Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Afganistan-apulupauskonferenssi lanseerattiin – suomalaisdelegaatio Kabulissa vauhdittamassa konferenssijärjestelyitä

Jaa

Vuoden 2020 Afganistan-apulupauskonferenssi lanseerattiin 6. lokakuuta Kabulissa. Konferenssijärjestelyistä Afganistanin hallituksen ja YK:n kanssa vastaava Suomen ulkoministeriön delegaatio oli mukana järjestämässä lanseeraustilaisuutta.

Char Chinar -palatsissa järjestettyyn tilaisuuteen osallistui edustajia yli seitsemästäkymmenestä maasta ja kansainvälisestä järjestöstä sekä fyysisesti että virtuaalisesti.

Genevessä 23. –24. marraskuuta 2020 järjestettävän tukilupauskonferenssin tavoitteena on jatkaa Afganistanin kehitykseen ja vakauteen liittyviä kansainvälisiä ja Afganistanin omia sitoumuksia, päästä sopimukseen yhteisistä kehitystavoitteista vuosille 2021–2024 ja koordinoida Afganistanin taloudellista tukemista koskevaa kehitysyhteistyötä.

”Afganistan-tukilupauskonferenssin valmistelut ovat edenneet hyvässä yhteistyössä Afganistanin hallituksen ja YK:n Afganistanin avustusoperaatio UNAMA:n kanssa. Näinä Afganistanin tulevaisuuden kannalta ratkaisevina aikoina kansainvälisen yhteisön tuki ja pitkäaikainen sitoutuminen Afganistanin kansalaisten tukemiseksi on tärkeämpää kuin koskaan, jotta maan kehitys kohti rauhaa, vaurautta ja omavaraisuutta voidaan varmistaa”, painotti lanseeraustilaisuutta yhteistyössä puheenjohtanut Janne Taalas, Suomen Afganistan-konferenssin erityisedustaja.

Taalas vierailee parhaillaan konferenssijärjestelyistä vastaavan Suomen delegaation kanssa Kabulissa. Vierailuun on sisältynyt tapaamisia Afganistanin hallituksen, valtioiden edustajien ja kansainvälisten järjestöjen sekä kansalaisyhteiskunnan edustajien kanssa. Tapaamisten pääaiheita ovat olleet konferenssivalmistelut, kehitysyhteistyöhön liittyvät kysymykset sekä ajankohtaiset poliittiset kysymykset, erityisesti Afganistanin parhaillaan käymät rauhanneuvottelut.

Neljännesvuosittainen ministeritasoinen Afganistan-tukilupauskonferenssi tullaan järjestämään Geneven Palais des Nationissa hybridimuotoisena. COVID-19 pandemian takia konferenssidelegaateille tarjotaan mahdollisuus osallistua virtuaalisesti ja sitä on myös mahdollisuus seurata livestriimattuna.

Konferenssi ajoittuu kahteen päivään, joista päätapahtuma järjestetään 24.11. ja sivutapahtumat 23.11. Ohjelma julkaistaan lähempänä ajankohtaa.

Akkreditoituminen konferenssiin alkaa lokakuun puolivälissä ja tietoa rekisteröitymisestä tullaan julkaisemaan muun muassa ulkoministeriön konferenssin verkkosivulla.

Lue lisää konferenssin lanseeraustilaisuudesta järjestäjien yhteistiedotteesta.

Lisätietoa:
Johanna Kaprio, viestintäkoordinaattori, ulkoministeriö, 2020 Afganistan-konferenssi, puh. +358 50 522 8916

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme