Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa vierailee Vuotalossa

Jaa

Helsingin Kaupunginteatterissa syksyllä 2016 ensi-iltansa saanut Ulla Tapanisen uusin Lava-ammuntaa V lähtee kiertämään Suomea syyskuun alussa ja se nähdään Vuotalossa 8.-9.9. Raila Leppäkosken ja Ulla Tapanisen käsikirjoittamat yhden naisen komediaillat saivat alkunsa vuonna 1995, jolloin myös ensimmäinen Lava-ammuntaa -esitys sai ensi-iltansa.

Kuva: Mirka Kleemola
Kuva: Mirka Kleemola

Lava-ammuntaa V on rakastetun esityssarjan viides itsenäinen jatko-osa. Aikaisemmin Tapaninen on esittänyt stand up-, sit down-, stay home- ja lay down -komiikkaa, ja tällä kertaa Tapaninen tarjoilee alaotsikonsakin mukaisesti come back -komiikkaa. Lämminhenkisessä yksinpuhelussaan Tapaninen tarttuu tyylilleen uskollisesti arjen ilmiöihin. Tapaninen pohtii muun muassa onko ihmisen aina pakko toistaa kaikki virheensä ja tekeekö elämänkokemus ihmisestä mahdollisesti ylikypsän vai löytyykö tonkan vierestä sittenkin lopullinen totuus?

Esityksen on edellisten osien tapaan ohjannut ohjaaja ja käsikirjoittaja Raila Leppäkoski, joka on viime vuosina ohjannut pääosin Helsingin Kaupunginteatterissa sekä sen alaisessa Lilla Teaternissa. Leppäkoski toimi myös Lilla Teaternin taiteellisena johtajana vuosina 2014 - 2016.

Viime vuonna 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettänyt Ulla Tapaninen on yksi suomalaisen Stand Up -komiikan edelläkävijöitä ja yksi Suomen tunnetuimmista naisnäyttelijöistä. Tapaninen on viimeksi nähty näyttämöllä näytelmissä Vadelmavenepakolainen (Heinolan kesäteatteri 2017), Faster och jag (Helsingin Kaupunginteatteri 2016), Ulkomaalainen (Heinolan kesäteatteri 2015) ja Vielä ehtii (Helsingin Kaupunginteatteri 2013). Elokuvissa Ulla Tapaninen on nähty muun muassa Pakastaja-Elvin roolissa kolmessa Risto Räppääjä -elokuvassa. Ääninäyttelijänä hän on antanut äänensä muun muassa Muumimammalle ja Pienen merenneidon (1989) Ursulalle.

Lava-ammuntaa V-kiertue syksyllä 2017

6.-7.9. Lahden Kaupunginteatteri
8.-9.9. Vuotalo, Helsinki
15.-16.9. Riihimäen Teatteri
21.9. Kangasala-talo
27.9. Sellosali, Espoo
29.9. Kouvolan Teatteri
5.-7.10. Kotkan Kaupunginteatteri
13.10. Kulttuurikeskus Poleeni, Pieksämäki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Tuottaja Janne Jämsä, 044 292 5694, janne@tuottajanne.com
Kulttuurituottaja Tuuli Tokkola, 050 438 8427, tuuli.tokkola@hel.fi

Kuvat

Kuva: Mirka Kleemola
Kuva: Mirka Kleemola
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Vuotalo

Helsingin itäisin kulttuurikeskus metron päätepisteessä, urbaanin kaupunkiluonnon keskellä.

www.vuotalo.fi

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
00980 Helsinki

Vuotalo Facebookissa

Vuotalo Instagramissa

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme