Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa vierailee Vuotalossa

Jaa

Helsingin Kaupunginteatterissa syksyllä 2016 ensi-iltansa saanut Ulla Tapanisen uusin Lava-ammuntaa V lähtee kiertämään Suomea syyskuun alussa ja se nähdään Vuotalossa 8.-9.9. Raila Leppäkosken ja Ulla Tapanisen käsikirjoittamat yhden naisen komediaillat saivat alkunsa vuonna 1995, jolloin myös ensimmäinen Lava-ammuntaa -esitys sai ensi-iltansa.

Kuva: Mirka Kleemola
Kuva: Mirka Kleemola

Lava-ammuntaa V on rakastetun esityssarjan viides itsenäinen jatko-osa. Aikaisemmin Tapaninen on esittänyt stand up-, sit down-, stay home- ja lay down -komiikkaa, ja tällä kertaa Tapaninen tarjoilee alaotsikonsakin mukaisesti come back -komiikkaa. Lämminhenkisessä yksinpuhelussaan Tapaninen tarttuu tyylilleen uskollisesti arjen ilmiöihin. Tapaninen pohtii muun muassa onko ihmisen aina pakko toistaa kaikki virheensä ja tekeekö elämänkokemus ihmisestä mahdollisesti ylikypsän vai löytyykö tonkan vierestä sittenkin lopullinen totuus?

Esityksen on edellisten osien tapaan ohjannut ohjaaja ja käsikirjoittaja Raila Leppäkoski, joka on viime vuosina ohjannut pääosin Helsingin Kaupunginteatterissa sekä sen alaisessa Lilla Teaternissa. Leppäkoski toimi myös Lilla Teaternin taiteellisena johtajana vuosina 2014 - 2016.

Viime vuonna 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettänyt Ulla Tapaninen on yksi suomalaisen Stand Up -komiikan edelläkävijöitä ja yksi Suomen tunnetuimmista naisnäyttelijöistä. Tapaninen on viimeksi nähty näyttämöllä näytelmissä Vadelmavenepakolainen (Heinolan kesäteatteri 2017), Faster och jag (Helsingin Kaupunginteatteri 2016), Ulkomaalainen (Heinolan kesäteatteri 2015) ja Vielä ehtii (Helsingin Kaupunginteatteri 2013). Elokuvissa Ulla Tapaninen on nähty muun muassa Pakastaja-Elvin roolissa kolmessa Risto Räppääjä -elokuvassa. Ääninäyttelijänä hän on antanut äänensä muun muassa Muumimammalle ja Pienen merenneidon (1989) Ursulalle.

Lava-ammuntaa V-kiertue syksyllä 2017

6.-7.9. Lahden Kaupunginteatteri
8.-9.9. Vuotalo, Helsinki
15.-16.9. Riihimäen Teatteri
21.9. Kangasala-talo
27.9. Sellosali, Espoo
29.9. Kouvolan Teatteri
5.-7.10. Kotkan Kaupunginteatteri
13.10. Kulttuurikeskus Poleeni, Pieksämäki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Tuottaja Janne Jämsä, 044 292 5694, janne@tuottajanne.com
Kulttuurituottaja Tuuli Tokkola, 050 438 8427, tuuli.tokkola@hel.fi

Kuvat

Kuva: Mirka Kleemola
Kuva: Mirka Kleemola
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Vuotalo

Helsingin itäisin kulttuurikeskus metron päätepisteessä, urbaanin kaupunkiluonnon keskellä.

www.vuotalo.fi

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
00980 Helsinki

Vuotalo Facebookissa

Vuotalo Instagramissa

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuoret päättävät 200 000 euron käytöstä Helsingissä24.11.2017 14:43Tiedote

RuutiBudjetti on osallistuvan budjetoinnin malli, jossa 13–17-vuotiaiden nuorten vapaa-ajan toiminnasta, palveluista ja budjetin kohdentamisesta päätetään yhdessä nuorten kanssa. Nuoret ovat kehittäneet vuoden aikana 42 erilaista projektia, joihin jaetaan 200 000 euroa Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen ensi vuoden budjetista. Rahanjaon tulos julkaistaan 7.12. Valkoisessa Salissa pidettävässä RuutiGaalassa.

KUTSU MEDIALLE: RuutiGaala Valkoisessa Salissa to 7.12. klo 18-2124.11.2017 12:39Kutsu

Helsinki juhlii nuorten vaikuttamista RuutiGaalassa! Illan aikana palkitaan nuorten vaikuttamista edistäneitä henkilöitä, ​julkistetaan nuorten valitsemiin kohteisiin jaetut rahasummat sekä nautitaan nuorten toteuttamasta ohjelmasta. Gaala huipentuu Ruudin ydinryhmävaalien tuloksen julkistamiseen.  Illan juontavat Ina Mikkola ja Cristal Flores Töölön Ketterä ja Lyömättömät esiintyvät Tilaisuudessa puhuvat mm. apulaispormestarit Nasima Razmyar (kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala) ja Pia Pakarinen (kasvatuksen ja koulutuksen toimiala). RuutiGaalassa jaetaan rahaa nuorten ideoimille RuutiBudjetti-ehdotuksille. Nuoret ovat kehittäneet vuoden aikana 42 erilaista projektia, joihin jaetaan 200 000 euroa Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen ensi vuoden budjetista. Tänä vuonna rahojen jakamisessa kokeillaan uudenlaista toimintamallia: nuorten ideat tulevat nähtäville Helsingin uudelle osallistuvan budjetoinnin alustalle osoitteeseen www.nuortenbudjetti.fi. Sivustolla nuoret pääsevät katsomaan

Amparo Sánchezin yhtye Amparanoia Savoy-teatteriin tammikuussa22.11.2017 17:40Tiedote

Espanjalainen laulaja-kitaristi Amparo Sánchez tuo yhtyeensä Amparanoian Savoy-teatteriin tammikuun 27. päivä. Sánchez on espanjankielisissä maissa supertähti, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Manu Chaon kanssa. Vuonna 1996 perustettu Amparanoia tunnetaan kantaaottavista lauluistaan, joissa espanjalaiset ja kuubalaiset rytmit yhdistyvät rockiin, reggaeeseen ja punk-asenteeseen. Sánchezin laulussa puolestaan kuuluu vahva bluestausta. Seitsenhenkinen yhtye on julkaissut yhteensä kahdeksan levyä. Sánchez nostaa sanoituksissaan sosiaaliseen epätasa-arvoon, kulutukseen ja naisen asemaan liittyviä teemoja. Meksikolaiseen Zapatista-liikkeeseen perehtynyt Sánchez näkee, että muusikolla on sekä etuoikeus että velvollisuus vaikuttaa taiteensa kautta. ”Voima on meissä. Tärkeintä on olla pelkäämättä." Amparanoia 27.1.2018 klo 19.00   Amparo Sánchez: laulu, kitara Willy Fuego: kitara, taustalaulu Carmen Niño: basso, taustalaulu Angie Lopez: koskettimet, taustalaulu Flor Inza: perkussiot Miki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme