Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Ulkoministeri Pekka Haavisto Lapinlahti-säätiön tukikonsertin suojelijaksi – uusi säätiö lanseerataan Tavastialla ke 26.4. nimekkään artistijoukon musiikin saattelemana

Jaa
Uusi Lapinlahti-säätiö lanseerataan nimekkäiden kotimaisten artistien voimin tukikonsertilla Helsingin Tavastialla 26.4. Ulkoministeri Pekka Haavisto on lupautunut konsertin suojelijaksi. Lapinlahti-säätiö perustetaan rahoittamaan Lapinlahden rakennusten peruskorjauksia sekä tukemaan alueen yhteiskunnallisesti arvokasta toimintaa ja kaupunkikulttuuria. Säätiö tarvitaan turvaamaan Lapinlahden mielenterveys-, taide- ja kulttuurityön sekä pienyrittäjyyden toimintaedellytysten jatkuminen ja se tarjoaa Lapinlahdelle kotimaisen ja voittoa tavoittelemattoman, alueen arvojen ja kulttuurihistorian vaalimiseen sitoutuneen omistajan.
Lapinlahti-säätiön tukikonsertti järjestetään Tavastialla keskiviikkona 26.4. Tapahtuman visuaalit: Klaus Welp.
Lapinlahti-säätiön tukikonsertti järjestetään Tavastialla keskiviikkona 26.4. Tapahtuman visuaalit: Klaus Welp.

– Jokainen viheralue pääkaupunkiseudulla on arvokas. Nuoruudessani Hietaniemen hautausmaan viereinen Lapinlahti oli vielä sairaala-alue. Psykiatrinen sairaanhoito siellä päättyi 2008, ja alueesta on tullut virkistysalueen lisäksi monipuolisen kulttuurin kehto. Missä voisi viettää täydellisemmän aurinkoisen kesäpäivän kuin Lapinlahden kahvilan rannassa?, Pekka Haavisto tunnelmoi.

– Haluaisin Lapinlahden alueen olevan myös tulevaisuudessa kaupunkilaisten kohtaamispaikka. Siellä pitäisi myös aina olla tilaa kulttuurille, taiteelle ja pienyrittäjyydelle. Viheralueena se palvelee nyt paitsi kaupunkilaisten virkistymistä, myös tärkeää taide- ja kulttuurityötä. Kaupunkikulttuuriin kuuluvat myös matalan kynnyksen tilat, sellaiset kuin Lapinlahti nyt on. Lähdin mukaan Lapinlahti-säätiön tukikonsertin suojelijaksi. Musiikki vie meidät ajatusmatkalle Helsinkiin, jossa ihmiselle, luonnolle ja kulttuurille löytyy aina tilaa. Nähdään Lapinlahden säätiön tukikonsertissa ke 26.4. Tavastialla!, Haavisto jatkaa.

Konsertissa tulevat esiintymään muun muassa Janna Hurmerinta, Anssi Kela, Tuure Kilpeläinen, Mira Luoti, Tuomo & Markus, MC KOO ja Sami Saari. Artisteja säestää housebändinä The Shubie Brothers. Artistilista päivittyy konserttiin mennessä. Liput ovat myynnissä Tiketissä ja konsertin tuotto ohjataan lyhentämättömänä uuden, entistäkin voimallisemmin mielenterveyttä edistävän ja kaikkien kaupunkilaisten ja kansalaisten yhteistä Lapinlahden kulttuuriyhteisöä edustavan säätiön toimintaan.

Säätiö on tälläkin hetkellä Lapinlahden alueella toimivaa mielenterveystyötä, tutkimusta, tiedettä, taidetta, kulttuuria ja opetusta tukeva ja edustava taho ja vaihtoehto alueen kehittämiseen ja omistamiseen kiinteistökehitysyhtiö NREPille, jonka kanssa kaupunki on jatkanut neuvotteluja, yllätyksenä Lapinlahden kansalaisjärjestöille. NREP kaavailee alueelle hotelli- tai hostel-toimintaa. Lapinlahden kansalaisjärjestöjen ideat sairaala-alueen jatkosta eivät edenneet Helsingin kaupungin järjestämässä ideakilpailussa pari vuotta sitten ja NREPin hotellitoimintaan tukeutuva suunnitelma jäi tuolloin ainoaksi vaihtoehdoksi, kunnes se tyrmättiin kaupunkiympäristölautakunnassa ja lopulta kaupunginhallituksessa. Hankkeen jatkosta tehtiin selvitys, mutta Lapinlahti-asia ei ole tullut uuteen päätöksentekoon, kunnes viime vuoden lopulla kaupunki tiedotti jatkavansa alueen kehittämistä nimenomaan NREPin kanssa. 

Lapinlahti-säätiössä ovat mukana Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry, Mieli Suomen Mielenterveys ry, Y-säätiö, Osuuskunta Lapinlahden tilajakamo,Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry ja uusi rahoittajataho Dream Broker Oy.

Lapinlahden Lähde

Ke 26.4. 2023 Lapinlahti-säätiön tukikonsertti Tavastialla (Urho Kekkosen katu 3-5, Helsinki)

Ovet klo 19.00, showtime alkaen klo 20.00

Liput 30 € Tiketistä.

Lapinlahti-säätiön tukikonsertin artistilista ja aikataulut päivittyvät konserttiin mennessä. Järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin.

JANNA

TUURE KILPELÄINEN

TUOMO & MARKUS -DUO

MIRA LUOTI

SAMI SAARI

ANSSI KELA

MC KOO

THE SHUBIE BROTHERS

Lisätiedot, Lapinlahti-säätiöön liittyvät haastattelut: 

Ville Pellinen

Toimitusjohtaja

Lapinlahden Lähde Oy
(osa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n organisaatiota)

+358 40 665 6605

ville.pellinen@lapinlahdenlahde.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lapinlahti-säätiön tukikonsertti järjestetään Tavastialla keskiviikkona 26.4. Tapahtuman visuaalit: Klaus Welp.
Lapinlahti-säätiön tukikonsertti järjestetään Tavastialla keskiviikkona 26.4. Tapahtuman visuaalit: Klaus Welp.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kirstinkatu 3 B 27
00530 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Tuomon & Markuksen uudella singlellä ja videolla soi Galway-muiston tummanpuhuva varjo – video ensinäytössä Soundissa tänään1.6.2023 12:55:21 EEST | Tiedote

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin Tuomo & Markus -duo julkaisee 2. kesäkuuta uuden version ylistetyllä Game Changing -albumilla aiemmin julkaistusta Galway-kappaleestaan. Painavan tarinan avaaminen vaati autenttiset puitteet, joten duo kävi toukokuun alussa paikan päällä Galwayssa, Irlannissa ohjaaja Tero Ahosen kanssa kuvaamassa kappaleeseen puhuttelevan videon. Singlen lyriikka kertoo synkästä tosielämän muistosta, jota Markus Nordenstreng on kantanut mukanaan vuosikymmeniä. Galway-video on katsottavissa tänään 1. kesäkuuta ensinäytössä Soundissa.

Sanna Ahvenjärven ja Tapio Lappalaisen juuri Teosto-palkittu sävellys Water kuullaan Oulu Sinfonian tulkintana Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalilla24.5.2023 12:32:23 EEST | Tiedote

Sanna Ahvenjärven ja Tapio Lappalaisen huhtikuussa 2023 Teosto-palkinnon voittanut Water-sävellys kuullaan 5. lokakuuta Oulussa järjestettävällä Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalilla. Nykymusiikin erikoismies, erityisen laajasta repertoaaristaan tunnettu saksalainen kapellimestari André de Ridder tarttuu Merkillisiä ääniä -konsertissa Oulu Sinfonian kanssa tämän hetken ajankohtaisimpiin ja kiinnostavimpiin nykymusiikkiteoksiin.

Drag-Leidit Levällään -kesäkiertue murtaa ennakkoluuloja ja tuo drag show’n aurinkoon Pola Ivankan 30-vuotistaiteilijajuhlan siivittämänä8.5.2023 10:53:40 EEST | Tiedote

Drag-Leidit Pola Ivanka (Mika Tepsa) ja Antti Taipale murtavat uudella viihteellisellä esityksellä drag-taiteeseen liitettyjä ennakkoluuloja tuomalla tutut laulut ja hauskat tarinat kesäiselle teatteriyleisölle. Viiden esityksen showkiertueella on tilaa diversiteetille ja yleisö saa laulaa mukana lempihittinsä Drag-Leidien kanssa. Pola Ivanka aloittaa 30-vuotisen taiteilijajuhlansa Drag-Leidit Levällään -ensiesityksestä, joka nähdään Helsingin Bottalla 28. kesäkuuta.

Sanna Ahvenjärven ja Tapio Lappalaisen yhteissävellys, ympäristön tilaan kantaaottava Water voitti Teosto-palkinnon27.4.2023 18:00:00 EEST | Tiedote

Oululais-haapajärvinen säveltäjäkaksikko Sanna Ahvenjärvi ja Tapio Lappalainen palkittiin Teosto-palkinnolla teoksellaan Water torstaina 27.4. Musiikkitalolla järjestetyssä Teosto-palkintojuhlassa. Muita tänä vuonna palkittuja olivat Mikko Sarvanne sävellyksillään Mikko Sarvanne Gardenin levyllä Heräämisen valkea myrsky sekä Helmi Kajasteen ja työryhmän teokset Draama-Helmin levyllä Draama-Helmi kuistilla. Vuodesta 2003 lähtien jaettu Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja, joka jaettiin nyt 18. kerran. Rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia sävelteoksia huomioivan Teosto-palkinnon kokonaissumma 40 000 euroa jaetaan tasan voittajateosten kesken.

SADAT LAPINLAHDEN YSTÄVÄT KOKOONTUIVAT TAVASTIALLE TUKEMAAN AVOINTA TAIDE-, KULTTUURI- JA MIELENTERVEYSTYÖTÄ27.4.2023 13:27:23 EEST | Tiedote

Eilen Tavastialla järjestetyssä Lapinlahti-säätiön lanseeraus- ja tukikonsertissa liki 400 Lapinlahden ystävää osoitti vankkumattoman tukensa Lapinlahden alueen nykytoiminnoille ja -toimijoille. Konsertissa oli käsinkosketeltavan lämmin, yhteisöllinen ja positiivinen henki. Uusi Lapinlahti-säätiö on perustettu Helsingin Lapinlahden vanhalle mielisairaala-alueelle viimeisten kymmenen vuoden aikana Helsingin kaupungin ja lukuisten kansalaistoimijoiden yhteistyönä syntyneen taiteiden, kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskuksen tueksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme