Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ulysseus Eurooppa-yliopisto aloittaa toimintansa 17.12.2020

Jaa

Ulysseus Eurooppa-yliopiston kuusi korkeakoulua sopivat alkuvuonna käynnistävänsä yhteistyön yhteisen eurooppalaisen yliopiston perustamiseksi. Tavoitteena on luoda yhteiseurooppalainen kampus, jossa opiskelijat, korkeakoulujen henkilöstö sekä yritykset ja alueelliset toimijat oppivat, tutkivat ja kehittävät yhdessä uudenlaisia innovaatioita ja edistävät työllisyyttä. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on Suomesta mukana Ulysseus-verkostossa.

Yhteistyö käynnistyy virallisesti torstaina 17.12. klo 11.30, jolloin kuuden partnerikorkeakoulun rehtorit tapaavat toisensa etäyhteyksillä. Tilaisuuteen osallistuvat Miguel Ángel Castro University of Seville (Espanja), Federico Delfino University of Genoa (Italia), Jeanick Brisswalter Université Cote d'Azur (Ranska), Stanislav Kmeť Technical University of Košice (Slovakia), Andreas Altmann MCI | The Entrepreneurial School (Itävalta) sekä Teemu Kokko Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Rehtoreiden kokouksen jälkeen Sevillan yliopiston kansainvälistämisen vararehtori Carmen Vargas esittelee projektin yleiset tavoitteet käymällä läpi Ulysseuksen toimeenpanoraportin. Esitys striimataan torstaina klo 11.30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä TvUS:sta.

Moninaisuus keskeisenä voimana Ulysseuksessa

Kokous on lähtölaukaus yhteistyölle, joka koskee noin 180 000 eurooppalaista opiskelijaa, tutkijaa ja henkilökunnan jäsentä. Projektin vetäjät pyrkivät luomaan pitkäaikaisen liittoutuman, jolla on mm. yhtenäinen koulutus- ja tutkimusrakenne.

Ulysseus toimii digitaalisella ja alueellisella kampuksella, joka pitää sisällään tutkimuskeskuksia, yrityshautomoja, living labeja, avoimia luokkahuoneita sekä digitaalisen alustan koko yhteisön vuorovaikutukselle. Tätä kaikkea varten projektilla on kuusi innovaatiokeskusta - kussakin osallistuvassa kaupungissa omansa. Innovaatio-hubit keskittyvät seuraaviin teemoihin: ikääntyminen ja hyvinvointi (UCA:n vatuulla), matkailu, taide ja perintö (Unige), tekoäly (Haaga-Helia), energia, liikenne, liikkuvuus ja älykkäät kaupungit (USE), digitalisaatio (TUKE) sekä ruoka, bioteknologia ja kiertotalous (MCI).

Ulysseus Eurooppa-yliopisto sai viiden miljoonan euron apurahan Euroopan komissiolta. EU-rahoitus kattaa yhteisen toiminnan kolmen ensimmäisen vuoden ajalta. Niiden aikana keskitytään yhteisten rakenteiden, hallinnon, sekä pilottikurssien suunnitteluun ja toteutukseen. Vuoteen 2030 mennessä Ulysseuksen odotetaan olevan kansainvälisesti houkutteleva, avoin, ihmislähtöinen ja yrittäjähenkinen huippuyliopisto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme