Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Naton ulkoministerikokoukseen

Jaa

Naton ulkoministerikokous järjestetään Brysselissä 6.-7. huhtikuuta 2022. Kokouksessa on tarkoitus käsitellä Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, Naton strategista konseptia sekä kansainvälistä turvallisuustilannetta.

Kansainvälistä turvallisuustilannetta koskevaan keskusteluun on kutsuttu osallistumaan myös Suomen, Ruotsin, Georgian, Ukrainan, Australian, Uuden-Seelannin, Japanin ja Etelä-Korean ulkoministerit sekä EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja. Suomea edustaa kokouksessa ulkoministeri Pekka Haavisto.

”Euroopan muuttuneen turvallisuustilanteen myötä on tärkeä käydä vuoropuhelua paitsi Naton, myös muiden keskeisten toimijoiden kanssa. Naton ulkoministerikokous tarjoaa erinomaisen tilaisuuden näkemystenvaihtoon paitsi Nato-maiden, Ruotsin ja EU:n, myös Ukrainan ja Georgian sekä Aasian ja Tyynenmeren alueen keskeisten maiden kanssa,” ulkoministeri Haavisto toteaa.

Naton ulkoministerikokouksen yhteydessä ulkoministeri Haavisto tapaa myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin ja Ruotsin ulkoministeri Ann Linden.

Lisätietoja:

Ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki, puh. +358 295 350 466,

Turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikön päällikkö Minna Laajava, puh. +358 295 350 128

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme