Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ahtisaaridagarnas tema: alla konflikter kan lösas

Jaa

UTRIKESMINISTERIET
http://formin.finland.fi/svenska

Pressmeddelande 198/2017
13.11.2017

Ahtisaaridagarnas tema: alla konflikter kan lösas

De nationella Ahtisaaridagarna infaller i år den 15 november 2017. I år är Vasa huvudort för det årliga fredsmedlingsevenemanget.

Avsikten med Ahtisaaridagarna är att öka kunskapen om fredsmedling, konfliktlösning och betydelsen av medling. Avsikten är att göra fredsbygge och medling till en del av allas vardag genom att behandla temat i skolor, i offentliga diskussioner och på expertnivå. Idéer och material för Ahtisaaridagarna finns på webbadressen http://ahtisaaripaiva.fi/sv/delta/undervisningsmaterial/.

Onsdagen den 15 november besöker experter från konfliktlösningsorganisationen CMI skolor i Vasa för att berätta om fredsmedling och betydelsen av medling. Eleverna får också själva pröva på tvistlösning med hjälp av praktiska övningar. På eftermiddagen ordnas på Vasa universitet en paneldiskussion med temat ”fredsmedling som medborgerlig kompetens”. På programmet står också en kort intervju med president Martti Ahtisaari.

Utrikesminister Timo Soini deltar i Ahtisaaridagarna den 16 november då han besöker gymnasiet Tikkurilan lukio i Vanda.

Ahtisaaridagarnas huvudprogram har tidigare ordnats i Tammerfors, Uleåborg, Helsingfors, Kuopio, Åbo och Rovaniemi. Nästa års huvudort för Ahtisaaridagarna offentliggörs i Vasa. Det är CMI som är Ahtisaaridagarnas huvudarrangör.

Ytterligare information: Matti Karvanen, innehålls- och kommunikationsexpert, tfn +358 295 351 806.

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme