Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Astrid Thors ehdokkaaksi Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetuksi

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 182/2017
20.10.2017

Astrid Thors ehdokkaaksi Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetuksi

Suomi asettaa Astrid Thorsin ehdokkaaksi Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetun tehtävään. Thors on kokenut kansainvälisten asioiden osaaja ja tuntee syvällisesti eurooppalaisen ihmisoikeustilanteen. Hän on toiminut mm. Etyjin vähemmistövaltuutettuna, maahanmuutto- ja eurooppaministerinä, kansanedustajana sekä Euroopan parlamentin jäsenenä.

Ihmisoikeusvaltuutettu toimii Strasbourgissa Euroopan neuvostossa. Valtuutetun tehtäviin kuuluu jäsenmaiden tukeminen ihmisoikeusvelvoitteiden toimeenpanossa sekä ihmisoikeuskysymysten esille nostaminen.  Ihmisoikeusvaltuutettu tekee maavierailuja, laatii sekä maa- että temaattisia raportteja ja edistää tietoisuutta ihmisoikeuksista. 

Ihmisoikeusvaltuutetun kausi on kuusivuotinen. Uusi valtuutettu aloittaa tehtävässään 1.4.2018.

Euroopan neuvosto on Suomelle perinteisesti tärkeä foorumi. Suomi tukee järjestön työtä ihmisoikeuksien, oikeusvaltion ja demokratian edistämisessä ja ylläpitämisessä. Suomi oli aloitteentekijänä ihmisoikeusvaltuutetun tehtävän perustamisessa järjestöön.

Lisätietoja: neuvonantaja Merja Lahtinen, ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, puh. 0295 350 971.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme