Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: EU-kauppaministerit keskustelevat kauppapolitiikan suunnasta, WTO:sta ja suhteista Yhdysvaltoihin

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu EU:n kauppaministereiden kokoukseen Brysselissä 20. toukokuuta 2021.

Asialistalla ovat EU:n kauppapoliittinen strategia tulevina vuosina, Maailman kauppajärjestö WTO:n näkymät sekä EU:n kauppasuhteet Yhdysvaltoihin. Ministereillä on kokouksen yhteydessä myös mahdollisuus epäviralliseen näkemystenvaihtoon sekä WTO:n pääjohtaja Ngozi Okonjo-Iwealan että Yhdysvaltojen kauppaedustaja Katherine Tain kanssa.

Keskustelua EU:n kauppapoliittisesta linjasta on käyty komission helmikuussa julkaiseman tiedonannon pohjalta. Ministeri Ville Skinnari katsoo, että muuttuneessa maailmassa tarvitaan uudenlaista kauppastrategiaa, joka omalta osaltaan auttaa vastaamaan globaaleihin haasteisiin. Hän toivoo, että kauppaministerit lähettävät yhteisen viestin EU:n avoimuudesta samalla kun kansainvälisen kaupan epäreiluihin käytäntöihin ollaan valmiita puuttumaan.

Keskustelu myös WTO:n uudistamisesta jatkuu. Ministeri Skinnari pitää tärkeänä, että uudistamistyössä päästäisiin eteenpäin ja että loppuvuonna järjestettävän ministerikokouksen päätöksillä vahvistetaan monenvälistä kauppajärjestelmää. ”Suomen ja EU:n viesti WTO:n pääjohtajalle on, että kokoukselle on asetettava kunnianhimoiset, mutta samalla realistiset tavoitteet”, ministeri sanoo.

Ministeri Skinnari näkee transatlanttisissa kauppasuhteissa paljon mahdollisuuksia ja toivoo, että jatkossa painotetaan enemmän yhteisiä intressejä erottavien tekijöiden sijaan. ”EU:n ja Yhdysvaltojen yhteistyötä tarvitaan myös globaaleihin haasteisiin vastaamisessa, ja pian päästään toivottavasti keskustelemaan tästä tarkemmin”, Skinnari toteaa ja jatkaa, että videokeskustelu kauppaedustaja Tain kanssa on hyvä tilaisuus kuulla lisää Yhdysvaltojen hallinnon ajattelusta.

Lisätietoja:

kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. +358 50 478 1387 sekä osastopäällikkö Ilkka-Pekka Similä, puh. +358 50 336 3856.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: EU development ministers to discuss cooperation with middle income countries and human development11.6.2021 08:55:58 EEST | Press release

On 14 June, EU development ministers will discuss the EU’s cooperation with middle income countries and exchange views on human development. On Finland’s proposal, the ministers will receive an overview of promoting school meals in the partner countries for development cooperation. Minister for Development Cooperation and Foreign Trade Ville Skinnari will represent Finland in the informal video conference.

UM: EU:s utvecklingsministrar diskuterar samarbetet med medelinkomstländer och mänsklig utveckling11.6.2021 08:54:18 EEST | Tiedote

Vid sitt möte den 14 juni diskuterar EU:s utvecklingsministrar samarbetet med medelinkomstländer och mänsklig utveckling. På förslag av Finland får utvecklingsministrarna också ta del av en rapport om främjandet av skolmåltider i partnerländerna. Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari företräder Finland vid den informella videokonferensen.

UM: EU:n kehitysministereiden kokouksen aiheina yhteistyö keskitulotason maiden kanssa ja inhimillinen kehitys11.6.2021 08:52:29 EEST | Tiedote

EU:n kehitysministerit keskustelevat 14. kesäkuuta EU:n yhteistyöstä keskitulotason maiden kanssa ja inhimillisestä kehityksestä. Suomen ehdotuksesta luodaan katsaus myös kouluruokailun edistämiseen kehitysyhteistyön kumppanimaissa. Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu epäviralliseen videokokoukseen Suomen edustajana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme