Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ulkoministeriö sulkee toimipisteen Murmanskissa

Jaa

Ulkoministeriö on päättänyt tilapäisesti sulkea Pietarin-pääkonsulaatin alaisen Murmanskin-toimipisteen.

Toimipisteen tilapäisellä sulkemisella tarkoitetaan toiminnan keskeyttämistä toistaiseksi. Ulkoministeriön arvion mukaan Suomella ei ole toistaiseksi tarvetta ylläpitää toimipistettä Murmanskissa, sillä toimipisteen ydintehtävät ovat merkittävästi vähentyneet. Toiminta voidaan tarvittaessa käynnistää uudelleen myöhemmin.

Murmanskin-toimipiste perustettiin vuonna 1992. Sen tehtäväkenttä on kolmen vuosikymmenen ajan keskittynyt maahantuloasioihin, kahdenvälisiin yhteyksiin sekä alueellisen ja rajat ylittävän yhteistyön edistämiseen. 

Ulkoministeriön päätös koskee vain Murmanskin-toimipistettä. Suomen muut edustustot Venäjällä jatkavat toimintaansa. Luoteis-Venäjän alueella Suomella on pääkonsulaatti Pietarissa ja sen alainen toimipiste Petroskoissa. Päätös ei vaikuta Venäjän edustustojen toimintaan Suomessa. Ulkoministeriö tarkastelee jatkuvasti edustustoverkostoaan ja sopeuttaa voimavaroja kulloistenkin tarpeiden mukaan.

Toimipisteen tilapäisen sulkemisen valmistelut on käynnistetty, niiden aikana toimipisteen asiakaspalvelu ei ole avoinna. Viisumiasiakkaita palvelee Murmanskissa edelleen VFS Globalin viisumipalvelukeskus, josta voi aiempaan tapaan hakea Schengen-viisumia Suomeen vallitsevien rajoitusten puitteissa. Muissa toimipisteen aiemmin hoitamissa asioissa voi kääntyä Pietarin-pääkonsulaatin puoleen.

Lisätietoja

Marja Liivala, osastopäällikkö, itäosasto, ulkoministeriö, puh. +358 295 351 727

Pirjo Tulokas, hallintojohtaja, ulkoministeriö, puh. +358 295 351 413

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme