Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Cambridgen herttua vastaanotti Suomen-vierailullaan prinssi Georgelle ja prinsessa Charlottelle suunnitellut keppihevoset

Jaa
Kuva Ville Cantell/UM
Kuva Ville Cantell/UM

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 208/2017
30.11.2017

Cambridgen herttua vastaanotti Suomen-vierailullaan prinssi Georgelle ja prinsessa Charlottelle suunnitellut keppihevoset

Cambridgen herttua, prinssi William, vastaanotti kaksi käsintehtyä keppihevosta Suomen vierailullaan. Ne ojennettiin herttualle Slush-tapahtuman yhteydessä, hänen käydessään Suomen messupisteellä.

Keppihevosharrastus on viime vuosina noussut suursuosioon Suomessa. Harrastajat valmistavat ja myyvät keppihevosia sekä ottavat mittaa toisistaan myös kilpailuissa, joita ovat inspiroineet oikeilla hevosilla harrastettavat lajit, kuten koulu- ja esteratsastus. Lajin suurtapahtuma on vuosittain järjestettävät SM-kilpailut. Harrastajia arvioidaan olevan jo yli 10 000 pelkästään Suomessa.

Prinssi Georgen keppihevonen on ristitty Smokeyksi, hänen isänsä, Cambridgen herttuan, ensimmäisen ponin mukaan. Smokey on harmaanruskea poni, jolla on harmaa harja ja tummanruskeat suitset. Prinsessa Charlotten hevonen, Snowflake, on vaalea suomenhevonen, jolla on vaalea harja. Sen suitset ovat viininpunaiset.

Keppihevoset on suunnitellut ja valmistanut suomalainen keppihevosharrastaja Alisa Aarniomäki, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen keppihevosharrastuksesta kertovassa dokumenttielokuvassa Hobbyhorse Revolution.

Keppihevoset Cambridgen herttualle lahjoitti ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Emma Rispoli.

Suomen virallinen maakuvasivusto ThisisFINLAND lanseeraa huomenna kansainvälisen kampanjan, jonka tavoitteena on edistää keppihevosharrastuksen maailmanvalloitusta. Kampanjaan kuuluu keppihevosharrastuksen aloittamista helpottava monikielinen työkalupakki sekä limited edition eli rajoitetun erän vaatemallisto, joka on saanut inspiraationsa keppihevosista.

“Cambridgen herttua ja hänen perheensä ovat tunnetusti hevosihmisiä. Koska keppihevoset ovat valtava ilmiö Suomessa, mikä sen parempi lahja prinssi Georgelle ja prinsessa Charlottelle kuin suomalainen keppihevonen”, sanoo ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman.

Median yhteydenotot ja haastattelupyynnöt: maakuvayksikön päällikkö Petra Theman, puh. +358 295 351 558.
Valokuvat, videot ja muu oheismateriaali: maakuvatyön asiantuntija Emma Rispoli, puh. +358 295 350 186.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Kuvat

Kuva Ville Cantell/UM
Kuva Ville Cantell/UM
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme