Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ultrapositiivinen Trio Toffa aloittaa syksyn Maa ilmassa -klubit Vuotalossa

Jaa

Vuotalon maailmanmusiikin konserttien sarjan avaa afro-pop-jazztrio Trio Toffa 16.9. Syksyn aikana kuullaan vielä kaikuja saamelaisesta perinteestä Gájanasin sekä tuulahduksia Lähi-idästä Marouf Groupin konserteissa. Maa ilmassa -klubit ovat jo vuodesta 2012 alkaen tuoneet yhteen eri kieliä, kulttuureja ja musiikkityylejä.

Trio Toffa. Kuva: Tuomas Timonen
Trio Toffa. Kuva: Tuomas Timonen

Trio Toffa on beniniläisen mestarilyömäsoittaja Noël Saïzonoun, Yrjö-palkitun Moog-taiteilija Kari Ikosen sekä huippukitaristi Petri Kauton ultrapositiivinen afro-pop-jazztrio, joka saa kuulijan hymyilemään, tanssimaan ja riemuitsemaan!
Noël Saizonou (BEN) – laulu ja lyömäsoittimet, Petri Kautto – kitara ja laulu, Kari Ikonen – Moog-syntetisaattori ja laulu
Maa ilmassa -klubi: Trio Toffa la 16.9. klo 19, 10/8 €

Nimensä mukaisesti Gájanas (kaiku) -yhtyeen musiikissa kaikuu saamelainen perinne, joka kohtaa nykyhetken värikkäänä yhteensulautumisena. Musiikissa ja joiuissa korostuu alkuperäiskansan vahva yhteys luontoon.
Hildá Länsman – joiku/laulu, Kevin Francett – rummut, Erkki Feodoroff – basso, Nicholas Francett – kitara, sello
Maa ilmassa -klubi: Gájanas pe 13.10. klo 19, 10/8 €

Marouf Majidi on suomalais-iranilainen kurdi ja mestarimuusikko, joka oppi varhain soittamaan taria ja tanbouria, viehättävän tummasointisia kielisoittimia. Maroufin juuret ovat Lähi-idän perinteessä, mutta kappaleissa kuuluu niin skandinaavisen jazzin kuin afromusiikin vaikutteita.
Marouf Majidi – laulu, tar, tanbour, sävellykset, Jouni Järvelä – sopraano-, altto- ja tenorisaksofonit, es, b- ja bassoklarinetit, huilu, piano, sovitukset, Jukka Haavisto – basso, Mikko Hassinen – rummut ja lyömäsoittimet
Maa ilmassa -klubi: Marouf Group la 18.11. klo 19, 10/8 €

Konsertit ovat klubi-iltoja, joissa on A-oikeudet. Kesto 2 h, sisältää väliajan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: kulttuurituottaja Petra Hannus, 050-4125739, petra.hannus@hel.fi

Kuvat

Trio Toffa. Kuva: Tuomas Timonen
Trio Toffa. Kuva: Tuomas Timonen
Lataa
Gàjanas
Gàjanas
Lataa
Marouf Group
Marouf Group
Lataa
Trio Toffa. Kuva: Petri Anttila
Trio Toffa. Kuva: Petri Anttila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Vuotalo

Helsingin itäisin kulttuurikeskus metron päätepisteessä, urbaanin kaupunkiluonnon keskellä.

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki

www.vuotalo.fi

www.lippu.fi

Vuotalo Facebookissa

Vuotalo Instagramissa

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Amparo Sánchezin yhtye Amparanoia Savoy-teatteriin tammikuussa22.11.2017 17:40Tiedote

Espanjalainen laulaja-kitaristi Amparo Sánchez tuo yhtyeensä Amparanoian Savoy-teatteriin tammikuun 27. päivä. Sánchez on espanjankielisissä maissa supertähti, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Manu Chaon kanssa. Vuonna 1996 perustettu Amparanoia tunnetaan kantaaottavista lauluistaan, joissa espanjalaiset ja kuubalaiset rytmit yhdistyvät rockiin, reggaeeseen ja punk-asenteeseen. Sánchezin laulussa puolestaan kuuluu vahva bluestausta. Seitsenhenkinen yhtye on julkaissut yhteensä kahdeksan levyä. Sánchez nostaa sanoituksissaan sosiaaliseen epätasa-arvoon, kulutukseen ja naisen asemaan liittyviä teemoja. Meksikolaiseen Zapatista-liikkeeseen perehtynyt Sánchez näkee, että muusikolla on sekä etuoikeus että velvollisuus vaikuttaa taiteensa kautta. ”Voima on meissä. Tärkeintä on olla pelkäämättä." Amparanoia 27.1.2018 klo 19.00   Amparo Sánchez: laulu, kitara Willy Fuego: kitara, taustalaulu Carmen Niño: basso, taustalaulu Angie Lopez: koskettimet, taustalaulu Flor Inza: perkussiot Miki

Helsingin monikulttuurisessa itsenäisyyspäivänjuhlassa näkyy saamelaisuus22.11.2017 08:00Tiedote

Sata vuotta itsenäisyyttä. Sinä aikana Suomi on ottanut paikkansa maailmassa, rakentunut uudelleen, kansainvälistynyt ja kehittänyt oman ainutlaatuisen identiteettinsä. Helsinki on yhä monimuotoisempi kaupunki, ja se heijastuu myös Suomen itsenäisyyspäivän viettoon. Suomen 100-vuotiaan Itsenäisyyden juhlistamiseksi Finlandia-talolla järjestetään monikulttuurinen ja monimuotoinen itsenäisyyspäivän juhla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme