Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ulkoministeri Soini vierailee 5.-9. helmikuuta Washington D.C:ssä

Jaa

Osana Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden toimeenpanoa ministeri Soini osallistuu Center for Strategic and International Studies -ajatushautomon järjestämään arktiseen tilaisuuteen. Ministeri nostaa puheessaan esille Suomen snow-how'n eli vahvan osaamisemme arktisissa asioissa.

Lisäksi Soini pitää puheen uskonnollisten johtajien merkityksestä rauhanvälityksessä sekä ETYJ:n periaatteiden merkityksestä tänä päivänä Alliance of Virtue –tilaisuudessa. Tilaisuuden järjestäjänä toimii kirkon ulkomaanavun yhteistyöverkosto. Ministeri osallistuu myös Yhdysvaltain kongressin järjestämään rukousaamiaiseen, jossa on perinteisesti puhunut Yhdysvaltain presidentti.

 Lisäksi ohjelmaan kuuluu keskusteluja hallinnon, kongressin ja ajatushautomoiden edustajien kanssa. Tavoite on vahvistaa Suomen suhteita Yhdysvaltoihin ja korostaa monenvälisen yhteistyön hyötyjä.

 ”Isot globaalit haasteet vaativat yhteistyötä ja yhteisiä sääntöjä” totesi ministeri Soini Pikkuparlamentissa järjestetyssä USA-aiheisessa tilaisuudessa Helsingissä 31.1. huomauttaen, että Yhdysvaltojen monenväliseen toimintaan liittyy huolestuttavia kehityssuuntia. ”Suomi etsii jatkuvasti mahdollisuuksia yhteistyön lisäämiseksi sekä monenvälisissä kokoonpanoissa että kahdenvälisesti” hän korosti.

 Lisätietoja: ulkoministeri Timo Soinin diplomaattiavustaja Jussi Tanner +358 295 350 663.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme