Espoon kaupunki - Esbo stad

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Virolainen tutustui YK:n kestävän kehityksen avauksiin Otaniemessä

Jaa
Ministeri Anne-Mari Virolainen tutustui Aalto Start-up Centerin toimintaan
Ministeri Anne-Mari Virolainen tutustui Aalto Start-up Centerin toimintaan

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen vieraili Espoon Otaniemessä maanantaina 4.2.2019. Vierailun isäntinä toimivat Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula ja kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. Vierailun yhteydessä ministeri tapasi myös Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelän.
Pääfokuksessa olivat keskustelut kaupunkien, yliopistojen ja yritysten yhteistyöstä YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelman (Agenda 2030) ja sitä toteuttavien 17 tavoitteen (Sustainable Development Goals, SDGs) toteuttamisessa. Espoo on kutsuttu mukaan 25 kestävän kehityksen edelläkävijäkaupungin joukkoon, joka tähtää näiden tavoitteiden saavuttamiseen jo vuoteen 2025 mennessä. Espoo kuuluu yliopistokaupunkien ryhmään. Lähikuukausina luodaan uusia yhteistyömuotoja Aallon ja VTT:n tutkimustoimintaan perustuen mm. Cambridgen (Iso-Britannia), Heidelbergin (Saksa), Palo Alton (USA), Noidan (Intia) Aarhusin (Tanska) ja Trondheimin (Norja) kanssa.

”Kutsu mukaan tähän globaaliin kestävän kehityksen edelläkävijäverkostoon on erinomainen kirittäjä Espoon kaupungin ja sen yhteistyökumppaneiden kestävän kehityksen tavoitteille. Se myös avaa kiinnostavalla tavalla ovia suomalaisyrityksille ja tutkimusyhteisöille kasvuun ja kansainvälistymiseen,” kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaa.

Espoossa on tehty määrätietoista työtä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Toiminnan perustana on yhdessä sidosryhmien kanssa luotu tarinamuotoinen strategia – Espoo-tarina. Paikallinen ja kokeileva tekeminen kaikkien Espoo-yhteisön, Espoo Innovation Gardenin, toimijoiden kanssa, kaupungin toiminnan avaaminen innovaatiotoiminnan alustaksi sekä datan hyödyntäminen ihmislähtöisesti yhteiskehittämisen, Make With Espoo, -hengessä ovat tekijöitä, jotka on huomattu maailmalla. Onnistuneita ja laajaan käyttöön skaalattavia esimerkkejä ovat niin koulujen ja palvelutorin avaaminen yhteiskehittämiselle kuin asiakkuusdatan jalostaminen tekoälyn avulla.

”Espoo oli ensimmäinen 25+5 SDG Cities Leadership Platform -sopimuksen allekirjoittanut kaupunki. Tämä yhteistyö YK:n operatiivisten yksikköjen kanssa tarjoaa suomalaisyrityksille ja muille toimijoille mahdollisuuden operoida kestävän kehityksen suunnannäyttäjinä tulevaisuudessa. Kiinnostavia mahdollisuuksia tarjoaa myös Otaniemessä jo toimintansa käynnistänyt YK:n teknologia- ja innovaatiolaboratorion (UNTILabs United Nations Technology Innovation Labs),”, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula.

Vierailun lopuksi ministeri tutustui Aalto Start-up Centerin toimintaan, Aalto-yliopiston yrittäjyys- ja innovaatiot -kurssin opiskelijoiden kansainvälisille markkinoille tähtääviin kestävän kehityksen liiketoimintakonsepteihin, sekä yrityksiä ja yrittäjiä palvelevan Business Espoon toimintaan. ”Business Espoo on uusi verkostomainen tapa tuottaa yrityspalveluita kustannusvaikuttavasti ja asiakaskeskeisesti”, kertoi uutta konseptia ministerille esitellyt elinkeinopäällikkö Harri Paananen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Elinkeinopäällikkö Harri Paananen, puh. 043 8267701, harri.paananen@espoo.fi

Kuvat

Ministeri Anne-Mari Virolainen tutustui Aalto Start-up Centerin toimintaan
Ministeri Anne-Mari Virolainen tutustui Aalto Start-up Centerin toimintaan
Lataa
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen ja Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen ja Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
Lataa
Ministeri Virolaisen vierailua isännöivät Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula ja kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
Ministeri Virolaisen vierailua isännöivät Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula ja kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo Visual Festival on uusi kolmipäiväinen visuaalisen taiteen tapahtuma upeassa Träskändan puistossa ja kartanossa23.8.2019 08:00:00 EESTTiedote

Espoo Visual Festival järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.-15.9.2019 klo 19-23. Tänä vuonna Träskändan puistossa ja kartanossa järjestettävä tapahtuma esittelee 12 ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä visuaalisen taiteen teosta ja taiteilijaa. Ensimmäisenä vuotena tapahtuman painopiste on valo-, ääni- ja mediataiteessa.

Befolkningen i Esbo ökar i rekordtakt, skatteinkomstutvecklingen är osäker22.8.2019 15:19:15 EESTTiedote

Stadsstyrelsen behandlar stadens andra delårsrapport måndag 26.8. Enligt den ökar befolkningen i Esbo snabbt. Under de senaste 12 månaderna har invånarantalet ökat med 6 000 personer, medan den normala ökningen är cirka 4 000–5 000 nya invånare per år. Från början av 2019 är ökningen redan 3 260 personer. Arbetslöshetsgraden är 8,4 procent, det vill säga 0,3 procentenheter mindre än ett år tidigare.

Espoon väestö kasvaa ennätystahtia, verotulojen kehityksessä epävarmuutta22.8.2019 15:15:39 EESTTiedote

Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin 2. osavuosikatsausta maanantaina 26.8. Sen mukaan Espoon väestö kasvaa nopeasti. Viimeisen 12 kuukauden aikana asukasmäärä on kasvanut 6 000 henkilöllä, kun normaali vuosikasvu on noin 4 000 - 5 000 uutta asukasta. Vuoden 2019 alusta lukien kasvua on jo 3 260 henkilöä. Työttömyysaste on 8,4 % eli 0,3 prosenttiyksikköä parempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme