Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ulkoministeri Pekka Haavisto Eurooppa-päivän tapahtumassa Helsingissä

Jaa

Eurooppa-päivää vietetään 9. toukokuuta. Tänä vuonna Eurooppa-päivän päätapahtuma järjestetään Helsingin keskustakirjasto Oodissa ja verkossa. Ohjelmassa on laaja kattaus ajankohtaisia keskusteluja Suomen ja Euroopan tulevaisuudesta. Osana päivän ohjelmaa ulkoministeriön Eurooppatiedotus järjestää avoimen tilaisuuden ”Euroopan turvallisuus murroksessa – Euroopan unionin suunta”.

Eurooppatiedotuksen tilaisuus alkaa 9.5. kello 10.00 Oodin 1. kerroksen Maijansalissa. Puhujina ovat ulkoministeri Pekka Haavisto ja EU-nuorisodelegaatti Lotta Tuominen ja moderaattorina toimittaja Jussi-Pekka Rantanen. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös verkossa osoitteessa eurooppapaiva.fi.

Tilaisuudessa keskustellaan Euroopan turvallisuustilanteesta. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on ravisuttanut Euroopan turvallisuusjärjestelmää. Kriisit ovat toistuvasti koetelleet, mutta myös yhdistäneet Euroopan unionia. Miten EU ja Suomi unionin jäsenenä vastaavat sodan aiheuttamaan kriisiin? Ovatko Eurooppa ja EU muuttuneet pysyvästi?

”EU on syntynyt toisen maailmansodan jälkeen rauhanprojektina. Eurooppa-päivä on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä, ja nyt sen merkitys korostuu tärkeämpänä kuin koskaan. EU jatkaa määrätietoisesti Ukrainan tukemista”, toteaa ulkoministeri Haavisto.

Suomessa Eurooppa-päivän tapahtuman järjestävät Eurooppalainen Suomi ry, ulkoministeriön Eurooppatiedotus, Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Eurooppanuoret ry, Sitra, Valtioneuvoston kanslia, Työ- ja elinkeinoministeriö, Oodi, Euroopan investointipankki sekä Central Baltic Programme.

Lisätietoja:

Sara Haalahti, tiedottaja, ulkoministeriö, puh. +358 295 350 089

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme