10 000 personer. Antalet sjönk enligt förväntningarna något, men de som var på plats var där i akt och mening och båthandeln förlöpte väl. Den exceptionella tiden medförde flera utmaningar för arrangemangen, men som helhet var man nöjd med utställningen.

Helsinki Boat-Afloat Show 2020 boosts late-summer boat sales19.8.2020 12:43:54 EESTPress release

Sunny and warm weather favoured the Helsinki Boat-Afloat Show, which was held last weekend in Lauttasaari, Helsinki. The total number of visitors this year exceeded 10,000. Although this was slightly down from the previous year, as expected, this year’s visitors clearly came with the intention of buying, which boosted boat sales. The ongoing crisis created additional challenges to the arrangements of the event, but on the whole everyone was satisfied with the show.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme